Kodiaq 2,0Tdi mizi voda

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Red Devil
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Kodiaq 2,0Tdi mizi voda

Příspěvek od Red Devil »

Ahoj všem, kodiaq 110kw nafta kod motoru DFGA 165000km mizí voda. Začalo to pomalu, asi půl roku po koupi měl cca 100 000km zmizelo trochu vody, to byl jeřtě v záruce a chtěl jsem to reklamovat, jenže dalšího půl roku nic. Pak zase ubyla a zase dlouho klid. Ale poslední dobou mizí už celkem často. Jsem aktuálně na delší nemocenský, takže nenajezdí to co běžně, ale dnes zase ubyla. Voda tlakuje, když povolím víčko tak se částečně vrátí. Nádobka není úplně prázdná, ale je pod čidlo, po povolení víčka se vrátí na minimum a čidlo propojí, ale část ji chybí, původně byla skoro na max.....
Auto nevaří, ani nemá jiný příznaky. Už jsem měnil víčko na nádobce. Kdysi jsem řešil únik na octavii 3, taky 110kw, tam to byl chladič sání, auto mělo najeto 280 000km a tam se to pokud si pamatuju dobře projevovalo jako tady, po startu začal maxik řvát že není voda, Tam se mě zdálo, že ubyde vžedy po regeneraci dpf, kdy se to víc ohřeje a otevře se prasklina. Tady si ale nejsem úplně jistej, Pokoušel jsem se kamerkou napojenoui na mobil do sání podívat, ale je prv vidět, nedokážu ji v sání natočit do stran a když dnes voda chyběla koukal jsem na čas a km od poslední regeneraci přez diag a je od regenerace přez 300km. Zajímavý je, že jsem jel včera po dánlnici a celkem to valil a ráno jsem jel do města a voda nechyběla. Do města i zpět jsem jel v klidu a odpo když jsem to natočil chyběla. Poradí někdo jak únik identifikovat? Pořád se přikláním k tomu sání,, ale nechci to dělat stylem pokus omyl. Díky
tatko Tom
Přispěvovatel

Re: Kodiaq 2,0Tdi mizi voda

Příspěvek od tatko Tom »

Nie je možné, že je to horúčavami, ktoré boli?
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
Red Devil
Přispěvovatel

Příspěvek od Red Devil »

Ne, ted uz ne, Dnes vedro nebylo a ubyla
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Mne dva roky nemizla (dal som nejaký prípravok vtedy) a začala, preto som uvažoval nad horúčavami.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
JARDA2
Přispěvovatel

Příspěvek od JARDA2 »

pumpa. začátek jejího konce ;)
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI Škoda Superb 2,0TDI
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

taky to vidím v té vodní pumpě, nejhorší je že když to tlakuješ třeba hodinu ledničkovým kompresorem nikde nekapne, musíš sdělat dekl na rozvody a :o čumět na tu pumpu a uvidíš, rúžový oxid , časem poteče výměna celkem v pohodě
Red Devil
Přispěvovatel

Příspěvek od Red Devil »

Rozvody na tom uz byli delany prave, a kdyz by to byla pumpa, tak by to taky tlakovalo? Videl bych někde zespoda že teče?
slovacek.milos
Aktivista

pokud ti ubývá malinko tak nic netlakuje a pod autem nic nevidíš máš tam kdyžtak plastový dekl, vodní pumpa není levná tak se při prvních rozvodech na ni sere když se zadře tak se ti to nepotká, už jsem ji měnil až byla zadřená a řemenice fialová
Red Devil
Přispěvovatel

Příspěvek od Red Devil »

Psal jsem, ze to tlakuje, ale nedokazu poznat jak moc to je natlakovany. Ale voda se vrati kdyz to povolim
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

A kdy to povolíš? Dvě hodinky po jízdě a nebo druhej den?
Oct asv 2000, DieselPower
Red Devil
Přispěvovatel

Příspěvek od Red Devil »

No dnes jsem to zkousel po jizde, ale tak 4-5h po jizde
slovacek.milos
Aktivista

záleží taka jak to tlakuje teče ven kapalina???

jmenuje se to přetlakové oběžné chlazení, za tepla tam tlak být musí jinak při stovce vaříš párky
Red Devil
Přispěvovatel

Příspěvek od Red Devil »

Ven asi netece, spis nekam dovnitr
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“