T5 AXE 30sec bouchání po startu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
T5 AXE 30sec bouchání po startu
Kluci Transporter T5 rv 2006 2,5TDi AXE 128kw pětiválec PD bez DPF. Po startu za studena je chvíli jakoby slyšet takové divné bouchání. Přijde mi, že se to ozývá jakoby do sání. Není to cvakání (hydroštel), je to spíš dunivé, nebo hluboké či jak to popsat bouchání. Vůbec nevím, na co se zaměřit? Nemáte někdo zkušenost?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
-
- Aktivista
Re: T5 AXE 30sec bouchání po startu
kup si stetoskop
Ten jsem měl půjčený a právě nejvíc to slyším ze sání. Což právě nevím, co může znamenat
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Děravý hydro a sežraná vačka, na 99%, řešil jsem mockrát...
Sundej víko a uvidíš, jen u té T5ky je blbý že musíš zhodit celej předek abys sundal sání...
Sundej víko a uvidíš, jen u té T5ky je blbý že musíš zhodit celej předek abys sundal sání...
-
- Aktivista
v sání se to dobře poslouchá i hadičkou že sděláš na stetoskopu bubínek s tyčkou,
co znám klepec ze sání u rotaček T4, tak se povolilo ozubené kolečko na klice, pokračovalo to tak že začalo cestovat a při přidání a ubrání zmizel klepec v sání a přesunul se do výfuku, pak to pokračovalo dál že se motor potkal a ende
klepaly ventily o písty, u pd je to kolečko stejné taky střední matka, pokud na ní někdo mákne a neví špatně to dopadne, jenže jestli je tam sledovaná synchronizace vačka klika tak by to nechytlo, na vačce je helák,
tady budeš muset asi podívat do hlavy, vahadla, mlátí rozbité hydro, rozbité hydro na sacím ventilu mlátí do sání
co znám klepec ze sání u rotaček T4, tak se povolilo ozubené kolečko na klice, pokračovalo to tak že začalo cestovat a při přidání a ubrání zmizel klepec v sání a přesunul se do výfuku, pak to pokračovalo dál že se motor potkal a ende
klepaly ventily o písty, u pd je to kolečko stejné taky střední matka, pokud na ní někdo mákne a neví špatně to dopadne, jenže jestli je tam sledovaná synchronizace vačka klika tak by to nechytlo, na vačce je helák,
tady budeš muset asi podívat do hlavy, vahadla, mlátí rozbité hydro, rozbité hydro na sacím ventilu mlátí do sání
-
- Aktivista
kvalitní řídký olej s tenkým mazacím filmem 

Já si právě chtěl potvrdit tu vydařenou vačku, abych to nerozebíral zbytečně. Díky moc. Dám pak vědět, třeba i nějaké fotky sem hodím
Ještě pánové jakou značku vačky krom originálu by jste doporučili? Co kupujete?
-
- Aktivista
otas a proč řešíš vačku, ještě si to nerozebral, když se ti za chviličku to hydro napije a je ticho tak proč řešit vačku? až je domlácené tak jo,
to jsem tu měl kousek od nás v ulici vypaplance, ten pořád chodil co tomu je, rok tak jezdil byl tu desektrát až to hydro roztřískal tak že rozbilo i šachtu pro to hydro a pak druhá hlava, to se vyplatí, bylo to agr a nakonec mi ho nechal za desítku a to se zas vyplatilo mně, udělal jsem ho synovi a měl fakt radost, hezká kokta, před tím měl 74 kW na lpg, ale vzhledovou popelničku, měla krásnou přezdívku kraxna
to jsem tu měl kousek od nás v ulici vypaplance, ten pořád chodil co tomu je, rok tak jezdil byl tu desektrát až to hydro roztřískal tak že rozbilo i šachtu pro to hydro a pak druhá hlava, to se vyplatí, bylo to agr a nakonec mi ho nechal za desítku a to se zas vyplatilo mně, udělal jsem ho synovi a měl fakt radost, hezká kokta, před tím měl 74 kW na lpg, ale vzhledovou popelničku, měla krásnou přezdívku kraxna

Miloši jde o to, že když to rozebereme a náhodou to bude i vačka, tak rovnou něco objednáme. Sada hyder je asi jasná, dáme ina. ale rovnou abysme věděli
Vačku Kolbenschmidt č. 50006110 nebo INA INA 428 0111 10
Přípravky na rozvody doufám máš
Přípravky na rozvody doufám máš
je to ako píše Roman omlatená vačka + hydraulicke zdvihátka KO . teiž som to riešil na pasate. Prejav bol take bubnovanie do sania
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
-
- Aktivista
pokud tu opravu nechceš moc dramatizovat a ráno najdeš měké hydro dál od rozvodů stací zvednout out vačka a hydro magnetem přehodit, ale na tom zas nevyděláš lepší fakt celý traktooor rozmontovat a poměnit co se dá
Tady nic takového fakt neuděláš, rozvody kolama, bez přípravků to ani nerozděláš natož pak složit a nastavit
-
- Aktivista
já vím romane teoreticky to fakt nejde, ani bez těch přípravků, ale třeba vynuluješ motor, vrtneš 7 dírku do převodovky, osmičmku závitník, aretuješ setrvák a zbytek očmáráš