brzdy oktavia I

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kuris
Sběrač informací
Odpovědi: 0

brzdy oktavia I

Příspěvek od kuris »

Zdravim,
mam problem s brzdami na Oktavke I, 74kW PD, 2006. Este v decembri som si dal na aute v ramci servisnej prehliadky vymenit brzd. kvapalinu a od vtedy sa to taha. Nejdem sa rozpisovat o predchadzajucich zazitkoch po vymene, ale bolo to zhruba to iste co sa mi stalo opat vcera. Pohol som sa vcera a asi po 3km jazdy dole kopcom som potreboval pred zakrutou trosku viacej pribrzdit. Stupnem na brzdu a auto ide dalej. Okrem toho ze som sa skoro pos..l, som uz ruku daval na rucnu brzdu a potom to nejako zacalo akoze "brzdit", najprv sa mi zdalo ze zadok jedna strana a potom predok, no bolo to dake zvlastne nestabilne. Asi o dalsich 10km som skusil auto rozbehnut na 90 vyhodil rychlost a dupol (ozaj silno) na brzdu. Bolo mokro a ani ABS sa nezaplo, lebo tak to nebrzdilo. Tako som to potom este chvilku skusal a uz sa to neprejavilo. Po podobnych problemoch po vymene kvapaliny mi v servise asi 4x odvzdusnovali cely system, ale ako sa zda nepomohlo to. Celkovo to auto brzdi strasne biedne(4x kotuce), lebo mame doma taku istu Oktavku, ale ALH a ta ma dokonca vzadu bubny. Ked do nej sadnem som skoro pri kazdom brzdeni na prednom skle. Pred vymenou kvapaliny brzdily auta rovnako.
Sorry za taky dlhy roman, ale snazil som sa to popisat podrobne.

dakujem za kazdu radu
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nastartuj motor a dupni na brzdu silně v jaké váčce je pedál a drží nepropadá se :?

pokud má hydraulika správnou účinnos tak máš promazaní destička brzdovou kapalinou nebo nefunkční posilovač miloš
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nastartuj motor a dupni na brzdu silně v jaké výšce je pedál a drží nepropadá se :?

pokud má hydraulika správnou účinnos tak máš promazaní destička brzdovou kapalinou nebo nefunkční posilovač miloš
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

mas tam ESP??
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

vidim to přesně na to co píše miloš, někde ti to teče a nebo ten posilovač....ani když šlapeš to nebrzdí???
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
kuris
Sběrač informací

Příspěvek od kuris »

ESP tam nie je, je tam ABS a ASR.
Ono to akoze brzdi, len dost slabo podla mna. Ten extrem co popisujem sa mi stal vcera 2krat. Inac to ako tak brzdilo zvysok cesty, tym mam na mysli ze ked na to slapnem tak na mokrej ceste nie je problem zabrzdit tak aby sa aktivivalo ABS. Akurat ze celkovy ucinok sa mi nezda ked to porovnam s druhou oktavkou v ktorej mame paradoxne vzadu iba bubnove brzdy. Da sa nejako zistit ci je posilovac v haji, alebo sa musi vybrat von?
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

kuris píše:ESP tam nie je, je tam ABS a ASR.
Ono to akoze brzdi, len dost slabo podla mna. Ten extrem co popisujem sa mi stal vcera 2krat. Inac to ako tak brzdilo zvysok cesty, tym mam na mysli ze ked na to slapnem tak na mokrej ceste nie je problem zabrzdit tak aby sa aktivivalo ABS. Akurat ze celkovy ucinok sa mi nezda ked to porovnam s druhou oktavkou v ktorej mame paradoxne vzadu iba bubnove brzdy. Da sa nejako zistit ci je posilovac v haji, alebo sa musi vybrat von?
odvzdusnovali to aj s diagnostikou??aktivovali abs/asr??alebo len cisto mechanicky vymenili brzdovku a odvzdusnili??
kuris
Sběrač informací

Příspěvek od kuris »

iba klasicky vymenili brzdovku a odvzdusnili, bez diagnostiky. az tak sa tomu nerozumiem, ale robili to tym strojom co sa natlakuje a potom to tlaci brzdovku do celeho systemu.
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

[quote="kuris"]iba klasicky vymenili brzdovku a odvzdusnili, bez diagnostiky. az tak sa tomu nerozumiem, ale robili to tym strojom co sa natlakuje a potom to tlaci brzdovku do celeho systemu.[/quote

tak to by malo bit dobre...potom to vyzera asi ako pisali vyssie..alebo
pre istotu este raz odvzusnit a zaroven skusit cez diagnostiku pustaat aj cerpadlo v abs..
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

propadat se bude vždycky -ABS
jinak se podívej na vývěvu jestli není volná příruba na hadici
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
kuris
Sběrač informací

Příspěvek od kuris »

skuste mi prosim povedat ako vyzera a kde najdem tu vyvevu. predpokladam ze pri PDcku to sluzi na vyrobenie podtlaku. uz ma napadlo aj to ci to nemoze byt nieco s podtlakom. auto ma este povodne brzd. dosticky a kotuce od vyroby.
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Celý postup opravy som dával s fotkami na naše fórum. Dám sem link-dúfam,že to nie je proti pravidlám tohto fóra.

http://www.forum.autoskodaklub.sk/viewt ... f=13&t=155
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“