Jaka Baterka se dava do 1.9 TDI 66Kw ?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Anas
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Jaka Baterka se dava do 1.9 TDI 66Kw ?

Příspěvek od Anas »

Mam v aute takovou baterku,

Obrázek

ale us zlobi, rano tak tak jsem nastartoval, a jsem zvedavy jesly ted zabere.

Vcera jsem se kouknul u BOSCHe a prodavac mi nabizel 2 druhy
1- je velka ani nevim jesly je stejne ja mam nebo veci a je to 830A, 100Ah.
2- je normalni jak ta original asi 680A 74Ah .

mne trosku videsily ceny, to co mam ma znacku Exide a ma byt americka a je o min nes polovicku ceny.

poradil jsem se s michanikem a elektrikarem tady a tvrdily ze ty Bosch jsou dobre a stoji to zatu cenu, a ze pry jesly ta 830A vejde tak bude lip, ze pry tady zahakujeme do zacpy a mame porad pustene klima, a este ze kdis je horko tak ventyly porad se toci.

jen chtel jsem vedet jaka baterka se dava do auta jako je moje? cetl jsem nekde na OctaviaClub ze nekteri davaji 75Ah a nektri 83Ah .

Jake mate skusenosti vy ?
Skoda Octavia 4x4 1.9 TDI, 66KW, rv. 2002
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Nevím teda jak exportní verze do U.A.E. :) ale co mám zkušenostm s Českejma tak běžný jsou 66ah nebo 72/74 ah.
Já mám teda ve svojí 83ah protože jsou potřeboval novou a tahle mi z jendnoho auta zbyla.

Ale každopádně ti tam chybí držák tý svorkovnice ;)
petanzl
Sběrač informací

Příspěvek od petanzl »

já jsem vyměnil bosch 72 za vartu 72...bylo to dost peněz a musím říct, že prve ten bosch byl ok, pořád jezdí v jiném autě a ta varta třetí rok super...a na moje dlohé teplé starty to bohatě stačí, nic silnějšího není třeba ani v zimě :) akorát se občas musí dolít destilka-bezúdržbové prý lepší nejsou...
Octavia 1,9 81Kw, kombi, 2000, 300 000
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

petanzl píše:já jsem vyměnil bosch 72 za vartu 72...bylo to dost peněz a musím říct, že prve ten bosch byl ok, pořád jezdí v jiném autě a ta varta třetí rok super...a na moje dlohé teplé starty to bohatě stačí, nic silnějšího není třeba ani v zimě :) akorát se občas musí dolít destilka-bezúdržbové prý lepší nejsou...
Do octavie patri bud 72 ah nebo 74 podle toho co snaž seženes,silnejsí není treba. Bosch silver nekupuj je to šmejd,nejlepsí je klasika s vyckama,dvakrat za rok se do ní podivas a smitec. Kup Vartu,Akumu nebo UYASA ta je japonská a ta je taky dobra. Nebo v Auto Kelly maj starline baterky a ty so taky dobrý,ted sou asi nejlevnejsí mam jí 4 rok v Passatu a je porad ok. Ve Felicii 1,9d 96 vyroba byla origos Akuma 61Ah a byla tam 7 let,když odesla tak se koupil vychvalovanej Bosch Silver a ta fungovala 2 roky a tretí rok v mrazu netocila,když nemrzlo tak zas tocila,jinak pres leto tocila porad. Tak proto od Silverky ruce pryc,u nas ji melo v aute 6 lidí a vsem do tri let klekla. ;)
petanzl
Sběrač informací

Příspěvek od petanzl »

jj, byla to bosch silver:-D alespoň jsem si v zimě koupil nové nářadí, když jsem ji tahal ven:-D je v kabrioletu, takže mrazy už neokusí:-)
Octavia 1,9 81Kw, kombi, 2000, 300 000
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

od 72Ah po 88Ah podle spotřebičů a výkonu alternátoru ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Richard Šurek
Přispěvovatel

Rozhoduje výbava

Příspěvek od Richard Šurek »

Pokud máš přídavné vyhřívání chladící kapaliny , klima , vyhřívané sedáky atd . , zvol předepsanou 74 Ah, startovací proud 680A a máš pokoj .
S Bosch Silver mám vynikající zkušenosti , je to prostě úplný nezmar . Při minus 20°C točí jako v létě , cena 3056 vč.DPH . Nikdy jsem se o tu baterku nemusel starat . (rofl)
Ale jsou jiné kvalitní , třeba vítěz testu Baner .
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

nemá má to auto sae takže tam vodu žhavkama nevytápí ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Také bych se zastal Bosch Silver, je super. Nicméně v dnešní době je lépe koupit Gigawatt, je to totéž jako Silver akorát tomu Bosch dal laciný kabát aby pronikl do dalšího segmentu trhu, ale pssst... nemá se to říkat nahlas (noteeth)
GIV Variant TDi ???kW
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Diky vsem, a ted aspom mam veci prehled.

Vihoda v BOSCHe je ze jeji prodejna je nedaleko od prace tak si tam mozu odskocit. Jinak nevim jake jsou na trhu za znacky, vecina TAIWAN nebo CHINA, lide kdis chteji koupit neco lepsiho tak ACDelco, ale nevim proc elektrikar ty baterky se mu nelibi, proneho je nejlepsi ty klasicke s vickama jak rikal Zdenek. ale rikal jesly chces dobrou tak si kup Bosch.

Michanik mi rikal nebo Bosch nebo Varta ale nevime jesly Varta je tu na trhu, jak jsem hrabal na net tak Varta ma tu zastupce asi jen pro male baterky, tak radeji ne. ono tady se bere (asi i vsude) Nemecka virova jako symbol kvality.

Tomas : nevim co mi tam chibi, vim ze ta baterka ma byt v take krabicce kterou asi byvaly majtel vihodil jak tam dal tu baterku protoze by tam nevesla.

Totis nemam tady obavy ze by mi baterka zmrzla :) jen mne prekvapilo ze baterka moze vidrzet i vic nes 3 roky, na mojim byvalim Civicu, skoro kazdy rok jsem musel baterku vimenit, ale ona byla mala (urcite ne AA:) )

jak vidim ty ceny v CR ze se pohibujou kolem 3000 Kc, tak nemam se videsti ze kdis tady ta 100 Ah stoji o trosku min. ono ta DPH asi hraje velke roly v cene. jen ja jsem rovnal ceny Bosch s tyma ostatnima Taiwanskyma, cos se neda rovnat.
Motor AGR
Dubai, U.A.E
rosta tdi
Přispěvovatel

Příspěvek od rosta tdi »

Já mám vTdi Octě vápníko olověnou Vartu je tam 7 rok a nemám problém.Můžu s klidným svědomím říct,že to první aku o kterou se nemusím opravdu vůbec starat!!!
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Tak us tam mam 100 Ah od BOSCH . Diky vesm.
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Anas píše:Tak us tam mam 100 Ah od BOSCH . Diky vesm.
To jsi možná zbytečně předimenzoval :)
Nepředpokládám, že by Tě v SAE trápily zimní starty :D :D :D
GIV Variant TDi ???kW
benno
Nováček

Příspěvek od benno »

Ja som terz pred mesiacom kupoval 74Ah Exide visiu radu a som velmi spokojny. :-D
VW Bora 81kW
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

No asi jsem zaplatil vic penez zbitecne, dneska jsem dostal od Skodvky tisknuty papir z ETKA je vnem vechno o mem aute, neco jako virobni list.
a je tam naspane ze baterka u viroby je 380A 70 Ah.

Tak aspon nebudu mit starost ze kdis auto necham stat 14 dni ze se baterka vibije :-)
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“