Poloosa

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
rikolami
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Poloosa

Příspěvek od rikolami »

Ahoj, mám Golfa 1.9 tdi 96 kW,ASZ, 2002. Po delší cestě od nás jsem ve Slovinsku na levé straně dole začali ozývat kovové zvuky. Zpáteční cesta byla při maximální rychlosti do 100 km/h. Podezdření bylo na kloub poloosy. Sundal jsem vnější kloub a vypadalo to tak, že některá místa byla zabarvena do červena a lehce načnuté části kloubu a poměrně málo maziva. Vyměnil jsem ho ,ale problémy se neztratily. Při vytočení volantu doleva dochází k přeskakování zřejmě na některém kloubu poloose.
Existuje nějaký postup jak odhalit bez demontáže , který kloub to je vnitřní nebo vnější nebo jestli to nemůže být i druhá poloosa?
Pája 19
Aktivista

Re: Poloosa

Příspěvek od Pája 19 »

Vyheveruj auto, vytoč volant a zkus to znovu.
Oct asv 2000, DieselPower
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Kdyz byl jeden kloub KO,ostatni jsou pred smrti. Vymenit zbyle.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

sednete dva do auta otevřete okna a na prkovišti plní kotel doleva pak doprava a přidávat a poslouchat který rachtá
nakadah
Nováček

Příspěvek od nakadah »

I když poloosy nejsou párový díl, tak vyměníš jednu a druhá stará bude brzo následovat. Vlastní letošní zkušenost na Sharanu 2.0 TDI BRT 103kW, kde jsem si s polosami fakt užil svoje.
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Bohužel kvalita druhošky je tragická a jestli někdo vymění funkční originální poloosu za druhošku tak ta nejspíš zhebne ještě dřív než by odešla ta původní. Ze zkušenosti SKF čínská sračka co nefunguje už od začátku, dražší typu Lobro nebo Spidan vydrží záruku. Řešení je originál ale cena okolo 20000 za kus to nikdo nedá. Samostatná kapitola je DSG kde vibruje snad všechno kromě originálu.
nakadah
Nováček

Příspěvek od nakadah »

Zatím mi drží SNR vnější klouby a GKN (Spidan) vnitřní. Vnější GKN už nejdou na tu moji kraxnu koupit. SKF vnější kloub číslem dílu pro moje auto neměl zápich na konci drážkované hřídele, takže celý nevlezl do náboje a nestáhl správně ložisko. Bohužel to při montáži není vidět, chybí asi 1mm a je to celé utopené v těhlici. Takže to skončilo i předními ložisky a náboji rovnou, protože po zážitku s SKF vnějším kloubem šlo ložisko papalala. Tož tleskám SKF, pak už sem se bál i koupit jejich ložiska do předních kol.

Měl jsem možnost porovnat ze stejné vrakové kraxny poloosu SNR komplet a Meyle HD komplet. SNR byla slušná, vůle minimální, i když už měla prasklou manžetu. Meyle HD chrastila jak rumba koule. Není divu když se člověk podíval na stopy po tepelném zpracování. Meyle HD skoro žádné nemělo. Meyle HD jsou dnes díly pro složení auta ať to dojede do bazaru a sbohem. Něco ve stylu jako když mechanik doveze hlavu na "GO" ke Karlu Studentovi se slovy, "jenom ten jeden ventil vyměňte, já vím že je to blbost, ale šéf chce ať to nastartuje a bez chyb dojede do áček."

Zkoušel sem jít i cestou repasované Spidan poloosy, to byla bohužel jen ztráta času a skončilo to uznanou reklamací. Nevím co udělali soudruzi špatně, ale vnější kloub se stále snažil při jízdě narovnat do přímé pozice, kdy mi doslova rval volant v zatáčce z ruky.

Ano, kvalita toho co se dnes prodává je naprosto tragická. A nejsou to jen poloosy...
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

"kvalita toho co se dnes prodává je naprosto tragická. A nejsou to jen poloosy..." - pravdivé a smutné.
Spojkové lanko so životnosťou rok/15000 km, ramená nie zrovna lacné a po roku a pol búchajú ako tie 20-ročné...
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jo, přesně, některý ty díly to je tak na STK že to zespod vypadá pěkně že je to nový,neorezlý, ale jinak je po tom vesměs hovno, čepy, kosti jakž takž drží Meyle HD ale jinak nic...
slovacek.milos
Aktivista

rikolami píše: 10 zář 2025, 06:20Vyměnil jsem ho ,ale problémy se neztratily.
dochází k přeskakování zřejmě na některém kloubu poloose.

proč na některém ? jeden si přehodil tak asi na tom druhém, když nepoznáš který rachtá,
tatko Tom píše: 15 zář 2025, 14:36 "kvalita toho co se dnes prodává je naprosto tragická. A nejsou to jen poloosy..." - pravdivé a smutné.
Spojkové lanko so životnosťou rok/15000 km, ramená nie zrovna lacné a po roku a pol búchajú ako tie 20-ročné...
beru z kelly, dávám starline za desetitisíce měsíčně a nemám problém, kterýkoliv obchodák si může zadat moje přihlašovacé údaje a zjistit počet reklamací, letos 0, třeba dnes kabinový filtr starline a ložisko do kola SWAG + další práce, nic naprosto tragického nepocituju
cheno
Přispěvovatel

Příspěvek od cheno »

tiez mam skusenost s klbom nejavil sa ako zly dokial som nesiel horekopcom z parkoviska /prudky kopec/ a nemohol som vytočit volant bolo to na ATD..
Sup 2 2.0 cffb
nakadah
Nováček

Příspěvek od nakadah »

slovacek.milos píše: 16 zář 2025, 08:12beru z kelly, dávám starline za desetitisíce měsíčně a nemám problém
To jako i poloosy Starline?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jednou jsem dal na B5.5 čip na 115kw poloosu Cifam, jedu to projet, na dvojku tomu šlápnu rána ale dobrý,jelo to dál, jen při pokusu o akceleraci rachot a nic, ta vnitřní část homokloubu co se nasunuje na tisícihran praskla jak ořech :roll: , vyjádření k reklamaci : nesprávná montáž za použití nepřiměřeného násilí...kokoti
dala se starší osa z vrakáče a pokud neshnil,jezdí dodneška...
slovacek.milos
Aktivista

nakadah píše: 18 zář 2025, 06:59

To jako i poloosy Starline?
jo i poloosy starline, starline není výrobce jen obchodní značka, pokud se zjistí reklamace mění dodavatele nebo řeší, starline koupené jinde může mít problém, měl jsem třeba toyota rav spoojka starline, , borec si ji koupil levnějc, výměnu jsem dohodil vedle do servisu, mechanik zkušený a spojka blbě vypínala žes musel tlačit kvalty, poloosu jsem sem sledoval jednou na feldě, jedna byla skf z motortexu a kdruhý starline, felda denně tahala vozík s oknama, skf cca 30.000 ko starlině skoro 100.000 a auto šlo do šrotu, já tu ale nedělám starline reklamu nebo že je ta značka vyjímečná jen popisuju moje zkušenosti, nemám reklamace, měl jsem třeba v minulosti starter starline repas, v jednom případě zaizolovali skoro upálený drát na držák uhlíků a jeden třikrát zastartoval a pak jen cvakal, věnec ok, venku startoval v autě cvakal, zrepasoval jsem ten starý a zdar,
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“