Golf 5,jetta atd. nefunkční stěrače (VYŘEŠENO)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Golf 5,jetta atd. nefunkční stěrače (VYŘEŠENO)
Dobrý den, mám golf 5 plus 1.9 tdi s autem nejezdím já, ale přestali fungovat přední stěrače. zadní je funkční.
je možné že v mrázu se spálily motorky. chtěl jsem tam připojit 12 V od baterie jestli budou fungovat ale zjistil jsem že do stěračů vede stálých 12V i při vypnutých stěračí. Potřeboval bych poradit jak otestovat tedy motorky abych si byl jistý že to je němi. Děkuji.
je možné že v mrázu se spálily motorky. chtěl jsem tam připojit 12 V od baterie jestli budou fungovat ale zjistil jsem že do stěračů vede stálých 12V i při vypnutých stěračí. Potřeboval bych poradit jak otestovat tedy motorky abych si byl jistý že to je němi. Děkuji.
Naposledy upravil(a) jakub4 dne 03 pro 2025, 16:08, celkem upraveno 2 x.
Re: Golf 5,jetta atd. nefunkční stěrače
Diagnostikou spustit stěrače, pokud půjhdou...vadná páčka.
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Mám diagnostiku delphi, zitra se podívám jestli tam něco takového najdu. Děkuji.
Kapotový spínač je funkčný? Skusit napájanie aj ho zatazit a potom premerat LIN /tenký káblik/ až k BCM centrálnej elektrike
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Ak tam máš stály plus, skús ísť po komunikačnom LIN vodiči, hnije - tým sa ovláda motor stieračov. Má totiž vlastnú jednotku:
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?p=1296165
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?p=1296165
ROMEK
Děkuji, celou dobu jsem to zkoušel s otevřenou kapotou. Mám zkušenosti jen ze staršími auty a vůbec nevím že něco takového existuje. Stěrače normálně fungují. Zase jsem o něco chytřejší.
Díky všem za rady.
Děkuji, celou dobu jsem to zkoušel s otevřenou kapotou. Mám zkušenosti jen ze staršími auty a vůbec nevím že něco takového existuje. Stěrače normálně fungují. Zase jsem o něco chytřejší.
Díky všem za rady.
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: Golf 5,jetta atd. nefunkční stěrače (VYŘEŠENO)
ještě ostřikovače ti kapota odpojí!
byl jsem kdysi u bratránka na návštěvě a mělo mrznout O II F s nejblbějším motorem 75 kW PROTOŽE TURBO SE POKAZÍ, dočetl se na netu že letní a zimní směs do ostřik se nesmí smíchat vznikla by směs která by sežrala celé auto a to by se rozpadlo, letní kapalinu nemohl dostat ven je tam sítko a na netu se dočetl že kapalinu vystříkat ostřikovači, jenže jak do toho vrtal tak mu nešly ostřikovače, poradil jsem mu at zkusí stěrače a ty nešly taky, když jsem mu řekl že zničil motorek stěračů za 5000 a motorek ostřikovačů za 1000kč zbledl tak že jsme málem volali pohřební službu
kdysi na dovolené se šli koupat, podržel jsem odemikací tlačítko na mém ovladači oni zamkli auto a šli, oveřel jsem všechny dveře a volám mirku proč si nezamykáte auto? od té doby si už z nich nedělám srandu protože jsem jim málem přivodil mozkovou mrtvici

byl jsem kdysi u bratránka na návštěvě a mělo mrznout O II F s nejblbějším motorem 75 kW PROTOŽE TURBO SE POKAZÍ, dočetl se na netu že letní a zimní směs do ostřik se nesmí smíchat vznikla by směs která by sežrala celé auto a to by se rozpadlo, letní kapalinu nemohl dostat ven je tam sítko a na netu se dočetl že kapalinu vystříkat ostřikovači, jenže jak do toho vrtal tak mu nešly ostřikovače, poradil jsem mu at zkusí stěrače a ty nešly taky, když jsem mu řekl že zničil motorek stěračů za 5000 a motorek ostřikovačů za 1000kč zbledl tak že jsme málem volali pohřební službu
kdysi na dovolené se šli koupat, podržel jsem odemikací tlačítko na mém ovladači oni zamkli auto a šli, oveřel jsem všechny dveře a volám mirku proč si nezamykáte auto? od té doby si už z nich nedělám srandu protože jsem jim málem přivodil mozkovou mrtvici
Re: Golf 5,jetta atd. nefunkční stěrače (VYŘEŠENO)
Jakub4 - už to preškolilo aj mna
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE