Xc 60??
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Xc 60??
Něco jsem ti stáhnul z Elitu ale když z toho udělám PDF tak je to jakýsi rozházený,no mrkni na to uvidíš..
Teď jsem na jednom XC60 měnil olej,nemá to měrku jen měření na budíkách, tak jsem nalil zhruba uváděné množství, projel, ukazovalo to koused pod max, říkám si ok,nechám tak, druhý den telefon že mu svíti "závada motoru nechte opravit vozidlo" a přišly klasické debilní otázky "cos mi tam nalil za olej???" , v závadách uloženo nic, když dám měření oleje tak to ukazuje plnou stupnici a nápis přeplněno....takže asi zas tak skvělý systém to není,nemá to měrku takže to ani není kudy odsát,takže zvednout a "trochu" upustit...zlatý měrky 

Stalo se mi to samé. Kolikrát i obráceně, že dojel domů a oleje málo. Naposledy ho tam zas bylo moc. Ale při tom posledním bylo příjemné zjištění. Ten jejich pětiválec měrku má. Zespodu pod sáním taková kratičká malá šedá plastová. Hned nad vanou.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Aha ok tak to se schválně mrknu, díky
Jojo, je tam. Na rozpáleném poblitém motoru je to slast, hlavně se pak tím rukávem někde opřít o sedačku. Teď jsem měnil olej na Audi SQ5 a tam se musí nastartovat, nechat ohřát a pak chvíli počkat, aby to palubní počítač změřil. To je extra hovadský systém. Takže jet podle autodat, ale ty každý nemá. Ani se nedivím, že někteří mechanici už jen odsávají, protože má nádoba odměrku a tím pádem ví, kolik se přesně vypustilo.
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
Jo pravda ta měrka tam je ale trochu jsem to odsál podle ní a stejně to ukazovalo přeplněno,až jsem smazal Delphinou sporadickou závadu v jednotce motoru "vysoká hladina oleje" tak to zhaslo... 

Jsou to mrdky. Výrobní cena té měrky je, když to asi řádně přeženu, dvě koruny. Tak proč ji tam nedávají. To jako mají strach že si budou lidi měnit olej sami?
Jsou auta kde se dá aspoň dodělat. Jako třeba na svém bych to nějak řešil. Ale říct zákazníkovi, hele vy tam nemáte měrku oleje, tak já vám ji dodělám, bude to o litr, dva dražší.... To mne každý pošle do....
Jinak na tom Volvu na ni jde dostat celkem dobře zespodu. Aspoň teda na xc60 co občas servisuju
Jsou auta kde se dá aspoň dodělat. Jako třeba na svém bych to nějak řešil. Ale říct zákazníkovi, hele vy tam nemáte měrku oleje, tak já vám ji dodělám, bude to o litr, dva dražší.... To mne každý pošle do....
Jinak na tom Volvu na ni jde dostat celkem dobře zespodu. Aspoň teda na xc60 co občas servisuju
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
To máš zlý no,co dneska není mrdka...vždycky někdo přijde s nějakou takovouto novinkou a ostatní jak ovce ho následují a musí to mít taky přece nepoleze chudák zákazník pod kapotu když si může hladinu oleje změřit z pohodlí sedačky
Fakt divná doba,bez těchto vychytávek někdo málem nedokáže žít,kdybys mu sebral na půl dne telefon tak umře protože nebude online...

Fakt divná doba,bez těchto vychytávek někdo málem nedokáže žít,kdybys mu sebral na půl dne telefon tak umře protože nebude online...