Zkušenosti Castrol Magnatec 5W-40 ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
no ja som dlho daval VALVOLINE do AFN aj brachovi som skusil do O1 ASV . predtym tam maval prave castrol. a mam opacnu skusenost ako TYmisoVW píše:Vzdy ked mam otvoreny nejaky motor, zaujimam sa o to, aky olej tam bol davany. Mozem povedat, ze ked tam je CASTROL, motor je zvnutra nadmerne cierny, karbon nachytany na stene motora. Ja pouzivam do rotaciek aj PD Valvoline Durablend Diesel 5W40 (505.00, 505.01). Olej je sice cierny (aj musi byt) a vnutro motora je pekne ciste bez karbonu a usadenin a potiahnute olejovym filmom.
GIV var asz 4mot upraveny
-
turbo kamna power
- Aktivista
asi tak, je celkem jedno, kterej výrobce je na etiketě, nebo jaký obrázky nebo nápisy jsou na obalu, důležitý jsou specifikace a normy, které olej splňuje, když mám vedle sebe castrol a třeba mogul které splňují to samé, jsou to prakticky totožné oleje vyrobené ze stejných surovin. Ale Starline bych do auta asi nenalil, na to nemám koulem_toy píše:Pánové tato diskuze postrádá logiku. Pobavte se o tom s někým kdo pracuje v některé z rafinérek. Zjistíte, že všechno teče z jedné roury do rozdílných sudů, když to teda přeženu. Pro Castrol např. vyrábí oleje Pennasol. atd. Ať tam lejete co chcete, stejně je to jeden olej. Vyjímky tvoří pravidlo
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
pmmoto
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Pravdu máš..turbo kamna power píše:asi tak, je celkem jedno, kterej výrobce je na etiketě, nebo jaký obrázky nebo nápisy jsou na obalu, důležitý jsou specifikace a normy, které olej splňuje, když mám vedle sebe castrol a třeba mogul které splňují to samé, jsou to prakticky totožné oleje vyrobené ze stejných surovin. Ale Starline bych do auta asi nenalil, na to nemám koulem_toy píše:Pánové tato diskuze postrádá logiku. Pobavte se o tom s někým kdo pracuje v některé z rafinérek. Zjistíte, že všechno teče z jedné roury do rozdílných sudů, když to teda přeženu. Pro Castrol např. vyrábí oleje Pennasol. atd. Ať tam lejete co chcete, stejně je to jeden olej. Vyjímky tvoří pravidlo
-
jear ewing
- Přispěvovatel
Mám v Octě TDI 81.kw ASV, najeto 220.tis km, olej Castrol Magnatec 5W-40, bere na 1.tis km tak 300.ml oleje (žádná hrůza), ale předtím jsem Liqui Moly 5W-40 a dolívání jen ke konci intervalu cca.3.tis km před výměnou (olej se ztrácí v motoru, šroub vany, olej.filtr vše Ok)Octava píše:Vcem je Castrol Magnatec spatnej?vzdyt ho snad davaj i autorizaky do aut...ja ho davam uz do druhyho auta a nevim jak bych mel poznat ze ma olej spatny vlastnosti....
No a to je právě ono,jak poznat jestli je olej špatnej nebo dobrej?Octava píše:Vcem je Castrol Magnatec spatnej?vzdyt ho snad davaj i autorizaky do aut...ja ho davam uz do druhyho auta a nevim jak bych mel poznat ze ma olej spatny vlastnosti....
já jenom vím,že po nalití OMF po 5tis. byl olej doslova jak voda,hulilo to jak prase a tlouklo to, no hrůza.
A Castrol magnatec mi taky nic zvláštního nepřinesl.
Jak říkám Mogul racing je dobrej olej a předčil moje očekávání!!
Octavia 1.9TDi 66KW motor ALH r.v 2001
BMW E46 330d 150Kw Touring, individual, speciální edice r.v 2004 M57/TU
BMW E46 330Ci cabrio r.v 2005 M54
BMW E46 330d 150Kw Touring, individual, speciální edice r.v 2004 M57/TU
BMW E46 330Ci cabrio r.v 2005 M54