Pomoc s měničem tlaku
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Pomoc s měničem tlaku
Dobrý den.
VW golf 5 , 1,9 TDI, 77 kW, BXE.
Prosím o pomoc s následujicí závadou. Auto padalo do nouze, nízká mez plnicí tlaku, špatné turbo, netlačilo. Proběhla jeho repase, včetně odzkoušení na stolici. A po repasi auto padá do nouze s chybou P0234 meze regulace překročeny, Požadovaný tlak 1774, aktualní 2172. Déle než 5 sekund to má vyšší tlak tak to spadne do nouze.
Provedené úpravy = vyměněn snímač tlaku na sacím potrubí, vyměněny hadičky podtlaku, už zbývá jen měnič tlaku - elektropneumatický ventil. Ten byl údajně měněn předchozím majitelem, co mi auto prodal s tím, že turbo je K.O. Těch měničů je více druhů, byl by někdo schopen podle VIN čísla dohledat jaký tam patří ?? Mám podezření že tam není takový jaký tam patří, nevím jestli by to mělo vliv na funkci.
VIN: WVWZZZ1KZ9M366071
Napadá někěho ještě po čem ještě jít ?
EGR OFF i softwarově i mechanicky - zaslepení
EGR vymontován, i chladič vyfukových spalin. Hadičky zaselepeny.
DPF filtr auto nemá.
Děkuji za rady
VW golf 5 , 1,9 TDI, 77 kW, BXE.
Prosím o pomoc s následujicí závadou. Auto padalo do nouze, nízká mez plnicí tlaku, špatné turbo, netlačilo. Proběhla jeho repase, včetně odzkoušení na stolici. A po repasi auto padá do nouze s chybou P0234 meze regulace překročeny, Požadovaný tlak 1774, aktualní 2172. Déle než 5 sekund to má vyšší tlak tak to spadne do nouze.
Provedené úpravy = vyměněn snímač tlaku na sacím potrubí, vyměněny hadičky podtlaku, už zbývá jen měnič tlaku - elektropneumatický ventil. Ten byl údajně měněn předchozím majitelem, co mi auto prodal s tím, že turbo je K.O. Těch měničů je více druhů, byl by někdo schopen podle VIN čísla dohledat jaký tam patří ?? Mám podezření že tam není takový jaký tam patří, nevím jestli by to mělo vliv na funkci.
VIN: WVWZZZ1KZ9M366071
Napadá někěho ještě po čem ještě jít ?
EGR OFF i softwarově i mechanicky - zaslepení
EGR vymontován, i chladič vyfukových spalin. Hadičky zaselepeny.
DPF filtr auto nemá.
Děkuji za rady
Re: Pomoc s měničem tlaku
No to nevím...snad ne...mohlo by to dělat očipování?
Se starym turbem byl tlak nízkej a s novým je vysokej. Tipnul bych to na nevhodně nastavený táhlo regulace turba. Pokud se teda při výměně turba nepřišlo i na nějakou prasklou hadici nebo tak něco...
Oct asv 2000, DieselPower
Turbo repasované....s protokolem ze stolice. Takže turbo znovu dolu ?
Atmosferický tlak okolia to ukazuje dobre?
Tenhle motor ma senzor plnícího tlaku přímo v sacím potrubí ...byl vyměněn za nový. Teda doufám ze tam není ještě někde jeden. nicméně to by diagnostika napsala...teda doufám. O od zamazany olejem taky neni .