felicia 1.9D cukání motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
felicia 1.9D cukání motoru
Mám problém s feldou 1.9D. Studený i teplý motor po rozjetí na 1ku až po postupném přeřazení na 5ku nehorázně cuká..vždy když přeřadíte a přidáte plyn na kterýkoli kvalt. Nejvíce je to znát v nízkých otáčkách cca od 1200-1700 (střeleno od boku). VAGína píše chybu (pevnou-nelze smazat) na potenciometr signálu zátěže (G52 asi..ted nevim přesně).. Kde je problém? Tato věc je součástí čerpadla a to se mi zrovna jiný dávat nechce. Palivový filtr je nový. Vstřiky nevim,ale ve vyšších ot. jde motor skvěle i skvěle startuje jak za studena tak za tepla. Nekouří a spotřeba normální.
Díky za rady..
Díky za rady..
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: felicia 1.9D cukání motoru
si to najdi příspěvků jen hledat, já ti přesně neřeknu je zapalovačka a tak už jsem něco i popil ale pořešíš to tím bazmekem na čerpadle snímač zátěže potenciometr a tři dráty tak milimetřík po směru hodinových ručiček potočit si poznač tu původní hodnotu potoč a bude docukáno milošfabia2 píše:Mám problém s feldou 1.9D. Studený i teplý motor po rozjetí na 1ku až po postupném přeřazení na 5ku nehorázně cuká..vždy když přeřadíte a přidáte plyn na kterýkoli kvalt. Nejvíce je to znát v nízkých otáčkách cca od 1200-1700 (střeleno od boku). VAGína píše chybu (pevnou-nelze smazat) na potenciometr signálu zátěže (G52 asi..ted nevim přesně).. Kde je problém? Tato věc je součástí čerpadla a to se mi zrovna jiný dávat nechce. Palivový filtr je nový. Vstřiky nevim,ale ve vyšších ot. jde motor skvěle i skvěle startuje jak za studena tak za tepla. Nekouří a spotřeba normální.
Díky za rady..
-
Scania V8 480
- Přispěvovatel
muzu potvrdit, pomohlo to i me, ale trosku vic to hulilo pri studenym startu a hur to chytalo. pak me zahadnym zpusobem vlitl kaminek pod rozvodak, zbyl z nej jen centimetr sirokej "remen"
- totalne na sracky. nastesti nepraskl.. tak potom novy zakladni nastaveni vse poresilo, a ten bazmek sem vratil na puvodni misto
-
slovacek.milos
- Aktivista
pak napiš jak ti to šlo já jsem se to naučil kdysi dávno zas mi motor klepal, a patrik z brandýse napsal miloši potoč stím bazmekem tam nahoře, taky je potřeba zkoumat vůli z páčky co přidáváš plyn tak vede kloubek k přidavači předstřiku jestli tam není velká vůle a pak to přidává všelijak, tím bazmekem jde odstranit i problém že šlapeš na plyn a nic, nic, nic a pak to vystřelí prostě motor nejde za plynem miloš
-
slovacek.milos
- Aktivista
fabia2 píše:lankem od plynu by to byt nemelo to je vsechno oki a na volnobeh to necuká. Tady s tím se trochu bujim točit..aby to pak jeste vubec jelo..je to oriho zakapany barvou aby se to nehlo že?
však píšu si tam udělej rysku malým šroubováčkem na to původní místo to dáš zase znovai podle té barvy zjistíš a taky se podívej na to táhlo co má dva kloubky z táhla co přidáváš plyn tak vede na táhlo od přidavače předstřiku jestly ty kloubky nejsou vyběhané, ale jestli se bujíš tak cukej miloš
slovacek.milos píše:fabia2 píše:lankem od plynu by to byt nemelo to je vsechno oki a na volnobeh to necuká. Tady s tím se trochu bujim točit..aby to pak jeste vubec jelo..je to oriho zakapany barvou aby se to nehlo že?
však píšu si tam udělej rysku malým šroubováčkem na to původní místo to dáš zase znovai podle té barvy zjistíš a taky se podívej na to táhlo co má dva kloubky z táhla co přidáváš plyn tak vede na táhlo od přidavače předstřiku jestly ty kloubky nejsou vyběhané, ale jestli se bujíš tak cukej miloš
kouknu díky
-
slovacek.milos
- Aktivista
vrátit to můžeš snad vždycky o nic nejde, pokud ti to problem neřeší, třeba poslední případ koupila se 1.9 felda a problém byl v tom že nešla za plynem, prosstě přidáváš nic, nic, nic a pak to vypálilo, pořešilo se to tím snímačem zátěže, asi za rok na tom čerpadle prasklo gufero a celkově i před tím vykazovalo velkou spotřebu nafty, odeslal jsem do servisu čerpadel, spotřeba se snížíla o 1.5 litru ale problém stějný zase nešla za plynem, tak jsem poladil snímač tak o milimetřík po směru hod ručiček a spokojenost maximální milošmavag píše:fakt pootočit bazmekem na čerpadle sám ,nebo nechat seřídit pořádně
-
shelbycobra
- Přispěvovatel
ahoj, moje filda ma taky podobny cukani, zkusim pootocit tim bazmekem, dik. jinak jsem se chtel zeptat, ja uz jsem tu pred casem resil naximalni vykon (rychlost) no a vsechno jsem uz tak nejak vyzkousel a porad nic moc nepomahalo, ale tuhle jsem si vsiml ze to auto jede uplne stejne na 3/4 plynu jako na plnej, proste to na dalnici jede max 140 at je plyn tak nebo tak. jo a kombinovana spotreba je spis tak 6 litru at jezdim jak jezdim. kdyz jsem to zjistil tak jsem zacal jezdit jako "kvik". nenapada vas co by mohlo bejt spatne? zakladni nastaveni rozvodu jsem kontroloval a vypada primo ukazkove. vule na tech plastovejch kloubkach sice je ale zkusil jsem ty páčky stáhnout pružinkou takže vůle tam už není. možná jsou zase moc u sebe... těžko řict. nejakej tip by nebyl? studenej chyta dobre a ten potenciometr jsem promeroval a tvari se taky dobre. diky za tip.
-
slovacek.milos
- Aktivista
to bude čerpadlem našetři trojku poradím milošshelbycobra píše:ahoj, moje filda ma taky podobny cukani, zkusim pootocit tim bazmekem, dik. jinak jsem se chtel zeptat, ja uz jsem tu pred casem resil naximalni vykon (rychlost) no a vsechno jsem uz tak nejak vyzkousel a porad nic moc nepomahalo, ale tuhle jsem si vsiml ze to auto jede uplne stejne na 3/4 plynu jako na plnej, proste to na dalnici jede max 140 at je plyn tak nebo tak. jo a kombinovana spotreba je spis tak 6 litru at jezdim jak jezdim. kdyz jsem to zjistil tak jsem zacal jezdit jako "kvik". nenapada vas co by mohlo bejt spatne? zakladni nastaveni rozvodu jsem kontroloval a vypada primo ukazkove. vule na tech plastovejch kloubkach sice je ale zkusil jsem ty páčky stáhnout pružinkou takže vůle tam už není. možná jsou zase moc u sebe... těžko řict. nejakej tip by nebyl? studenej chyta dobre a ten potenciometr jsem promeroval a tvari se taky dobre. diky za tip.
-
slovacek.milos
- Aktivista