golf tdi-velmi špatný start

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

renno.o
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od renno.o »

Tak chlapci a chlapi,vyměnil jsem tu pojistku.Dal jsem tam tu 80A,ale byla tam 150A,je to možný?Ta byla v hajzlu na černém kabelu,vedle na červeném je 140A,jinak ty další 3 pojistky jsou 40A a 50A.Po výměně to stejně nejde nastartovat!Ted jsem ještě vyměnil ten pal.filtr.Mám nové svíčky,relé,pojistku,filtr..!!Co dál!Jsem neštasný z toho.Kde je to čidlo,kde ho najdu,abych ho odpojil a zjistil,jestli to nastartuje normálně?Díky
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

To cidlo je zezadu,když otevres kapotu a sundas ten dekl na motoru a divas se na motor,tak na pravý straně je vytok chl kapaliny,je u toho spoustu hadic a sou tam vydet i takový tri fajfky,to sou svícky na ohrev vody, a pod tím hlinikovým stema svíckama je zezadu a zespod strcený cidlo a je na nem stekr se ctyrma kabelema. Pokud ti v mrazu po ranu po zapnutí klicku normalne svítí 5 sekund to perko a pak zhasne,tak system žhavení funguje ale je treba zjistit jestli ti jde proud na žhavicky. Musis do tý jedný steh ctyř fajfek strcit skousecku,jednim do fajfky a druhym koncem skousecky na kostru. Až budes mit tu skousecku nachystanou a to cidlo odpojený,tak po zapnutí toho klicku ti musí na budikach to perko 20 sekund svítit a pak zhasne a po dobu toho svicení ty kontrolky musí jit na žhavicky proud,skousecka musí svitit spolu s kontrolkou. Pokud tomu tak není,je nejspis vadne rele.
renno.o
Přispěvovatel

Příspěvek od renno.o »

Zdeněk M píše:To cidlo je zezadu,když otevres kapotu a sundas ten dekl na motoru a divas se na motor,tak na pravý straně je vytok chl kapaliny,je u toho spoustu hadic a sou tam vydet i takový tri fajfky,to sou svícky na ohrev vody, a pod tím hlinikovým stema svíckama je zezadu a zespod strcený cidlo a je na nem stekr se ctyrma kabelema. Pokud ti v mrazu po ranu po zapnutí klicku normalne svítí 5 sekund to perko a pak zhasne,tak system žhavení funguje ale je treba zjistit jestli ti jde proud na žhavicky. Musis do tý jedný steh ctyř fajfek strcit skousecku,jednim do fajfky a druhym koncem skousecky na kostru. Až budes mit tu skousecku nachystanou a to cidlo odpojený,tak po zapnutí toho klicku ti musí na budikach to perko 20 sekund svítit a pak zhasne a po dobu toho svicení ty kontrolky musí jit na žhavicky proud,skousecka musí svitit spolu s kontrolkou. Pokud tomu tak není,je nejspis vadne rele.
OK...vyzkoušám to zítra s kamarádem,který auta občas dělá!Myslíš,že to čidlo jako když je v hajzlu,tak to jako hlásí,že je to ohřátý a nepustí tam proud do žhaviček?Co stojí to čidlo?Ještě ti řeknu,že mi kontrolka žhavení normálně svítí po ránu asi 12s!A když je to zahřátý,tak asi 1s a zhasne.Ale vydrží to tak 2hod v těch mrazech a pak to zase nemůžu nastartovat
picaso123123
Nováček

Příspěvek od picaso123123 »

Ahoj...a co takhle předvstřik....funguje???Pokud ne tak za studena nechytá....jak jsem pochopil...tak ti to dělá asi jen když jsou mrazíky...co??? :)
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

picaso123123 píše:Ahoj...a co takhle předvstřik....funguje???Pokud ne tak za studena nechytá....jak jsem pochopil...tak ti to dělá asi jen když jsou mrazíky...co??? :)
Tak ti žhavení asi funguje spravne,skontroluj jestli ti de ten proud na žhavicky,tež ti to muže delat spatný predvstrik,temdle motorum stací chlup jinam a už je zle.
renno.o
Přispěvovatel

Příspěvek od renno.o »

Tak pry jde proud do svicek,ale cidlo neodpojovali!Pry asi spatna komprese v motoru.Pozna se to na Vagu?Pry to predvstrik nebude!Slysel jste tuhle moznost nekdo?Diky
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

špatná komprese to máš koľko nabehané ja mám na aute 450tis a v pohode naštartujem ked je -20 to ja by som pozrel žhaviče , trysky, skontrolaval či ide el. či fungujú ako majú a či ide do toho šťava či ti nepadá nafta
renno.o
Přispěvovatel

Příspěvek od renno.o »

Mam tam 132tis,poctivych!Svicky,rele,pal.filt,pojistky-vse O.K,tak nevim,zkusim na VAG.Me se to taky nezda!Auto po nastartovani jezdi ok
Dozbec
Přispěvovatel

Příspěvek od Dozbec »

kdyz odpojis cidlo da to ridici jednotce nahradni hodnotu a bude zhavit mozna mrknout na vag jak ukazuje to cidlo a nafta ti nepada???
Octavia combi 2FL 2.0TDI 103Kw
Fabia Greenline 1.2TDI
renno.o
Přispěvovatel

Příspěvek od renno.o »

Za tepla startovalo v pohode,jak bych poznal,jestli pada nafta?Hadicky taky dali nove,tak nevim
Dozbec
Přispěvovatel

Příspěvek od Dozbec »

jo to asi jo me to jen tak napadlo jako jedna z variaci co by to mohlo byt vsak mrkni pak jestli mas bublinky v pruhledne hadicce od cerpadal jestli si vzpomenes mozna zkusit prodlouzit dobu zhaveni co to udela ale na to je potreba vag
Fabia Greenline 1.2TDI
renno.o
Přispěvovatel

Příspěvek od renno.o »

Na VAGU uz se pracuje,domluvil jsem jednoho z Kladna,co jsem u nej uz byl a delal mi turbo.Rikal,ze to bude urcite prkotina nejaka,tak nevim.Ale nemam cas a ani to uz nenastartuju!Vcera po dvanacty to az chytlo a to to tocim hodne dlouho!!!
renno.o
Přispěvovatel

Příspěvek od renno.o »

Ted mi volal kamarad,ze odpojil t.cidlo a chytlo to,tak alespon dobra zprava!Komprese je pry v poradku!To bude asi to cidlo spatny ne?
juro
Přispěvovatel

Příspěvek od juro »

renno.o píše:Ted mi volal kamarad,ze odpojil t.cidlo a chytlo to,tak alespon dobra zprava!Komprese je pry v poradku!To bude asi to cidlo spatny ne?
Asi hej na takých naj. Km nemôže byť kompresia zlá to kto ti povedal bol iný mechanik (LOL)
Dozbec
Přispěvovatel

Příspěvek od Dozbec »

jj to muze byt asi cidlem no uvidis ono stoji kolem 500kc mam tuseni coz zase neni tak zly
Fabia Greenline 1.2TDI
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“