cvrlikání napínací kladky u klíňáku passat TDi 66kW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
cvrlikání napínací kladky u klíňáku passat TDi 66kW
Chci se zeptat co dělat když mi většinou při studeném motoru cvrliká napínací kladka na klínovém řemenu, můj mechanik při výměně rozvodů se na ni díval a říkal, že je dobrá a byla už měněna a říkal, že by mohlo pomoct dát tam o něco menší klínový řemen...
-
Jirka Kužel
- Přispěvovatel
-
Jirka Kužel
- Přispěvovatel
Řešil jsem to samé. (Napínák a kladka -nový) a pořád to dělalo. Tak jsem vyměnil volnoběžku a je to ok. Zkus sundat řemen a roztočit altík, mělo by to jít jen na jednu stranu a na druhou to musí prokluzovat. Pokud to tak nejde, tak je špatná volnoběžka. Jinak to bude nejspíš ten napínák.
VW Multivan 245ps už není, nyní A4 quattro
tak takČmoud píše:Řešil jsem to samé. (Napínák a kladka -nový) a pořád to dělalo. Tak jsem vyměnil volnoběžku a je to ok. Zkus sundat řemen a roztočit altík, mělo by to jít jen na jednu stranu a na druhou to musí prokluzovat. Pokud to tak nejde, tak je špatná volnoběžka. Jinak to bude nejspíš ten napínák.
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
Tady máš fotku volnoběžky na altíku,kladka s napínákem jdou blbě vidět. Je to Audi A4,1997,AFN. Těch napínáků je dost druhů,podle toho co máš za auto a kod motoru. Jestli máš G3 jak máš napsáno dole tak máš napínák jinak řešenejporez píše:Budu sice vypadat jako úplná lama, ale mohl by mi někdo přesněji popsat kde se nachází a jak přibližně vypadá ta napínací kladka s tlumičem a volnoběžka? Po může i prostříkání např. WDčkem nebo jen demontáž a vazelína? Díky (pomohl by i obrázek).

Tohle by mělo být jak G3. Je to z Ibizi 1998,AFN.

Když to namažeš,tak se to trochu uklidní,ale jen na chvilku a nevyřeší to problém s volnoběžkou nebo špatným napínákem. Je to fakt hnusnej zvuk jak to tam (mlaská nebo cvrdliká)
VW Multivan 245ps už není, nyní A4 quattro