opel vectra B 2,0DTi nejde do max.otacok
Moderátoři: šulda, Moderátoři
opel vectra B 2,0DTi nejde do max.otacok
auto islo normalne no v pondelok sa mi stalo ze isiel iba na max.3000 otacok,a ked dosiahol tych 3000 tak ako keby vypol otacky klesli na 2700 a zase isiel iba do 3000.take nieco ako keby mal obmedzovac otacok ako na benzinaku.
no a dnes rano som to natocil a motor ide iba do 2000 ot. smrad ako z avie a ide neako nepravidelne ako keby prisaval vzduch do nafty ale spoje a hadicky su urcite v poriadku.Na diagnostike som zatial nebol ,ma niekto neaky napad co by to mohlo sposobovat?
no a dnes rano som to natocil a motor ide iba do 2000 ot. smrad ako z avie a ide neako nepravidelne ako keby prisaval vzduch do nafty ale spoje a hadicky su urcite v poriadku.Na diagnostike som zatial nebol ,ma niekto neaky napad co by to mohlo sposobovat?
Re: opel vectra B 2,0DTi nejde do max.otacok
Bude to vahou vzduchu, nebo regulací turba, jedno nebo druhý a nebo taky obojíclient33 píše:auto islo normalne no v pondelok sa mi stalo ze isiel iba na max.3000 otacok,a ked dosiahol tych 3000 tak ako keby vypol otacky klesli na 2700 a zase isiel iba do 3000.take nieco ako keby mal obmedzovac otacok ako na benzinaku.

Daj si do pet-flase 2l nafty a napoj z tej flase cerpadlo-na priamo bez filtra.
Privod aj prepad z cerpadla.Najlepsie je ho natlakovat rucnou pumpickou.
Za pokus to stoji.
Potom pri startovani povol jednu trubku od vstrekovaca ,,,, musi striekat nafta pod tlakom,,ak nema tlak,tak cerpadlo mas v prdeli.
Privod aj prepad z cerpadla.Najlepsie je ho natlakovat rucnou pumpickou.
Za pokus to stoji.
Potom pri startovani povol jednu trubku od vstrekovaca ,,,, musi striekat nafta pod tlakom,,ak nema tlak,tak cerpadlo mas v prdeli.
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...

renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
tak konecne som sa dostal k tomu autu,a skusal som to stou flasou napriamo,no ani necuklo. no po tyzdni som sa toho zase chytil a teraz ked pozriem do tej flase je naspodku asi 3 cm ciernej emulzie neviem ci je to olej,alebo voda ale je to tmave.tak asi to naozaj prisavalo olej?sadne olej naspodok ?
Re: opel vectra B 2,0DTi nejde do max.otacok
Moja osobna skusenost:client33 píše:auto islo normalne no v pondelok sa mi stalo ze isiel iba na max.3000 otacok,a ked dosiahol tych 3000 tak ako keby vypol otacky klesli na 2700 a zase isiel iba do 3000.take nieco ako keby mal obmedzovac otacok ako na benzinaku.
Mal som podobny problem minuly rok v novembri, Vectra 2,0DTI auto islo do 2500 otacok, potom zacalo sklbat, ako keby nemalo dostatocny privod nafty, najprv som si myslel ze je problem v palivovej sustave, napojil som priamo sanie nafty z pet flase - nepomohlo, diagnostika TEXa nic nenasla, nakoniec to bolo vstrekovacie cerpadlo konkretne elektronika toho cerpadla.