Aky olej je G 052 911 A2 a G 052 911 A1Huml píše:do 6° převodovky jen originál G 052 171 A2, akorát ti neřádi neví co by za něj chtěli, v etosu mám už 850,-za litr bez daně
Výměna oleje v převodovce ano/ne?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Pořádně se podívejblue passat píše:Sorry ja som myslel,že sa tu bavíme o prevodovkách,ten motor ma nenapadol.Slavkov píše:??? na co se ptáš? Podelný 6kv. (podelně uložený motor) je např. Pašík, Sup, Audi. Příčný je např. Okta, Golf,...blue passat píše:Aký je to podélnej 6kv.
Pokud tě zajímá ten předepsaný olej, tak si přečti tuto diskusi od začátku a vše najdeš

GIV Variant TDi ???kW
-
- Nováček
-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací
Já do toho tedy nechci moc kecat, ale nesouvisí doporučený limit pro výměnu spíše s počtem řazení než s ujetými kilometry?
Pokud za jeden den najedu po městě 20 km a zařadím nebo vyřadím 500x, tak mi kilometrový údaj pro jízdu po dálnici do Prahy a zpět (cca 250 km) moc o životnosti oleje nevypoví.
Předpokládám tedy, že při takovém způsobu namáhání je lépe jako "doživotní" brát údaj kolem 120.000 km.
Pokud za jeden den najedu po městě 20 km a zařadím nebo vyřadím 500x, tak mi kilometrový údaj pro jízdu po dálnici do Prahy a zpět (cca 250 km) moc o životnosti oleje nevypoví.
Předpokládám tedy, že při takovém způsobu namáhání je lépe jako "doživotní" brát údaj kolem 120.000 km.
No víš ono asi nejde jenom o to, kolikrát ten olej "tlačíš" synchronem, ale ten olej primárně maže ta ozubená kola a tam asi rozdíl nebude, že?Richi píše:Já do toho tedy nechci moc kecat, ale nesouvisí doporučený limit pro výměnu spíše s počtem řazení než s ujetými kilometry?

GIV Variant TDi ???kW
Popisoval jsem zde několikrát rozhovor v autorizovaném servisu ohledně doživotní náplně, nejen u VW - i u jiných aut v situaci, kdy si lidi říkají, už to má najeto, má to nárok zlobit pomůže hodně často výměna oleje. Problém je, že celoživotnostní náplně jsou poměrně specifické, takže radši originál.
G3 Variant synchro
- JimBoo
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
TAK MÁM 500KM PO VÝMENĚ A JE TO NAPROSTÝ UŽASNÝ LUXUS MUŽE JEN DOPORUČIT LIL SE TAM 6Q OLEJ A I PO 120T KM JE TO MAZEC....
SEAT Toledo 01' AGR+sprint 764, EGR off, sw updated, ATD spojka
ŠKODA Rapid 130 85' updated
Pojištění nejen vozidel
ŠKODA Rapid 130 85' updated
Pojištění nejen vozidel
-
- Přispěvovatel