Únik oleje arl

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Luke86
Nováček
Odpovědi: 0

Únik oleje arl

Příspěvek od Luke86 »

Ahoj,
na motoru ARL mi začal kapat olej dole kolem gufera na klice (ze strany spojky).
Gufero je nové, tak mě napadá — může být problém třeba s přetlakem ve vaně, který to tlačí ven?
Máte s tím někdo zkušenost, co by to mohlo způsobovat?
Gufero měněno dvakrát a problém přetrvává.
slovacek.milos
Aktivista

Re: Únik oleje arl

Příspěvek od slovacek.milos »

záleží co tam je za gufero PTFE? byla klika odmastěna ? bylo provedeno přesné usazení pomocí kroužku? byla dodržena doba nejlépe do druhého dne a start?
Luke86
Nováček

Příspěvek od Luke86 »

Poprvé jsem to dělal sám přesně jak popisuješ. PTFE gufero Elring,klika suchá a čistá, montáž bez přípravku jen přes plastový kroužek. Start až na druhý den.
Po druhé děláno v servisu(nebyl už čas ani chuť)Postup nevím. Gufero PTFE Victor Reinz.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Jak vypadá klika? Není tam drážka?
Oct asv 2000, DieselPower
Luke86
Nováček

Příspěvek od Luke86 »

Klika v pohodě. Motor byl kupován na inzerát. Možné je všechno.Každopádně dneska jsem si všiml, že po výměně gufera v servisu kape olej víc než před výměnou.
slovacek.milos
Aktivista

Luke86 píše: 23 říj 2025, 05:57 Poprvé jsem to dělal sám přesně jak popisuješ. PTFE gufero Elring,klika suchá a čistá, montáž bez přípravku jen přes plastový kroužek. Start až na druhý den.
Po druhé děláno v servisu(nebyl už čas ani chuť)Postup nevím. Gufero PTFE Victor Reinz.
nemám tyto problémy, postříkám kliku sprejem na brzdy tím odmastím, ptfe dám s kroužkem na kliku , kroužek vysunu, druhý den startuju

pamatuju jeden problém kdy spolupracovník nevěděl co je ptfe, bylo to 1,2 HTP jebl tam prsa na prasáka a zhruba za půl roku loužičky, přiznám se asi před 22 lety jsem ležel na rodosu na lehátku a čtu o polyteflonetylen a :o že ho olej zničí :o tak jsem nechápal co to je za kokotinu, byl jsem zvykly jen na gufero, časem jsem pochopil ;)
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

Miloši olej ho nezničí, jenom musí "přlnout" ke hřídeli jak to namažeš tak tím olejovým filmem vznikne mezera a teče to ;)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
slovacek.milos
Aktivista

asi jo já o tom četl, knížka fabia před dvacerti lety, tam psali že nesmí dojít ke styku s olejem z toho sem si asi odvodil že se poškodí, u fordu na čerpadle takové velké ptfe mi zas jeden vyprávěl pohádku postříkat silikonovým sprejem a nechat do druhého dne, aby sedlo, že se usazuje kroužkem nevěděl, toš tak
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Ten kroužek je tam na to aby se při montáži nepoškodilo. Některé se dají i bez kroužku.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
slovacek.milos
Aktivista

pro klid když k tomu není udělám z petky
Luke86
Nováček

Příspěvek od Luke86 »

Po všelijakém bádání a hledání příčiny se povedlo problém vyřešit.Stačilo vyměnit automechanika :-D .
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“