Co dovede Castrol

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
bombastiq
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od bombastiq »

omlovám se ale nemám poslední dobou čas studovat forum
ale mám problém !!!!!!!!!!

složil sem motor ARL (přestavba na rotačku )
nový pístní kroužky , nový hlavní šálky
klikovka přeměřená max 0,02 mm ovalita (na hlavních )

auto - oktan TDI základ ASV (hlava serie -udělaná )
spodek ARL

auto po studeném staru maže 6 barů
po zahřátí (teplota oleje 75°) spadne tlak oleje v soustavě na 2 bary
po forsáži (teplota vody 90° - oleje 110°) je tlak oleje 1bar
tlak je snímán na tělese olejového filtru (dovařil sem na těleso kus hliníku
a udělal do něj závit a dal tam čidlo tlaku )
teplota oleje je snímána v olejové vaně (dovařil sem kus hliníku
a udělal závit a našroubil čidlo )

měřeno je na přístrojích LAMPA ITALY (výrobce - tchaiwan což mě nasralo myslel sem že bude itálie )

je normální tento mazací tak na volnoběh ??? ten 1bar ??
mám pocit že je někde problém , že sem někde udělal chybu

olej je castrol 5w-40
auto se nene chává stát po zahřání na volnoběh
při dochlazování turba sou otáčky na 1500ot/m to maže 2,5-3 bary
po 5ti minutách klidné jizdy se auto okamžitě zdechne
aby to neodsralo turbo nebo klika

je to normální ???
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

podla mna normalne. 3bary pri 1500ot je pekna hodnota. Dufam ze si to meral pri max. zohriati oleja.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

misoVW píše:podla mna normalne. 3bary pri 1500ot je pekna hodnota. Dufam ze si to meral pri max. zohriati oleja.
jo jo teplota je 120° tlak na volnoběh je 1 bar

hydroštely nemlátěj motor má kultivovanej chod
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

jjj, je to ok.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

misoVW píše:jjj, je to ok.
uff to mě spadl kámen ze srdce :)
janeba
Sběrač informací

Příspěvek od janeba »

Mám dojem že všechny motory koncernu při zahřátí na provoz.teplotu mažou na 1atm.Tak hovoří manuál koncernu
janeba
Sběrač informací

Příspěvek od janeba »

Mám na starosti asi 60 T5 s motory AXE a BPC,jezděj na SLX3 5W-3O a žádnej problém,žádnej karbon a nic podobnýho,že praskaj písty,sběrače,hlavy a podobně to už je věc jiná,olej měníme po 15tis,motor je uvnitř naprosto čistej
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

supermuf0090 píše:
Huml píše:todle je teda benzín, tam to trpí o dost víc, jen jsem to sem chtěl hodit, protože u jiných olejů krom Castrolu jsem se s tím nesetkal, s tak nadměrnou karbonizací, neřekl bych kdyby to dělalo takovej ten hnusnej hnědej povlak, ale todle dělá vrstvy karbonu a ty pak padaj do vany a zbytek už myslím nemusím dodávat, jinak najeto to má asi 250000km.
uplne stejny problem jsem resil dnes na O1 1.8 T 6 let jezdila na castrol motor je zasranej jako krava coz je vyditelny uz prostym pohledem do motoru vyckem na ventilovym výku auto je na prodej takze jsem udelal pruplach a snad se to zlepsi , ale uplne stejna zavada po startu hasla kontrolka , po nekolika kilometrech se rozsvitilo mazani a na maxidotu napis STOP po restartu motoru zase ok
po pruplachu je to jeste horsi , takze vana pujde dolu
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

janeba píše:Mám na starosti asi 60 T5 s motory AXE a BPC,jezděj na SLX3 5W-3O a žádnej problém,žádnej karbon a nic podobnýho,že praskaj písty,sběrače,hlavy a podobně to už je věc jiná,olej měníme po 15tis,motor je uvnitř naprosto čistej
jj, to je jeden z mála, taky jsem ho dával a problémy nebyly, když si lidi vozili kdo ví odkud, ono je to taky tak, že ten problém z karbonováním se týka hlavně benzínů, už jsem to psal v dieselech je to jinak
janeba
Sběrač informací

Příspěvek od janeba »

Převážná vetšina olejů je z jedné rafinérky,jestli si někdo bláhově myslí že každá značka má svoji,tak se šeredně plete,jsou to konsorcia a lepěj akorát jiný štítky,a když supermuf změří tlak obyčejným manometrem tak ten hlása jakej tlak
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

huml ono to máš těžko není kastrol jak kastrol, dodvatele jsou různý, kvalita rozdílná a hlavně nacházíme se v

české republice výjeb zleva :o zprava :o ,

stejný problém najdeš i v jiných značkách dílů a tak to je

čumíš do toho leta a vidíš někdy vysoká kvalita a stojí to za hov..o miloš
MILAN 63
Nováček

Příspěvek od MILAN 63 »

Do GIV PD85kw Q8 5w40 a nemám problém do Škoda 100 90kw Castrol TWS 10w60 nebo Q8 10w50 a také žádný problém.
janeba
Sběrač informací

Příspěvek od janeba »

Tam je trochu jiná viskozita za tepla :D ,chci zkusit dávat TWS do AXE a BPC,zapejkaj se tam první pístní kroužky,naposled jsem je takhle zapečený viděl na Liazu :-D ,jinak díly od přebalovací firmy Topran co distribuujou ubožáci z AWS praha,to jsou neskutečný sračky
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

moje osobní zkušenost s castrolem sou vinikající a nedám na něj dopustit!!!!!!!!!!!
ale jak to tak čtu tak se mi chce brečet jelikož sem vždicky věřil castrolu (už od fichtla) ale koukám tak ani jemu se nedá věřit :( :( :( :( :( :(
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

bombastiq píše:moje osobní zkušenost s castrolem sou vinikající a nedám na něj dopustit!!!!!!!!!!!
ale jak to tak čtu tak se mi chce brečet jelikož sem vždicky věřil castrolu (už od fichtla) ale koukám tak ani jemu se nedá věřit :( :( :( :( :( :(
... nic si z toho nedělej, já také koukám :o

Mé Vento (TDI, 66kW) jezdilo u mě celou dobu (cca od 160tkm do 350tkm) na GTX3 alias sudový Protec a bez problémů. Hydra původní, turbo původní,... prostě jsem na motor nemusel hrábnout... (samo, že žhaviče, a rozvody ano).

Teď GIV (AGR) a opět od cca 160tkm do současných 275tkm jezdí na Castrol (nějakej "polosynt" Magnatec)... vlastně teď je tam Motul (byl zadara) :D... samozřejmě opět bez hrabání do motoru...

Na interval vždy stačil rozdíl mezi ryskami...

Tak si vyber (rofl)

... je pravda, že když se olej měnil, tak doopravdy (žádná "razítka") a vždy ze standardních dodavatelských zdrojů (sudy)....
Nechci polemizovat s Humlem... je to pouze má osobní zkušenost

Mimochodem, bavíme o reálných km a né o Oktách v bazaru s 150tkm, které předtím v DE měly 450tkm (LOL)
GIV Variant TDi ???kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“