Pilinky na vršku filtru TDi CR
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Pilinky na vršku filtru TDi CR
Vůbec nic měnit nechci, jen se tady vzdělávám k problematice
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
O tomto som čítal na nejakom fóre teóriu (možno aj tu, nepamätám sa), že čerpadlo je na CR na prípravky preto, aby jeho piestik vytváral tlak do rampy práve v okamihu, keď má dochádzať k dávke vstreku - aby boli v raili čo najmnejšie hydraulické zmeny. Či je to pravdivé tvrdenie ale neviem posúdiť.
To že se aretuje kvůli tomu aby pístek tlačil zrovna když vstřikuje vstřik, dejme tomu, jak budu dělat rozvody tak schválně jak budu točit motorem na to kouknu jestli je v úvrati kolo na značce, ale to že se nesmí pootočit zpátky, to mi přijde hovadina. To by bylo vydřených čerpadel a mrtvých vstřiků. Dyť i při zdechnutí se motor může vrátit zpátky atd....
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
No já jak dělal ty rozvody na cxxb tak nám to čerpadlo napoprvé po dopnutí a odaretování po otočce uteklo o zub, tak jsme to znovu zaaretovali, povolili napínák a pootočili řemenici čerpadla o zoubek proti směru hodinových ručiček a pak už to bylo ok.... uvidíme.... možná ten filtr udělám dřív už jen ze zvědavosti, tak sem dám foto
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Já to pustil 2x asi po 30 vteřinách a start byl na otočení. Je to pěkně i slyšet jak to vyhání vzduch.
S2 CFGB DSG
Super...... udělám to taky tak
-
- Aktivista
to by jsi ale mohl mít 4 polohy

Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
To asi ne vačka čerpadla má dva hupy ale po 180st by to fungovalo protože využívaj maximální tlak při otevřeni toho vstřiku přesně jak už zde někdo psal.Nejčastější problém co řešíme je že praskne péro pod pístem čerpadla a tím je pak možné že se otočí píst i s rolnou která běhá po vačce a začne ji hoblovat.Nebo se začne trhat materiál z té vačky a zaneřádí to celej sistém.Je zajímavé že na 2 supech a octávkách to drželo ale na 3 je to poměrně často.Asi ubrali na kvalitě materiálu.
TAk u mě naprosto čisto, jen na dně plaval nějaký kus bordelu, takže jsem zatím v klidu
no a naplnění filtru jsem udělal přes funkci kontrola podávacího čerpadla...je to řj motoru/základní nastavení/kontrola podávacího čerpadla (nemusí se zadávat login)...3x jsem pustil čerpadlo na 30sec a naprosto vše bez problémů

- Přílohy
-
- 1741150098095.jpg (1.65 MiB) Zobrazeno 635 x