Co dovede Castrol
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problém je jak víš že je lepší? Jediné objektivní měřítko je měřit opotřebení motoru. Zkoušel jsem 4 oleje v průběhu 250k km. na jednom motoru.bjukemen píše:..za rovnake peniaze sa da zohnať aj lepši olej a aj ja mam z Castrolom horšie skusenosti,ale všetko zavisí hlavne na uživatelovi ked pretahuje dobu vymeny a taktiež Long oleje su na prd naj meniť po 15000km a pokoj..
Nebo pokud jezdí někdo závody, kde je motor na hranici možností, pak životnost dílů ledacos napoví (kamarád jezdil formulky a s Castrolem mu klika vydržela dvojnásob než s olejem, který reklamoval na autě), ale důležité je i tempo stárnutí oleje, použité filtry, palivo, to všechno má na vlastnosti oleje vliv. Škoda Rapid která po 120k km měla na klice výrobní tolerance, a jezdila na plnou syntetiku Castrol, tomu se snad nedalo ani věřit, serviska ze Švýcarska ale nelhala. Castrol nepoužívám. Ale používám značkové oleje z důvěryhodného zdroje. Platím značku a jistotu.
G3 Variant synchro
no chlapci taky se připojím i když mě nebudete mít rádi ale moje vento dostávalo po 3roky Seléniu 10w40 a bylo spokojené. spotřeba cca 3dcl na 10tis km.
Jinak se chci zeptat dnes jsem chtěl do Fabky SDi kupovat Valvoline 5w40 ale kořen z prodejny mi řikal že za stejnou cenu ale o litr víc oleje bych mohl mít Texaco Havoline Ultra 5w40. CO si myslíte o tomto oleji a značce děkuji,.
Jinak se chci zeptat dnes jsem chtěl do Fabky SDi kupovat Valvoline 5w40 ale kořen z prodejny mi řikal že za stejnou cenu ale o litr víc oleje bych mohl mít Texaco Havoline Ultra 5w40. CO si myslíte o tomto oleji a značce děkuji,.
Punto 1.2 60ELX 
Stilo mJet 1.9 16V
Ex:A6 AVANT 2.5TDi(AKE),Lybra 1.6i,Bravo HGT 20V,AR 166 V6T.B.,Stilo Abart 20V,Marea 20V,Fabia SDi,Vento TDi

Stilo mJet 1.9 16V

Ex:A6 AVANT 2.5TDi(AKE),Lybra 1.6i,Bravo HGT 20V,AR 166 V6T.B.,Stilo Abart 20V,Marea 20V,Fabia SDi,Vento TDi
cauko chcel by som vediet ci olej s normou 505 00 moze mojmu AHF nejak ublizit alebo je to v pohode...nemam totiz servisku a neviem aky olej s akou normou tam mozem liat...do teraz som tam daval castrol 5W40 magnatec diesel s touto normou a teraz mi jeden predajca poveal ze tam musi ist olej s normou 505 01 co vy nato? dik za odpovede...
-
- Nováček
Kamoš dnes zadřel svou A4 motor 1,8T 20Vjezdil na castrol longlife III ještě minulý týden si tento olej pochvaloval že v motoru vubec neubýva když jsem ho upozornil ať tomu oleji moc nevěři tak jen mavl rukou no a že ho ma levně včera blikalo mazaní jeho ženě dnes dojel z Bruntalu do Ostravy a tam motor padl. 

-
- Nováček
castrol
Mám na octě 300000 fíku a no problém jezdim převážně město delší štreky občas a zatím pohoda leju 5w-40 magnatec výměna co15000km a sežere zhruba pul litru oleje od výměny k výměně převodovka taky castrol včetně aditiva do nafty celoročně a zatím spokojenost ato vlastnim 4roky.Sice to stojí vic peněz ale jsem spokojenej tak proč mněnit. Ale jak tu už někdo psal je to věc názoru a zkušeností. 

Octava 81kw kn egr off budik tlaku turba kat off maf off chip by tdi fun fmic