Opel Astra 1.9 CDTI 110kw (DTH) najednou modrý kouř a zvýšená spotřeba

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sirhenrik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Opel Astra 1.9 CDTI 110kw (DTH) najednou modrý kouř a zvýšená spotřeba

Příspěvek od sirhenrik »

Zdravím borci, vím že tohle je forum na ww, škodovky atd...ale musím se zeptat, dneska jsem ráno nastartoval, pomalu ohřál auto, a pak jsem mu bohužel musel dát pár otáček navíc, protože jsem nestíhal do práce, přijel jsem k práci, kde mi totálně skoro hořelo auto modrým kouřem, myslel jsem si, že to má asi vliv regenerace, jenže když jsem to auto sledoval, tak otáčky byly stabilní ( žádné zvýšené), ale na volnoběh auto podle počítače mělo ze začátku kolem cca 11-13L/1OOkm, a pak to postupně klesalo níž a níž, ale bohužel zůstalo viset na cca 1L, jak říkám myslel jsem že je to regenerace, ale nebyla. Takže nějakou dobu jsem s ním jezdil, pak jsem zastavil. Odpoledne z práce jakoby nic, žádný modrý dým ani jiný, jenže jakmile se to ohřálo, tak to znovu začalo, když jsem tomu dal tak nic nebylo, pak jsem pustil plyn a pak přidal a zase modrej. Hlídal jsem si spotřebu pak při příjezdu u garáže, zase opět skoky mezi 1L - 3L, a na volnoběh dýmec modrého, pak zase přestalo. A tak se to několikrát opakovalo, Podotknu, že volnoběh bývá něco kolem 0.5- 0.6L, astry mají prej zvýšenou spotřebu na volnoběh, ale teď je to ještě víc než obvykle. Auto startuje bezvadně, odezva turba vklidu jak má, olej turbo nežere, olej i kapalina se neztrácí, auto se prostě chová i jede tak jak má, ale zrovna dneska padnul na Astrulku nějaký problém, diagnostiku na opela nemám, mám VCDS, ten se sice spojí, ale nevyčte chyby....nebo spíš nevyčte informace...

Mohu tedy se pokusit zjistit jen tak okrem bez dalších informací někoho z vás, kde může být problém? Konkrétní....

Auto bylo před 70tis. na GO motoru včetně turba, jenže dnes nastal blbý den.

Díky moc za odpovědi...
Superb 1 - 2.0 TDI 103kw (BSS )s DPF
tatko Tom
Přispěvovatel

Re: Opel Astra 1.9 CDTI 110kw (DTH) najednou modrý kouř a zvýšená spotřeba

Příspěvek od tatko Tom »

Modrý dym je spravidla spaľovanie oleja.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
sirhenrik
Přispěvovatel

Příspěvek od sirhenrik »

No tohle vím, že olej, spíš se mi jen jedná o nějaký nápad, jestli někdo z tohohle fora už tohle někdy řešil...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Nedávno jsem řešil Signum se stejným motorem a byl KO EGR
sirhenrik
Přispěvovatel

Příspěvek od sirhenrik »

No promiňte od té doby tohohle příspěvku uběhlo hodně dní, neměl jsem čas to řešit, ale asi to bylo možná tím, že já při výměně dal asi víc oleje, a když jsem tomu dal, tak asi vysoký tlak v motoru začal asi nějak řešit ten olej, dneska jsem jel Ostrava a Orlová zpět, žádný kouř všechno oukej, ale jinak díky kouknu na ten egr ventil a klapku zkusím okouknout, jinak díval jsem se do hadic a kolem turba, všechno oukej,žádný výtok jen po stěnách lehký film od výparů, musím trošku vypustit olejík a snad už se to nevrátí. Díky za pomoc, tedy prozatím :)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

sirhenrik píše: 10 dub 2025, 19:34 No promiňte od té doby tohohle příspěvku uběhlo hodně dní, neměl jsem čas to řešit,

aco tam leješ za olej?0W20? leje se 4,3 l
sirhenrik
Přispěvovatel

Příspěvek od sirhenrik »

Zdravím po dlouhé době, podle knihy jak na to se tam má lít 5w30 tudíž jsem ji tam nalil a přesně to množství, zřejmě asi to ale bylo starým katem nebo dpf už nestíhá vypalovat.... Teď to neřeším, teď řeším jiné věci :) Díky za info
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

tam nalej M7 ADS III turbo 15W40 a budeš spokojený i když to do práce pohoníš
Odpovědět

Zpět na „Opel“