čerpadlo Lucas
Moderátoři: šulda, Moderátoři
čerpadlo Lucas
Zdravím. Může mít opotřebované vstřikovací čerpadlo souvislost se špatnýma startama studeného motoru, nepravidelnou nebo špatnou dodávku nafty do válců? Když je to studené, má to asi 850 otáček na volboběh, motor špatně spaluje, po zahřátí se otáčky zvednou na 1000 až 1200, motor jede normálně, ale jede někdy normálně i za studena, nevím proč. Čerpadlo bylo už jednou na repasy kdysy dávno, může být už vevnitř opotřebené a při malých otáčkách netěsnit na elementech vevnitř? Mám jiné, vypadá v lepším stavu, ale nevím jak nastavit hodnotu předvstřiku, nedělal to někdo z vás doma?
-
PETRJELINEK
- Přispěvovatel
Jo má, ale on nefunguje, protože ten termočlánek je nějaký zaseklý, ale zkoušel jsem to startovat aji s tím a startuje to je plus mínus stejně, dneska jsem to jel projet a když jsem jel z kopce a brzdil motorem, tak za mnou byla kouřová clona, prostě podle mě to nějak špatně spaluje při malých otáčkách, nevím, jestli to dává málo nafty nebo co...., asi někde vázne dodávka paliva z čerpadla do trysek, já si myslím, že to čerpadlo to už má za sebou, že je vydřene. Mám doma jiné, ale nevím, jak nastavit potom doma hodnotu předvstřiku, aby to jelo dobře
Ne to není karburátor...Hrubé naladění je podle zvuku..Když bude malý předvstřik,motor bude kašlat,kouřit bíle a někdy i bude chcípat..Opačně přestane kouřit a když to přeženeš bude mlátit...to poznáš ,až si začne příst a půjde pravidelně..Lepší trošku větší,než menší...A čerpadlo se naklápí proti směru,když se přidává a naopak..Jinak až to chytne,nech ho chvilku spářit....musí si zvyknout na ostatní komponenty..je tam nový... 
nepropadat panice...
Jo to vím, že se přidává proti směru, je to stejné, jak u škodovky na rozdělovači třeba. No ještě nevím, kdy se na to vrhnu, protože dneska jsem jenom tak před starter nažhavil dvakrát a motor chytl dobře, sem tam přeskočil přes kompres a skoro vůbec nekouřil, tak nevím, jestli ty žhavičky co tam mám málo žhaví nebo jsou už staré nebo co, ale jsou určitě dobré. Vyzkouším tak startovat ještě přes týden, jak budu jezdit, možná to bude lepší, pak se uvidí, jestli se vrhnu na to čerpadlo, ale asi je už fakt vydřene nebo podávací čerpadlo že by bylo už špatné a při malých otáčkách by nedávalo dost nafty?