Avensis T27 2012 problemy s ruční brzdou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Avensis T27 2012 problemy s ruční brzdou

Příspěvek od hansdob »

Ahoj všem. Řeším problém ruční brzdy.

Původní brzdič ( už byl jednou měněn mnou asi před 4-5 lety ) se porouchal. Na stk nesouměrnost brzd a spatna funkce ruční brzdy. Pod čepem i unik brzdovky.

Vyměnil jsem rovnou oba. Za tehdy jediné dostupné bosch repase. Po cca 1000km reklamace stale přidržují. Výměna dílu opět obou opět repase bosch opět reklamace ale už jel levá a to tak že paka ruční brzdy se nevrátila na doraz brzdič přibrždoval . Už jsem to nevydržel reklamoval opět obojí protože se to začalo mirně dít i na pravé a koupil jsem tentokrat denkermanny ( už byli dostupné) no a po 2000 opět leva strana nevrátí se ručka ( paka…. po odpojení lanka samozřejmě take ne) a dokonce nejde vratit silou jakoby pruží a totéž dělali ty bosche. Tak ted už jsem začal laborovat. Pokud brzdič silou demontuji ( ta paka proste brzdi) normálně zatlačím ( zatočím) pistek tak zase i paka funguje vrati se vraci se a odbržduje ale po nejake době ( pouzivani ručky) se to opakuje. Ted jezdime s odpojenou ručkou a je vše ok. Co ta el ručka tomu třmenu udělá že se toto děje přece nemám 4x vadný brzdiče
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
passion
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Re: Avensis T27 2012 problemy s ruční brzdou

Příspěvek od passion »

Mám rovnakú skúsenosť s TRW. Chcel som niečo kvalitné, čo sa dáva do prvovýroby. Lenže kúpiš nový strmeň za cenu nového a on je to v skutočnosti fabrický repas. Nevracala páčka ručnej brzdy. Reklamácia, vymenili za iný nový, ale správal sa úplne rovnako. Cestou som stratil bloček, bez neho sa so mnou ani nedebatili. Tak som ho doma rozobral a vo vnútri bolo všetko nové okrem šneku. No a práve ten šnek bol tak neprirodzene zodratý, že pridŕhal. Podľa mňa to ani nemenia, keďže sa ten šnek nikde nedá kúpiť samostatne a nie je súčasťou žiadnej sady pre repas.
Nakoniec som kúpil strmeň od poľskej Kamoky, veľmi pekné prevedenie, za tretinovú cenu oproti TRW, viditeľne úplne nový diel, žiadny repas a ten je tam vyše roka zatiaľ bez problémov.
Odpovědět

Zpět na „Toyota/Lexus“