výměna žárovky osvětlení SPZ u Berlinga

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
gumi
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

výměna žárovky osvětlení SPZ u Berlinga

Příspěvek od gumi »

Help!!! Krytka vypadá jako zacvaklá, mírné násilí nepomáhá, větší násilí se zatím bojím. Spřátelený automechanik radil sundat vnitřní plastový dekl... Tak jsem ho středním násilím sundal, ale přístup bych získal až rozbruskou 8) :? . Nevíte jak na to? Díky..
VW Transporter s MTDI, Golf III 4x4
gumi
Přispěvovatel

Příspěvek od gumi »

Tak jsem zbaběle jel s autem na výměnu žárovek do servisu. Po telefonu cena cca 300 Kč. Nakonec to stálo 252 Kč. Z toho 53 Kč nové jedno světlo. Mechanikovi se podařilo jedno sklíčko bez poškození sundat, druhé ne. Samostatně se sklíčko neprodává :? (wallbash) . Už vím, jak se pokusit o sundání. V prostředku dole je zářez na plochý šroubovák - to je špatná cesta. Zacvaknutý je to ze stran, musí se ten okraj sklíčka roztáhnout směrem ven. Je tam dírka cca 2mm. Asi zkusit jednu nebo druhou stranu, opačná půjde snadno. Jinak tělo světla drží v otvoru zoubkama do strany a připojeno konektorem. Světlo se vyndá a pak zacvakne. Prý ten plast 5W žárovkou se ohřívá a časem zkřehne. Asi by bylo na místě použít LED žárovky...
VW Transporter s MTDI, Golf III 4x4
ElG
Nováček

Příspěvek od ElG »

Tak mě odešla jedna ze žárovek na SPZ. Díky gumiho radě jsem si naštěstí poradil sám. Krytka jde jím popsaným způsobem sundat celkem jednoduše. Žárovku pak stačí jen vytáhnout (netočit, není tam závit ani žádná pojistka). Zpátky se kryt je jednoduše zatlačí až zacvakne. Takže výměna za cenu žárovky :)
Odpovědět

Zpět na „Citroën“