Problém s ruční brzdou

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Lummar
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Problém s ruční brzdou

Příspěvek od Lummar »

Zdravim, chtěl bych se zeptat, jestli jste se někdo setkal s postupně nefungující ruční brzdou? Když jsem parkoval a začínalo mrznout, tak jsem jí nechával zataženou (parkuju z kopce) a to se nic nestalo (teď už dávám pouze rychlost).. Včera jsem jel už 3. den z práce a jezdim takovmejma krásnejma zatáčkama, tak si jí sem tam přitáhnu a kloužu se, ale postupně začíná ztrácet účinnost.. To znamená, že předtim mi zabírala cca na druhý až třetí zoubek naplno tak, že se už od 1. bylo cejtit, že zadní kola jsou přibržděný, ale teď do čtvrtého zubu ani trochu nezabrzdí a brzdí až výš, takže si málem vykloubim rameno.. :)
Nevíte, čím to je? Napadlo mě, že to může bejt zamrzlý, ale to by přibrzďovalo pořád, nemám pravdu?
Díky za každou radu :)
VW Passat B7 2.0TDI CR DSG 2015 stock.
gol...fik
Sběrač informací

Příspěvek od gol...fik »

Stalo sa mi nieco podobne prave teraz ked mrzne no mne pre istotu prestalo brzdit prave zadne koleso a lanko je volne, neviem ci som ho neutrhol alebo ze by vyskocilo zo zadneho strmena? Poradte
Lummar
Přispěvovatel

Příspěvek od Lummar »

no taky mi připadá, jako by jedno kolo brzdilo míň, nechápu to... Snad to není nic vážnýho.. :)
VW Passat B7 2.0TDI CR DSG 2015 stock.
a3anko
Přispěvovatel

Příspěvek od a3anko »

mne sa t o iste stalo na pravom zadnom kolese, a je to tym ze ostal visiet ten samostav na rucnu brzdu, ktory ma vratit ta pruzina, proste nevrati sa to vychodzej polohy a ostane v strede, tiez sa s tym trapim a neviem ci tam bude treba pomenit tesnenia, alebo prachovku, alebo ho menej dotiahnut, tiez neviem co s tym, jedoducho po odbrzdeni neotvara piestik tak ako by malo...ked das dole plastovy kryt za rucnou brzdou a budes pomaly zatahovat, tak uvidis ktore koleso ti ostava visiet(pribrzdene)..
VW G3 GTI TDI "20 jahre ", zatial seria
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Lummar píše:no taky mi připadá, jako by jedno kolo brzdilo míň, nechápu to... Snad to není nic vážnýho.. :)

v lanovodu máš vodu a jak mrzne tak zmrzne :) miloš
Dozbec
Přispěvovatel

Příspěvek od Dozbec »

me se to stalo loni taky me zamrzli lanovody od rucky po vymene klid a v poho letos
Octavia combi 2FL 2.0TDI 103Kw
Fabia Greenline 1.2TDI
chosepm
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

je to tak...nevrací se ti lana a vůli místo samostavu uvnitř třmenu, vymezuješ ty ruční brzdou...a proto ti zabírá čím dál vejš.
***VAG,PSA,Renault***
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

Doporučuji domontovat u všech kotoučových ručních brzd vratné pružiny páky v třmenu např. z Octavie 2.Velice to pomáhá.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“