O 2 BKD cuká a kouří

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Zdeno0
Nováček
Odpovědi: 0

O 2 BKD cuká a kouří

Příspěvek od Zdeno0 »

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu, řeším problém se svou octavií 2 BKD, startuje krásně jak za studena tak za tepla, kouří namodralým dýmem při prošlápnutí a někdy začne kouřit i na volnoběh a po pár minutách zase přestane. Jednou jsem to zpozoroval i pod zátěží. Začalo se to objevovat teprve tak týden zpátky.
Ubytek oleje jsem na měrce nezaznamenal.
Když je motor zahřátý tak na volnoběh malinko cuká tak 3-5 vteřin rozestup. Za studena ani známka cuknutí.
Cuká už delší dobu, ale zatím jsem to neřešil a teď už se mi to nakupilo :doh:
Budu rád za každou radu.
Díky
Naposledy upravil(a) šulda dne 17 pro 2024, 18:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
roman1648
Aktivista

Re: BKD Cuká a kouří

Příspěvek od roman1648 »

Začít opravou sedel vstřiků a těsněním vstřiků, kontrola / oprava / výměna kabeláže na vstřiky
kontrola hydroštelů
změřit tlaky ať se máš od čeho odpíchnout
Zdeno0
Nováček

Příspěvek od Zdeno0 »

A to zpusobuje i to kouření? Četl jsem že může pomoct vyčištění dosedací plochy a nové šrouby, ale o kouření tam.nic nebylo. Je pravda že by to mohlo pomoci?

Jinak díky moc
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Kouření ne, jak budou vstřiky venku nech je rovnou zkontrolovat, určitě už to má něco najeto ne..
Zdeno0
Nováček

Příspěvek od Zdeno0 »

Najeto ma 270k, jenom abych pochopil, to cukani je tím, že to podfukuje nebo možná vadné vstřiky?
Dnes jsem jel a občas při ubraní to zahvizdalo. Tak to bude asi tubem ten kouř že?
Ptám se možná blbě za to se omlouvám, ale nemám s tím zkušenosti.
Jináč díky.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Vstřiky,sedla vstřiků,kabeláž na vstřiky musí být cajk
Turbo omrknout vůli ale s tím nájezdem už ve stavu nového samosebou nebude zkontrolovat všechny hadice a IC na netěsnosti
RAPIDmen
Přispěvovatel

Příspěvek od RAPIDmen »

Ahojte BKD 103KW 16V pumpa D. .....robil som včera žhavičky , dnes majitel za 3minuty jazdy musel otočit začalo mu trhat motorom...v diag boli zaznamenane intake flaps zrejme klapky v sanii ( tuto zavadu mu piše asi druhy týžden a bude to riešit) dnes som to bol u neho štartnut vypada to že to ide na 3.valce...tak sme zhodili veko a demontoval som aj všetky žhaviče , bál som sa či neodpalilo spičku a nepadla do valca kedže dnešne vyrobky su shit aj ked boli boschky...žhavičky cele , kabelaž vsade zapojena na vstrekoch na vrchu motora neni nič vyskočene ani žiadne neštandardne veci... po čom ist ? pri Pedečkach vždy ked nepalil svtrek ukazala diag aký to je, tu len klapky v sani je zavada..je možnost že sa vie ulomit a padnut niekde ? a zrovna si to načasovalo na mna ked som urobil zasah do motora po 3rokoch na tom ? :D Alebo ako ? Zajtra nakrutim budik a pomeram či to ma tlaky..Dakujem Vám.
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

BKD má v sání jen centrální škrtící klapku elektricky ovládanou, klapky jako výřivé ty ne.
RAPIDmen
Přispěvovatel

Re: O 2 BKD cuká a kouří

Příspěvek od RAPIDmen »

Super dakujem za info.
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
Odpovědět