1.9TDI ASZ 96KW Spotřeba 7,2L na 100km..Je to normální?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Bugs.Bunny
- Aktivista
No mne sa (IBIZA 1,9 TDI PD, 96kw, 6L, ASZ) minulé leto keď som išiel do Bulharska cez Rumunsko podarilo za 4,0l /100km ale šiel som 90-120 km/h a bola pustená aj klíma ... išiel som s kamošom čo išiel na FORMANE
od vtedy sa mi taká spotreba nepodarila ... ale fakt je to u PD hlavne o tej nohe ani veľmi nevytáčať a ani nepodtáčať.

Spotreba
Ja mel ted na 74kw PD Bore prumer 4,6 a nerekl bych,ze me cepickari predjizdeli.
Je fakt,ze naucit se jezdit dela divy.
Tata ma octu 66 kw a na spotrebu je shruba stejne.Ja bych ale rek,ze jsem trosku rychlejsi.
Je fakt,ze naucit se jezdit dela divy.
Tata ma octu 66 kw a na spotrebu je shruba stejne.Ja bych ale rek,ze jsem trosku rychlejsi.
Aj ja sa pochvalim - najnizsia spotreba passat 1.9 TDi PD 96 kW motor AVF tusim 4,5 litra - bez klimy, dole kopcom sa slo dlho. Ale islo ma pri tejto jazde slahnut. Moj priemer 6,5 litra bezne, tatko do 7,5-8 litrov. On tomu pekne kuri, dialnica od 170 vyssie... inak si myslim, ze ok, nie?
Inak trasa ZM - Split / full nalozena kara -5 ludi v aute, plna nadrz - spotreba hore dole 6,5 litra, priemerna rychlost 102 km/h - tahalo sa celu noc cca 9 hodin s pauzickami na cikanie - okolo 850 km
Este by som doplnil, ze sa neslo po dialnici stale - sli sme totiz cez madarov a slovincov a dialnica bola len v HR. Cize sa neslo konstantne ale stale sa pridavalo, uberalo a celkova priemerna rychlost bola 102 km/h

Inak trasa ZM - Split / full nalozena kara -5 ludi v aute, plna nadrz - spotreba hore dole 6,5 litra, priemerna rychlost 102 km/h - tahalo sa celu noc cca 9 hodin s pauzickami na cikanie - okolo 850 km
Este by som doplnil, ze sa neslo po dialnici stale - sli sme totiz cez madarov a slovincov a dialnica bola len v HR. Cize sa neslo konstantne ale stale sa pridavalo, uberalo a celkova priemerna rychlost bola 102 km/h
Naposledy upravil(a) xxxmisko dne 27 kvě 2008, 08:33, celkem upraveno 1 x.
Chlapi,každý to TDI bere ruzne. Když jsme jeli se znamýma do chorvatska,tak jsme jeli Octavii 2001 ALH 66kw a Toledem taky 66kw ALh motor,jeli jsme porad za sebou prumernou rychlostí 110Km/h. V Octavii to ukazalo prumernou spotrebu 4,9l a v Toledu 5,3. Sou to stejne težky a stejne dlouhý auta a do Toleda se tankovalo drív. Ja mam pasata b4 tdi 81kw AFN a ten mi bral pri 110km/h 11 l na 100km a nikdo nevedel cim to je,a tech 190km/h to udelalo pokaždý v pohode a pri tech 190Km/h ta rucicka padala pred ocima tak ta spotrebu musela bejt .....Asi po mesici se na to prislo,byla to vaha. Tak sem dal novou a ted mi to bere pri 120km/h 6l na sto. Ikdyž se mi to nekdy zda dost,ale zas z 11l na 6l to je uspech. Pri 90km/h se pod 5l nedostanu a nevim proc. Když jsem mel ve filde tdi s cerpadlem na packu,nebo jak tomu rikate MTDI tak mi spotreba vychazela pri 90km/h 3,9l na sto.A se seriovkou 1,9D 4,9-5l na sto.Tak ten kdo tu pasal že mu brala 1,9 TDI nebo TDI PD 3l na sto,tak to težko. Jediny auto který to dokazalo bylo VW lupo 1,2 TDI PD 3,3l . No u toho myho pasika je psana 4,2l na sto pri 90km/h , kdybi byla 4,5l tak bych byl spokojenej jak želva.xxxmisko píše:Aj ja sa pochvalim - najnizsia spotreba passat 1.9 TDi PD 96 kW motor AVF tusim 4,5 litra - bez klimy, dole kopcom sa slo dlho. Ale islo ma pri tejto jazde slahnut. Moj priemer 6,5 litra bezne, tatko do 7,5-8 litrov. On tomu pekne kuri, dialnica od 170 vyssie... inak si myslim, ze ok, nie?![]()

No tak sa pochvalim aj ja pred vymenou rozvodou 6,5 priemer dlhodoba zhruba 7 az 7,2 .Po vymene rozvodou (samozrejme ze s pripravkamy nastelovane podla oscilokopu kluka a vacka) Priemer 7 az 9 dlhodoba zistim zajtra idme do Rakuska ale zmenilo sa to brutalne tak hold manici vyjadrite sa ....
Audi A3 (8V) 2.0 TDi 110 kW, DSG
No tak s tím bych nesouhlasil.Já jsem měl Golfa IV 81kw a jezdil jsem s tím normálně za 5,5 a když jsem to hrotil,tak za 6,5.Teď mám A4 96kw a jezdím za 5-5,5 mormální noha.Obojí to bylo a je PD.Je mi 24 tak opravdu nejezdím jak starej dědekThrashTheTrash píše:Jojezdil za 5,ale to taky bylo klasicky TDI,ale ted ma TDIPD a to asi žere vic jak klasicky TDI.netopier píše:a ja mam 81kw afn a ked prasim tak je to aj 8,9 podla palubaka ... ked nie tak aj 4,8 ..takze dost velky vykyv...tazka noha je tazka nohaale ked mu golf jazdil za 5 tak asi bude nekde neco

- Bugs.Bunny
- Aktivista
nene...vážněBugs.Bunny píše:Napiš - normální noha při 100km/h na dálnici a pak bych tomu možná i věřil.James7007 píše: A4 96kw a jezdím za 5-5,5 mormální noha.

Já jsem se jednou dostal podle palubního PC na 3,9Lnogis píše:Tohle bych ti věřil s 81kW motorem, ale ne s PD. Nekoukej na počítač, ale na množství co tankuješ. Při jízdě jakou popisuješ bych jel za 7,5-8. Jednou se mi povedlo i 4,7, ale to jsem jel 40km po rovné silnici mimo obce a max. 80km/h...
Jinak jezdím spíš v klidu a delší cesty a dlouhodobá je 7,3.