Koupě auta

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Koupě auta

Příspěvek od kaad »

Zdravím pánové. Jak už jsem se zmínil v minulých komentářích poohlížím se po nějakém jiném voze namísto svého Fiat Ulysse. Má naběháno téměř 400tis. a to nejlepší už ukázal. Teď se v něm hrabu takřka co čtrnáct dní a už mě to nebaví. Sotva jsem vyřešil to zhasínání motoru odešlo mi turbo, takže motor kouří a do kopce vůbec netáhne. Chtěl bych větší auto min. 7 míst a pokud možno 4x4, ale to není tak důležité. Líbí se mi Fiat Freemont, ale tady bych bral pouze manuál převodovku, protože ty automaty u něj hoří. Repase se dělají už při 150tis. km a to obnáší cca 130tis. kaček. Jinak na ty manuály celkem dobré recenze. Nebo potom Fiat Scudo Panorama 9 míst. Jedno se mi teď nabízí, ale je to 2,0HDi 100kW motor RHR. Není to náhodou motor od frantíků??? Už podle toho označení HDi. Fiat používá JTD. Pak teda v žádném případě. Už jsem se vyučil na svém Ulysse RHW, což je motor Peugot. V úvahu by přicházela ještě Audi Q7 kde sice automaty jsou standartem, ale jsou na jiné úrovni. Něco kolem roku 2011 až 2013. Ovšem zase za cenu té Audiny seženu poměrně novějšího Freemonta. Teď mi jde teda o to zda ten vyhlídnutý Fiat Scudo je fakt francoz nebo je to jen můj dojem. A máte někdo zkušenost s tímhle autem? Díky.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Koupě auta

Příspěvek od roman1648 »

Ano, RHR je motor od PSA ale nemyslím si že jsou špatný
Otázka kolik do toho chceš pustit no, já mám Caddy Maxi 7mi místné byť je to celkem velké tak v plné sestavě je nám to malé, líbí se mi Vito Tourer nebo Multivan, tak třeba za rok dva jak budou prach na to (noteeth)
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Chci pořídit něco do 200tis. Nechci do auta vrážet nějaký velký prachy. Auto je vlastně taková nejhorší investice. Ztrácí cenu ikdyž ho necháš celé pozlatit. Já beru auto jako nutnost ne jako luxus na kterém bych si zakládal. Klidně vezmu i něco s kosmetickými chybami nebo mírně ťuklé, což si velmi snadno opravím. Vito tím pádem nepřichází v úvahu a Mercedes bych ani nechtěl. Dráhé ND. Abych pčiznal pravdu, tak jsem dost zatížený na Fiaty a mám k nim velmi kladný vztah. Už za komančů jsem Fiaty měl a v tomto trendu stále pokračuji. Zatím mě vždy dopravily zpět domů a bez problémů narozdíl od VW nebo Škodovky, které mě hodně zklamaly. Ikdyž na jezdění ve dvou nebo čtyřech lidech mám Audi A3 S-line 125kW, tak více jezdím Fiatem. Bohužel už toho má hodně za sebou, tak proto se poohlížím po něčem jiném o pár let mladším. Navíc VW jsou dost v ceně a zdají se mi být hodně přeceněny přesto, že nemají v základy takovou výbavu jako právě Fiaty. Ale musí to být ,,FIAT" ne ,,frantík." Možná bych ještě šel do té Q7, ale jen vyjímečně. KOlem toho roku 2011 už to má dost najeté a mám obavy z toho automatu. Na té A3 má sice také automat, ale má najeto cca 170tis, takže by to mělo ještě něco vydržet.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

U té Q7 bych o ceně do 200 asi ani neuvažoval. To může být hodně drahá past. A ne jen v převodovce. Ikdyž z té bych asi ani tak moc strach neměl. Ale elektronika, vzduchový podvozek, to už bych radši volil to vito. Sice na jednom jsem teď dělal motor, normálně komplet go spodku a hlavy, taky to vyšlo hromadu peněz, ale najeto téměř 700. Takže....
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

To máš pravdu. U té Q7 jsem si říkal, že bych šel i o něco výše. Co jsem to tak procházel jsou nějaká nabídky co mají např. vyměněný vzduchový podvozek, rozvody, oleje a filtry... a nejsou zas tak moc přes těch 200 táců. Ale jak jsem psal Q7 pouze v krajním případě, že by mě fakt něčím zaujala. Cenou, nájezdem, stavem... teď jsou hlavními adepty Freemont a Scudo. Nespěchám jen vybírám. Tím mým Ulysse se dá zatím jezdit ikdyž tolik netáhne a mám ještě tu Audinu. Fiata musím stejně opravit, protože ho chci prodat. Na likvidaci je ho škoda. Je tam nová dvouhmota, vysokotlaké čerpadlo, startér, baterie, rozvody. Na autě není ani rezlinky. Takže po výměně turba ještě někomu chvíli poslouží.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Víš co, za 200 dneska nekoupíš ani slušnou oktávku pomalu, ne tak Q7. To si tu koupil jeden kolega, super kup z firmy, po řediteli taky za to nedal víc jak 300, jasná historie, všechno cajk, 3.0 nafta, auto jak bejk, ale po čase se na tom furt něco sralo. Jednou to nešlo odemknout, podruhé nešlo odemknout volant, pak tam nešla elektrika do nějaké jednotky, pak došel a auto leželo prdelí na zemi, na gumy aby si pomalu bral úvěr. Byl moc rád když se toho zbavil a moc na tom neprodělal. Já mám asi zkreslený názor, su prostě škodovák, teď mám sup2 3.6fsi l&k, chrochtám si blahem když někde jedu, onehdá jsem vezl jednoho freemonta na stk, nijak mne to auto neoslovilo. Co bych si dokázal představit, tak jezdí mi tu jeden s-max, tuším že rok 2016, majitele znám spoustu let, jezdí jen ke mně, když si to koupil, mnul jsem si ruky kolik budu mít práce, hergot dělám jen brzdy oleje, teď jsem mu dělal chladič páč tekl, jinak nic. Najezdí kotel kilometrů snad 40 za rok,.má to 3 roky a pochvaluje si. Akorát teda za to dal víc jak 200 no.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote=kaad post_id=1325590 time=1757398218 user_id=6094

ty jsi mi vždy ochotně poradil, pokud znám tvoje schopnosti kup si bouračku nejlépe od majitele, dej si inzerát, ex si koupila dvě nové auta a to kvůli daním, moje auta byly vždy bouračky, pásy pytle ve starém městě a s lakem si hravě poradíš, majitel je měl v pořádku a nechtěl je prodat, vždy mně dobře sloužili, jinak můžeš koupit i naleštěnou bídu kde majitel sypal a jednoho dne řekl dost ty pudeš z baráku, mám ted G5 fakt krásný lak, nepoznáš nic a pupínek, pod lakem vrstva tmelu, pod tmelem zastěrkovaná koroze, zadní brzdy zarezlé, uložení ramen KO, destičky, spotřeba jak kráva, olej co 14 dnů dolévat, furt nějaká kravinka ale po půl roce poctivá technická a 1A, emise až nepochiopitelné 0.3 mám O,O2 a zvýšené O,2 mám 0,O6, irydium a optimal, je to benál 1.6
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Teď o víkendu se jedu právě na jednu podívat. Není to vlastně ani tak bouračka, ale je to karosářsky zprzněné auto Fiat Scudo. Nějaký matla mu na tom vyměnil zadní lemy tak, že se mu zvlnily zadní blatníky jako salátové listy a prahy mu navařil tak, že mu nejdou zavřít ani šoupačky. Nechce mu to dávat znovu na opravu, protože má vážné obavy, že by to dopadlo stejně a aby to po něm opravil nějaký servis to se mu nevyplatí. Je to za slušný peníz a dohoda možná. Takže ikdyž to má zase frantický motor je to 2,0HDi 88kW, tak to asi vezmu ikdybych to měl po opravě prodat. Raději bych totiž sehnal origo itala.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

poléčíš, překlepeš, popáčíš, přísavným reverzním napneš salát a jedeš,

já se třeba do prahů vůbec nehrnu, moc přesné hodinářské práce a jsem už sám, odřežu spodek ohnu z O,8 mm nazobu a zdar, pak mi napiš na sz kdybys dával úlisáka pryč, můj voyager den před stk praskl talířek na pružině a nemohu vydělat hydro které neotvírá sacfí ventil tak asi konečná a zas potřebuji takové prostorné se závěsným na řízkový olej
Odpovědět

Zpět na „Fiat“