O1 špatné řazení, po výměně jednohmoty za dvojhmotu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

zdenouch
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

O1 špatné řazení, po výměně jednohmoty za dvojhmotu

Příspěvek od zdenouch »

Po výměně jednohmoty za dvojhmotu mám problém s řazením. Všechny rychlosti jdou ztuha. Při vypnutém motoru se řadí lehce, ale při jízdě ztuha. Před výměnou šlo řazení dobře. Mám O1 1.9 TDI r.v.00 motor AGR. Důvod výměny setrvák . Lamela síla 8.3 mm. Prosím o pomoc.

Obrázek

Obrázek
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Soudím že řazení máš seřízený když ti jde při vypnutém motoru lehce.

Spojka zabírá odspodu nebo jak?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

a zkoušel tu lamelu ten co to montoval jak chodí na hřídeli? nezkoušeli jste odvzdušnit spojku, někdy se stane, když je míň kapaliny v nádobce, že po vymontování spojkovýho válečku si to nasaje vzduch, ale to je cítit v pedálu, má delší mrtvej krok
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

Huml píše:a zkoušel tu lamelu ten co to montoval jak chodí na hřídeli? nezkoušeli jste odvzdušnit spojku, někdy se stane, když je míň kapaliny v nádobce, že po vymontování spojkovýho válečku si to nasaje vzduch, ale to je cítit v pedálu, má delší mrtvej krok
Spojka zabírá u podlahy. Pedál musím sešlápnout až k podlaze abych zařadil. Zítra bych odvzdučnil spojku pokud to pomůže. Jak se spojka odvzdušnuje?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Podle DP je to přes brzdy, já to teda dělám klasicky a nikdy jsem neměl problém.
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

Tomas.cz píše:Podle DP je to přes brzdy, já to teda dělám klasicky a nikdy jsem neměl problém.
Jak jsi to dělal? Šlapal lehce na spojku aby ti nespadnul pedál na podlahu a povoloval odvzdušnovák na spoj. válci?
norok86
Přispěvovatel

Příspěvek od norok86 »

zdenouch píše:
Tomas.cz píše:Podle DP je to přes brzdy, já to teda dělám klasicky a nikdy jsem neměl problém.
Jak jsi to dělal? Šlapal lehce na spojku aby ti nespadnul pedál na podlahu a povoloval odvzdušnovák na spoj. válci?
Nasadis hadicku na odvzdusnovaci sroud LP brzdice a druhy konec na odvzdusnovaci sroub na spojce, oba povolis a slapes na brzdu tak dlouho dokud ti prestanou jit bublinky do nadobky na brzd kapalinu ;)
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

norok86 píše:
zdenouch píše:
Nasadis hadicku na odvzdusnovaci sroud LP brzdice a druhy konec na odvzdusnovaci sroub na spojce, oba povolis a slapes na brzdu tak dlouho dokud ti prestanou jit bublinky do nadobky na brzd kapalinu ;)
Šlapeš brzdový pedál a povoluješ a utahuješ jen odvzdušnovák na kole a na spojce necháš povolenej?
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

norok86 píše:
zdenouch píše:
krajni reseni (LOL) ja to delam injekcni strikackou abych nelez do brzd. povol odvzdusnovak na spojce a za chvili by to melo z neho tect. a pak slapnes a kolega povoli a utahne. a zase slapnes dokud nebere nahore :D
Patrik Tile
Přispěvovatel

Příspěvek od Patrik Tile »

Nasadis hadicku na odvzdusnovaci sroud LP brzdice a druhy konec na odvzdusnovaci sroub na spojce, oba povolis a slapes na brzdu tak dlouho dokud ti prestanou jit bublinky do nadobky na brzd kapalinu ;)[/quote]

Ty jo to je fikaný :)
Audi A4 AVANT,81KW,quattro,Chip by diesel-technik
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

Patrik Tile píše:Nasadis hadicku na odvzdusnovaci sroud LP brzdice a druhy konec na odvzdusnovaci sroub na spojce, oba povolis a slapes na brzdu tak dlouho dokud ti prestanou jit bublinky do nadobky na brzd kapalinu ;)
Ty jo to je fikaný :)[/quote]

Fikaný to je. Zítra to vyzkouším .Snad je to i funkční. :)
norok86
Přispěvovatel

Příspěvek od norok86 »

zdenouch píše:
Patrik Tile píše:Nasadis hadicku na odvzdusnovaci sroud LP brzdice a druhy konec na odvzdusnovaci sroub na spojce, oba povolis a slapes na brzdu tak dlouho dokud ti prestanou jit bublinky do nadobky na brzd kapalinu ;)
Fikaný to je. Zítra to vyzkouším .Snad je to i funkční. :)[/quote]

Je to vyzkouseny :) a radi to dilenska prirucka ;)
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

špatné řarení- spojka

Příspěvek od zdenouch »

norok86 píše:
zdenouch píše:
Fikaný to je. Zítra to vyzkouším .Snad je to i funkční. :)
Je to vyzkouseny :) a radi to dilenska prirucka ;)[/quote]

Dnes jsem odvzdušnil spojku. Spojka ale stále zabírá asi 5 cm od podlahy. Při řazení ji musím vyšlápnout až nadoraz abych zařadil. Nemá žádnej mrtvej bod a jde pěkně ztuha ale rabíra hrozně dole? Kde je problém? Lamela má jak jsem psal 8,3 mm! Pokud chci nechat jednohmotu kde je asi problém? Vyměnit lamelu? Prosím o pomoc :worthy:
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Standartní lamela má tloušťku 8.5mm, podle toho co popisuješ bych řekl že máš ko přítlačák.
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

Tomas.cz píše:Standartní lamela má tloušťku 8.5mm, podle toho co popisuješ bych řekl že máš ko přítlačák.
Jak píši nahoře měnil jsem spojku a mám tam ted komplet jednohmotu. Kde ti zabírá spojka? Kolik cm od pohlahy? Připadá mi, že 5 cm je hodně nízko? Možná to je v pořádku. Jezdil jsem dlouho na dvojhmotě s doslužujícím setrvákem. Spojku mám z Fábie TDI PD . Měnil jsem ji komplet i s vysouvací pákou co drží ložisko z Fabie. Není rozdíl ve vysouvacích pákách? Pokud jste to někdo měnil použil jste páku z O1 nebo F?
Naposledy upravil(a) zdenouch dne 01 kvě 2009, 07:48, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“