Dotace " Oprav dům po babičce " prosím o rady

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
cin
Aktivista
Odpovědi: 0

Dotace " Oprav dům po babičce " prosím o rady

Příspěvek od cin »

Ahoj všem, prosím o rady k této dotaci - jak začít , kde žádat, na co si dát pozor atd. V mém případě by se jednalo pouze o zateplení (fasáda, střecha, podlaha :? ) + výměna oken a vchodových dveří. Lokalita Vysočina, kousek od Jihlavy směr Žďár nad Sázavou, cca 550m nad mořem. Každá rada, zkušenost (pozitivní i negativní), každý poznatek jsou pro mně cenné.
Díky předem :thankyou:
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
váha
Aktivista

Re: Dotace " Oprav dům po babičce " prosím o rady

Příspěvek od váha »

U "babičky" byla podmínka že to musíš vlastnit 10let jinak se vrací...tak bacha na to jestli to teda nezměnili a kvůli tomu jsem do "babičky" nešel. Doporučuji zrovna naplánovat úplně všechno protože dotace se může čerpat jen jednou a je tam pak ještě kombinační bonus a u "babičky" pokud máš děti tak je ještě bonus 50000 na dítě nad limit, ale řešil jsem to 2023 podzim tak nevím jestli už to není jinak.
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
venca.6
Přispěvovatel

Příspěvek od venca.6 »

Řešim teď stejnou situaci, zatim jsem ve fázi jednání s projektantem. Zpočátku jsem sháněl firmu, která zařídí dotaci od A po Z, jenže tam jsem narazil, že si berou klidně 10% provizi za sjednání, o ceně projektu nemluvě, naceněno klidně na 100k. Případně se vyskytují podvody, kdy chtějí vyplatit dotaci k nim, že zařídí i realizaci. Reálně se dá projekt včetně žádosti vyřídit kolem 50k, to je i příspěvek v dotaci. Doporučuju se poohlednout po nějakém projektantovi se zaměřením na NZÚ. Pak je podstatné sehnat si spolehlivé realizační firmy/řemeslníky a technický dozor, který vystaví závěrečnou zprávu.
Podmínka 10let vlastnictví už neplatí. Je to změněno na 5let, letos v únoru se měnily podmínky. Zároveň se měnil i systém příspěvků.
Škoda Superb Combi 2010, 2.0 TDI CFGB, 4x4, POWERED BY MOTORPOWER
EX Škoda Octavia Combi 2007, 2.0 TDI BKD, GT1749VB, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Fabia Combi 2005, 1.9 TDI ATD, GT1749VA, POWERED BY DRAGPOWER
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Moc děkuju za rady a zkušenosti :thankyou: :thankyou: . Zkusím se porozhlédnout po nějakém tom projektantovi :)
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

Najdi si MAS(místní akční skupina) a tam nějakého najdeš. Mě stál projekt a zařízení dotace cca 30k a na to byla 25k dotace
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“