Rozpoznání motorů 81kW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
Pavel další
- Přispěvovatel
Rozpoznání motorů 81kW
Jak na pohled rozpoznám jednotlivé typy 81kW motorů - nečitelné číslo a označení (vyrezlo), papíry nejsou. Motor má např.olej. filtr-vložku,plech. vanu apod. Jaké jsou -ASV,AFN,atd a jak jsou rozpoznatelné.
Kdysi jsem viděl někde tady i úvodní pokec k TDI, rozdělení motorů podle výkonu, označení, r.v., aut ve kterých se vyskytovaly, ale to taky nenacházím.
Kdysi jsem viděl někde tady i úvodní pokec k TDI, rozdělení motorů podle výkonu, označení, r.v., aut ve kterých se vyskytovaly, ale to taky nenacházím.
SUP II Combi, TDI CR, MR2013, 103kW, CFFB
OII combi, TDI Elegance, MR2006, 77kW, BJB
-
Pavel další
- Přispěvovatel
Co chci vědět ? - mám před sebou noname motor TDI. Chci vědět, co je to zač. Je 81kW, to vím - original vstřiky se zelenou tečkou, má plech. - ocelovou vanu, má vložku jako filtr oleje, atd.
Jednotlivé typy se asi od sebe liší, pokud je to rozeznatelné na pohled, chci vědět jak.
A to další ? Mám dojem, že na nějakéých stránkách, snad Tdi club nebo tak nějak byla tabulka, kde byly typy motorů, techn. data, a vozy, v nichž se vyskytovaly. Tu stránku,tabulku už nemůžu najít.
Jednotlivé typy se asi od sebe liší, pokud je to rozeznatelné na pohled, chci vědět jak.
A to další ? Mám dojem, že na nějakéých stránkách, snad Tdi club nebo tak nějak byla tabulka, kde byly typy motorů, techn. data, a vozy, v nichž se vyskytovaly. Tu stránku,tabulku už nemůžu najít.
SUP II Combi, TDI CR, MR2013, 103kW, CFFB
plech a zelený je afn ale v tom filtru mám z toho co píšeš zmatek 
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Přesně tak, nějak se v tom ztrácím.
Motory TDi 81kW platformy A3, tedy AFN a AVG, mají plechovou vanu, víko ventilů na tři šrouby (rovněž plechové), ale filtr oleje není vložka - je to plechový válec.
Pokud by to byl motor A4, tedy ASV nebo AHF, pak by měl olejový filtr jako vložku zeshora, ale zase má víko ventilů i vanu hliníkovou.
Motory TDi 81kW platformy A3, tedy AFN a AVG, mají plechovou vanu, víko ventilů na tři šrouby (rovněž plechové), ale filtr oleje není vložka - je to plechový válec.
Pokud by to byl motor A4, tedy ASV nebo AHF, pak by měl olejový filtr jako vložku zeshora, ale zase má víko ventilů i vanu hliníkovou.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
-
Pavel další
- Přispěvovatel
a na A4 afn jsem neviděl alu ventil víko...někdo jo?-originál...?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower