Únik oleje arl
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Únik oleje arl
Ahoj,
na motoru ARL mi začal kapat olej dole kolem gufera na klice (ze strany spojky).
Gufero je nové, tak mě napadá — může být problém třeba s přetlakem ve vaně, který to tlačí ven?
Máte s tím někdo zkušenost, co by to mohlo způsobovat?
Gufero měněno dvakrát a problém přetrvává.
na motoru ARL mi začal kapat olej dole kolem gufera na klice (ze strany spojky).
Gufero je nové, tak mě napadá — může být problém třeba s přetlakem ve vaně, který to tlačí ven?
Máte s tím někdo zkušenost, co by to mohlo způsobovat?
Gufero měněno dvakrát a problém přetrvává.
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: Únik oleje arl
záleží co tam je za gufero PTFE? byla klika odmastěna ? bylo provedeno přesné usazení pomocí kroužku? byla dodržena doba nejlépe do druhého dne a start?
Poprvé jsem to dělal sám přesně jak popisuješ. PTFE gufero Elring,klika suchá a čistá, montáž bez přípravku jen přes plastový kroužek. Start až na druhý den.
Po druhé děláno v servisu(nebyl už čas ani chuť)Postup nevím. Gufero PTFE Victor Reinz.
Po druhé děláno v servisu(nebyl už čas ani chuť)Postup nevím. Gufero PTFE Victor Reinz.
Klika v pohodě. Motor byl kupován na inzerát. Možné je všechno.Každopádně dneska jsem si všiml, že po výměně gufera v servisu kape olej víc než před výměnou.
-
slovacek.milos
- Aktivista
nemám tyto problémy, postříkám kliku sprejem na brzdy tím odmastím, ptfe dám s kroužkem na kliku , kroužek vysunu, druhý den startuju
pamatuju jeden problém kdy spolupracovník nevěděl co je ptfe, bylo to 1,2 HTP jebl tam prsa na prasáka a zhruba za půl roku loužičky, přiznám se asi před 22 lety jsem ležel na rodosu na lehátku a čtu o polyteflonetylen a
-
Jarda S.
- Aktivista
Miloši olej ho nezničí, jenom musí "přlnout" ke hřídeli jak to namažeš tak tím olejovým filmem vznikne mezera a teče to 
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
-
slovacek.milos
- Aktivista
asi jo já o tom četl, knížka fabia před dvacerti lety, tam psali že nesmí dojít ke styku s olejem z toho sem si asi odvodil že se poškodí, u fordu na čerpadle takové velké ptfe mi zas jeden vyprávěl pohádku postříkat silikonovým sprejem a nechat do druhého dne, aby sedlo, že se usazuje kroužkem nevěděl, toš tak
Ten kroužek je tam na to aby se při montáži nepoškodilo. Některé se dají i bez kroužku.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
-
slovacek.milos
- Aktivista
pro klid když k tomu není udělám z petky
Po všelijakém bádání a hledání příčiny se povedlo problém vyřešit.Stačilo vyměnit automechanika
.