přiměřeně jentolik aby ti to nenahnalo strachu moc milošzero1724 píše:čus chtěl jsem se zeptat jak kdo ředíte olej, ja jen bezaromatikem, slyšel jsem že se dá i benzínem,ale mam z toho trochu strach, jaky poměr benzínu třeba na deset litrů oleje?
jaka je idealni smes?
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Aktivista
No, ředit olej se dá čímkoliv. Opravdu co strach dovolí.
Osobně pořád netuším co je tak úžasného na bezaromatiku, dyť je to pořád jenom ředidlo.
Když se mi zdá zima a olej hustý, tak tam špricnu nějaký benzín do 5-10% obsahu. Ředidlo a ani jiné aditivum se mi neosvědčilo líp než normální naturál.
Já to teď přes léto neřeším a na zimu se pokusím opět sehnat nějakou vedlejší naftu. Pokud se nezadaří, tak to budu řešit dál.

Osobně pořád netuším co je tak úžasného na bezaromatiku, dyť je to pořád jenom ředidlo.
Když se mi zdá zima a olej hustý, tak tam špricnu nějaký benzín do 5-10% obsahu. Ředidlo a ani jiné aditivum se mi neosvědčilo líp než normální naturál.
Já to teď přes léto neřeším a na zimu se pokusím opět sehnat nějakou vedlejší naftu. Pokud se nezadaří, tak to budu řešit dál.
Neni nahodou lepsi special??poulm píše:No, ředit olej se dá čímkoliv. Opravdu co strach dovolí.![]()
-
- Aktivista
speciál je lepší ale musíš ho tankovat v jednu v noci má v tu dobu nejlepší koenzistenci
jinak zskuste zaručený recept
musíš si koupit 9.5 litrů sojového oleje, do toho přidáš 4.7 litru řepkového oleje, pak dáš 2.7 litru slunečnicového oleje, pak ještě 0.3 terpentýnového oleje, 0.05 bezaromatiku, 4.4 litru nafty, 0.02 olivového oleje, 0.01 dětského oleje, vymačkej tam jednu indulonu, O.5 litru kukuřičného oleje, 0.2 litru motorového oleje, 0.01 převodového oleje, O.65 litru petroleje, deci benzínu, O.35 litru kravského moče, 0.2 litru vývaru z dubové kůry, bílek z jednoho vajíčka, 2.23 litru směsné nafty a 1.87 litru boinafty,
vše musíš hodinu mixovat ve starém mexeru a za stálého míchání vlévat do nádrže
je to velké tajemství ale do hrobu si jej nevemu, opsal mi to rychlonožka z vontské kroniky , pojedeš jak rychlý šíp
miloš
musíš si koupit 9.5 litrů sojového oleje, do toho přidáš 4.7 litru řepkového oleje, pak dáš 2.7 litru slunečnicového oleje, pak ještě 0.3 terpentýnového oleje, 0.05 bezaromatiku, 4.4 litru nafty, 0.02 olivového oleje, 0.01 dětského oleje, vymačkej tam jednu indulonu, O.5 litru kukuřičného oleje, 0.2 litru motorového oleje, 0.01 převodového oleje, O.65 litru petroleje, deci benzínu, O.35 litru kravského moče, 0.2 litru vývaru z dubové kůry, bílek z jednoho vajíčka, 2.23 litru směsné nafty a 1.87 litru boinafty,
je to velké tajemství ale do hrobu si jej nevemu, opsal mi to rychlonožka z vontské kroniky , pojedeš jak rychlý šíp

slovacek.milos píše:speciál je lepší ale musíš ho tankovat v jednu v noci má v tu dobu nejlepší koenzistenci
je to velké tajemství ale do hrobu si jej nevemu, opsal mi to rychlonožka z vontské kroniky , pojedeš jak rychlý šípmiloš

Pecka Miloši
já strach nemám,jen mi jde o to,že chci aby olej nebyl tak hustej,protože jsem tuhle jel na moravu jen na olej a začalo mi sáknout těsnění na trisce,ja nechci žádný přesný návod,jen že benál asi nejni moc dobrej do naftového motoru...pokud se nepletu.

Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
-
- Aktivista
se pleteš, příručka pro ford tranzit z roku l994 píše že v zemích kde není zimní motorová nafta lze přilévat
pod mínus deset až čtvrtinu benálu a pod mínus dvace až polovinu stím že se snižuje výkonmotoru
a co třeba zakoupit filtr z feldy, koktávky,fábky, je tam na filtru termovetnil apalivo má pořád třicet miloš
pod mínus deset až čtvrtinu benálu a pod mínus dvace až polovinu stím že se snižuje výkonmotoru
a co třeba zakoupit filtr z feldy, koktávky,fábky, je tam na filtru termovetnil apalivo má pořád třicet miloš
-
- Aktivista
Jak předělat vratku abych mohl jezdit s filtrem s fabky nebo octavie?A jak vubec funguje ten termoventil,musim napojit nějak na baterku ne?Ještě bych měl pls otázku,jakým přípravkem vyčistit palivovou soustavu?Nějaké aditivum?Diky za odpověď.Tom
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Nijak jí předělávat nemusíš a žádná baterka se taky nekoná, funguje to tak že ohřátá nafta z čerpadla jde z5 do filtru a doohřívá čerstvou z nádrže a když má víc jak 30st. tak jí ten vetilek "Téčko" pustí teprv vratkou do nádrže .zero1724 píše:Jak předělat vratku abych mohl jezdit s filtrem s fabky nebo octavie?A jak vubec funguje ten termoventil,musim napojit nějak na baterku ne?Ještě bych měl pls otázku,jakým přípravkem vyčistit palivovou soustavu?Nějaké aditivum?Diky za odpověď.Tom
Elektronika auta a technika........
776 829390
776 829390