Zápach z topení Galaxy I
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Zápach z topení Galaxy I
Mám problém a už nevím, co s tím:
Zápach z topení je klasika a mnozí z nás to jistě znají. Koupil jsem nový pylový filtr od Purolatoru, k tomu desinfekční sprej na čištění klimatizací - a nic.
Při následující výměně pylového filtru jsem tam opět nasypal celý dezinfekční sprej - a pořád nic.
Navíc se mi extrémně rosí čelní sklo a maličko se ztrácí chladicí kapalina (ale opravdu jen maličko).
Z topení (jen v případě, přepnu-li na teplý vzduch) mi vychází zápach podobný zpařenému polévkovému koření - no děs a hrůza. Moje těhotná manželka, která nyní nesnáší zápachy jakéhokoli druhu, mi v autě často téměř hází tyčku mezi sedadla, když zatopím.
Co s tím??? Galaxy prý má někde nějaké odvodňovací kanálky pro odtok kondenzátu z prostoru topení či výparníku a prý když jsou ucpané, může to dělat přesně toto - ale já nevím, kde to hledat či jak se to dá vyčistit a taky netuším, zda by to mohlo pomoci.
Zápach z topení je klasika a mnozí z nás to jistě znají. Koupil jsem nový pylový filtr od Purolatoru, k tomu desinfekční sprej na čištění klimatizací - a nic.
Při následující výměně pylového filtru jsem tam opět nasypal celý dezinfekční sprej - a pořád nic.
Navíc se mi extrémně rosí čelní sklo a maličko se ztrácí chladicí kapalina (ale opravdu jen maličko).
Z topení (jen v případě, přepnu-li na teplý vzduch) mi vychází zápach podobný zpařenému polévkovému koření - no děs a hrůza. Moje těhotná manželka, která nyní nesnáší zápachy jakéhokoli druhu, mi v autě často téměř hází tyčku mezi sedadla, když zatopím.
Co s tím??? Galaxy prý má někde nějaké odvodňovací kanálky pro odtok kondenzátu z prostoru topení či výparníku a prý když jsou ucpané, může to dělat přesně toto - ale já nevím, kde to hledat či jak se to dá vyčistit a taky netuším, zda by to mohlo pomoci.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
-
Petr98
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se jestli tam nemáš chcíplou myš a jestli ne, tak je třeba si občas umýt nohy a vyměnit ponožky!

Naposledy upravil(a) Petr98 dne 09 led 2008, 22:01, celkem upraveno 1 x.
Golf IV Long,TDI- ARL,H&R, K&N, RS Brakes, 60mm stainless exhaust, Alu 18" 202PS - minulost
Thalia na litačku okolo chalupy
Pug 206, 1.6 16V automat
Škoda 1000 MB. 1964- 31 kW
Škoda 1000 MBG, 1967 38kW
Škoda 1000 MBX- shanim
737428559
Thalia na litačku okolo chalupy
Pug 206, 1.6 16V automat
Škoda 1000 MB. 1964- 31 kW
Škoda 1000 MBG, 1967 38kW
Škoda 1000 MBX- shanim
737428559
mě to teda smrdělo jen při klimatizování, při topení snad ne. Ale jedinej filtr, co nesmrdí je s uhlíkem (já beru mann) po montáži nějakýho Filtronu - co mi tam dali v servisu na klimu asi za 350 Kč to byl po 14 dnech smrad jak z vypuštěnýho rybníka, bahno, no humáč. Takže zase Mann s uhlíkem a desinfekce WYNNS aircomatic (mlhovina z přístroje tak 20 min, ne sprej) a GOOD 
ten odtok je z příčky za motorem, vlastně za turbem, jako maj i jiný auta.
ten odtok je z příčky za motorem, vlastně za turbem, jako maj i jiný auta.
Naposledy upravil(a) MirekX dne 09 led 2008, 22:18, celkem upraveno 1 x.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 
ale smrad z fridexu je dost specifický, takový nasládlý, to bys asi cítil jinak, než to koření??
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 
To není špatný.Huml píše:není od věci, čas od času přepnout topení jen na výdechy, který jdou zavřít, pozavírat a větrák pustit na nejvyšší rychlost a občas s jedním výdechem zakvedlat (otevřít zavřít), aby ten přetlak v topení profouknul ten odtok od klimy, to zavírání a otvírání jednoho výdechu to umocní
Příští měsíc měním olej, tak až pod tím budu křepčit, pročistím i ten odtok. Nicméně pořád mi tam falíruje ta nepatrná ztráta vody................
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
mno nevim jak moc sou ucinny ty antibakteriaky ale este mne napadlo co mam v manualu od sharana :
v rezimu recirkulace vzduchu ve vozidle nekurte protoze kour se uklada do vyparniku climatroniku. To vede k trvalemu zapachu pri provozu climatroniku, ktery lze odstranit jen se znacnym usilim a s vysokymi financnimi naklady na vymenu vyparniku.
v rezimu recirkulace vzduchu ve vozidle nekurte protoze kour se uklada do vyparniku climatroniku. To vede k trvalemu zapachu pri provozu climatroniku, ktery lze odstranit jen se znacnym usilim a s vysokymi financnimi naklady na vymenu vyparniku.
Jenže výparník klimy je průchozí při všech polohách teplotní klapky, tj i když chladí, nebo topí, on píše, že když topí, takže nee.ruya píše:mno nevim jak moc sou ucinny ty antibakteriaky ale este mne napadlo co mam v manualu od sharana :
Podle mě tam uniká voda, tím to bude způsobený, určitě zkusit ten odtok, jak píše Huml, když to tak udělá, tak musí cítit z toho odtoku proud vzduchu, pokud ne, je ucpanej.
smrad
tak ja se taky pridam mam galaxy 2001 a taky smrdi ta klimacka uz sem tam napral dva spreje a furt je citit sice o mnohem min nez to bylo ale je to furt citit hlavne kdyz udelas prudkou zmenu teploty treba ppri klime najednou zatopis je to jak kdyz se neco zacne palit uz sseem neco podobnyho jednou absolvoval a bylo to komplet vyndat topeni a cely vycistit venku na jare me to ceka taky udelat asi mas ten samej poblemmm
-
slovacek.milos
- Aktivista
a co máš za chladící kapalinu G12? tu mrchu červenou ? milošMarek77 píše:To není špatný.Huml píše:není od věci, čas od času přepnout topení jen na výdechy, který jdou zavřít, pozavírat a větrák pustit na nejvyšší rychlost a občas s jedním výdechem zakvedlat (otevřít zavřít), aby ten přetlak v topení profouknul ten odtok od klimy, to zavírání a otvírání jednoho výdechu to umocní
Příští měsíc měním olej, tak až pod tím budu křepčit, pročistím i ten odtok. Nicméně pořád mi tam falíruje ta nepatrná ztráta vody................