Na Octavii 2014 CLHA som mal problémy s motorom (prasknuté ložisko kľukovice), skončilo to výmenou bloku pri 195000km. Odvtedy sa mi deje to, že pri stálej rýchlosti a otáčkach medzi 1200-1700/s cítim výraznejšie trhanie. Auto bolo v niekoľkých servisoch, pomenili mi postupne EGR, G70, palivový filter, ale nič nezabralo. Na diagnostike akurát vidím, že sa mi v čase, kedy motor trhne, naplno otvorí EGR. Tak som sa trápil nejaký ten rok, no a za posledných pár dní sa mi objavila ešte jedna porucha:
4795 - meric hmotnosti vzduchu (G70)
P0101 00 [00100111] - neverohodny signal
Nepotvrzeno - Testováno od smazání paměti
info o závadě:
Priorita závad: 2
Frekvence závad: 1
Kilometry: 250575 km
Datum: 2025.08.25
Čas: 18:25:22
Otáčky motoru: 1500.50 /min
Normovaná hodnota zátěže: 14.9 %
Rychlost vozidla: 0 km/h
Teplota chladicí kapaliny: 49 °C
Teplota nasávaného vzduchu: 52 °C
Tlak okolního vzduchu: 980 mbar
Napětí svorky 30: 13.180 V
Čítač zapomenutí po OBD: 40
Měřič hmotnosti vzduchu 1: řada 1: hmotnost vzd.: hrubá hodnota: 550.1 mg/stroke
Normovaný poměr proudu vzduchu: filtrovaný: 0.8403
Ventil 1 zpětného vedení výf.plynů: řada 1: zpětné hlášení polohy - skut.hodnota: 0.00 %
Ovladač 1 škrticí klapky: řada válců 1: zpětné hlášení polohy - skut.hodnota: 0.06 %
Požadovaná hodnota plnicího tlaku: 1178 hPa
Vstup chladiče plnicího vzduchu: snímač tlaku 1: řada válců 1: hrubá hodnota: 1178.2 hPa
Průměrné množství vstřikování: 5.65 mg/stroke
Opticky som skontroloval hadice, nevidím žiadne poškodenie, ale nejako mám pocit, že sa pri výmene motora mohlo niečo nesprávne založiť či zlomiť. Skúsili sme narýchlo vymeniť váhu vzduchu z funkčného auta, ale nepomohlo. Pri spustení diagnostického testu váhy vzduchu test dobehne do konca, ale nie s pozitívnym výsledkom, v logu sa objaví uvedená chyba. Vedeli by ste mi poradiť, na čo sa zamerať? Vďaka.
Chyba váhy vzduchu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Chyba váhy vzduchu
Naozaj nikto netuší, čo by za tým mohlo byť? Nechcem presnú diagnostiku problému (ale neodmietam ju), iba mi už došli nápady a chcem sa vyhnúť postupu, že budem postupne meniť komponent za komponentom. 
Naposledy upravil(a) oldgringo dne 07 zář 2025, 21:39, celkem upraveno 2 x.
Akej značky EGR si tam dával?
Pierburg. Podľa mňa aj pôvodné EGR bolo OK, skúšal som ho mimo auta, chodilo hladko a bolo skoro úplne čisté. S novým sa to správalo presne rovnako.
-
roli4rally
- Nováček
Mne tiež takto trhlo občas, ale len jemne, egr sa otvorilo alebo zatvorilo úplne už nepamätám
aj zvuk sa zmenil, ale hlavne mi vtedy vstrieklo aj naftu, post injection, kvoli zahriatiu dpf zrejme, mal som diesel gate a pomohol mi downgrade softu, skús pozrieť ci nenaskočí ten post injection vtedy, ale zas mne to cuklo len jemne no, neviem ako to máš
VW Golf 7 GTD 135kw CUNA 2016
Kdysi me na dvojkove octe 2,0tdi bkd auto jednou jelo, jednou ne a dokonce v zavysloti na okolni teplote a vlhkosti. A delalo to i ze to nejelo, takze clovek pridal dost plyn a najednou to zabralo jako blazen a taky neverohodny signal od vahy, Zjistilo se ze uhnili kabely do rj motoru a nekdo to opravoval ta udelal tam studeny spoj, ktery v zavyslosti na teplote vzduchu a vlhkosti bud vodil nebo ne a rj motoru nemela poradny udaje o mnozstvi vzduchu