Renault espace 2,2 td zliháva mazanie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
Jozef Kráľ
- Přispěvovatel
Renault espace 2,2 td zliháva mazanie
prosím poradte , mám problém s mazaním na tomto aute , motor 2,2 td 12 ventilov, normálne naštartuje , potom asi po 20 sec. stratí tlak oleja a rozklepú sa ventily , ako kebi si sprisával olej , ale ces turbo to neni , to som odstavil , prosím ak ste už také niečo riešili tak mi napíšte
Já bych doporučil olej TOTAL,na www.oleje.cz ho maji v E-shopu za velmi zajimave ceny.Pak mam dobre zkusenosti s olejem znacky Divinol,pouzivam ho do svych aut,a nemam problem.Jeden cas jsem jeste jezdil na Texaco,a bylo taky slusne.Na olej jsem se ptal prave proto,zda nepouzivate nejaky mogul,na ten mam primo averzi.Co to znamena ztrati tlak oleje?jako ze se rozsviti kontrolka tlaku oleje,a zacne to klepat,jo?Nemuze byt jeste problem v olejovem cerpadle ve vane,ze kdyby s nim neco bylo,tak by byla hydrostely + ventily "na suchu",a proto by zacaly klepat,a pritom by nemusela byt zavada na nich,ale nekde na okruhu mazani.
Zkusil bych pred vymenou oleje prohnat motor nejakym odkalovacem,nebo cisticem,jestli jenom neni nekde usazena necistota,a nebrani prutoku oleje.
Zkusil bych pred vymenou oleje prohnat motor nejakym odkalovacem,nebo cisticem,jestli jenom neni nekde usazena necistota,a nebrani prutoku oleje.
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"
Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
Nene, kontrolka nesviti (a ani olej to nezere).
Mam ted novej poznatek ohledne ty specifikace oleje - 15W40 tam prej nema co delat, pokud jsou nacaty hydra, tak tem naopak pomuze ridkej olej 5W40. No, teoreticky by to tak melo bejt. A ja sem si rikal proc to po ty vymene na 15W40 zaclo bejt hlucnejsi...
Olej tam mam ted 50km, takze ho zas vypustim, aspon se to procisti
a loupnu tam tu 5W40 a dej se vule bozi.
Mam ted novej poznatek ohledne ty specifikace oleje - 15W40 tam prej nema co delat, pokud jsou nacaty hydra, tak tem naopak pomuze ridkej olej 5W40. No, teoreticky by to tak melo bejt. A ja sem si rikal proc to po ty vymene na 15W40 zaclo bejt hlucnejsi...
-
Jozef Kráľ
- Přispěvovatel
dobrí den , tak dakujem za typi , a máte pravdu , problém mám viriešený , boli to hzdroštifty a bolo ich tam zlích až 8 kusov a maly taký prietok oleja že rosvietilo kontrolku mazania po chvíly po naštartovaní, olejom to není , tieš som skúšal hustejší olej ale nepomohlo , teras to znesie hociakú 10w-40. a ide to ako švícary. ďakujem. ale sem ich vymenil všech 12 kusú
Naposledy upravil(a) Jozef Kráľ dne 24 čer 2008, 14:22, celkem upraveno 1 x.
-
Jozef Kráľ
- Přispěvovatel
Mozem sa opytat kolko takova oprava stala?Jozef Kráľ píše:dobrí den , tak dakujem za typi , a máte pravdu , problém mám viriešený , boli to hzdroštifty a bolo ich tam zlích až 8 kusov a maly taký prietok oleja že rosvietilo kontrolku mazania po chvíly po naštartovaní, olejom to není , tieš som skúšal hustejší olej ale nepomohlo , teras to znesie hociakú 10w-40. a ide to ako švícary. ďakujem. ale sem ich vymenil všech 12 kusú
-
Jozef Kráľ
- Přispěvovatel
12. 000sk s toho materíal 6. 000JVO píše:Mozem sa opytat kolko takova oprava stala?Jozef Kráľ píše:dobrí den , tak dakujem za typi , a máte pravdu , problém mám viriešený , boli to hzdroštifty a bolo ich tam zlích až 8 kusov a maly taký prietok oleja že rosvietilo kontrolku mazania po chvíly po naštartovaní, olejom to není , tieš som skúšal hustejší olej ale nepomohlo , teras to znesie hociakú 10w-40. a ide to ako švícary. ďakujem. ale sem ich vymenil všech 12 kusú