Hledám pomoc a diagnostiku - Punto 1.9 JTD 59 kW nejede

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Yohanus
Nováček
Odpovědi: 0

Hledám pomoc a diagnostiku - Punto 1.9 JTD 59 kW nejede

Příspěvek od Yohanus »

auto nejede, stojí a nenastartuji. motor točí, ale svítí kontrolka poruchy palivové soustavy.

edit:// popis závady:

po týdnu, kdy bylo odstavené, se mi ho nepodařilo nastartovat. otočil jsem klíčem, párkrát to zakopalo, ale nenakoplo a vyblikla na mě červená kontrolka mazání a poruchy palivové soustavy, pak začalo problikávat tuším ABS. to mě zarazilo, ale nechal jsem to být. známí mě přes kabely cca půl hoďky dobíjeli, auto opět nic a zase kontrolky. takže mě opatrně roztáhli, kontrolky přestaly svítit a bez jakéhokoliv problému jsem dojel domů. U našich jsem auto na cca 2 hoďky odstavil, pak sednu do auta a opět problém.

po roztažení auta (následovalo zmizení kontrolky), odjezd do servisu. testy baterky v poho, dobíjení ok (takže alternátor ok), kontrola kontaktů a proměření ok. diagnostika z paměti ukazuje na vadné čidlo vačky, nicméně v době diagnostiky kontrolka nesvítila, takže na prd. 3 dny auto startovalo v pohodě, včera opět pešek - stejná chyba. nevím co s tím.

Díky za jakoukoliv radu. Předesílám, že auta beru jen jako dopravní prostředek a nevím skoro nic. Punto mám cca 3 měsíce.
alfik
Aktivista

Re: Hledám pomoc a diagnostiku - Punto 1.9 JTD 59 kW nejede

Příspěvek od alfik »

To cidlo vacky mas vymenene?
Ak nie,zameral by som sa nan,nakolko je dolezite prave pri starte.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Yohanus
Nováček

Příspěvek od Yohanus »

zatim právě nemám, spíš si to chci ověřit, zjistit, jestli to tak fakt je. protože je to prý někde u rozvodů, takže rozebrat rozvody, složit...údajně se mají rovnou vyměnit, ale na to kašlu, mám je tam 2 měsíce...
Jaroslav1
Přispěvovatel

Příspěvek od Jaroslav1 »

Ten snímač polohy vačky je pod rozv.kolem vačkový hřídele,jest-li jsi měnil rozvody a vodní pumpu před 2 měsíci tak jsi špatně nastavil ten snímač a mohl se ti ten snímací plíšek odřít .Tam musí být malá vůle.
Yohanus
Nováček

Příspěvek od Yohanus »

no dělal to známej, co u nás ve městě dělá Fiaty, takže jsem předpokládal, že bude všechno ok...já jsem co se týče aut lama, bohužel :( takže teď vymýšlím, jak z toho ven a mít to co nejrychleji v pohodě.

asi musím koupit nový snímač, co? a zkusit ho nechat vyměnit...
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

Ako prvu vec by som ho skusil osciloskopom. Az nemusis rozhadzovat rozvody.
Passat Variant 1.8T APU
Jaroslav1
Přispěvovatel

Příspěvek od Jaroslav1 »

Když o elektronice moc nevíš, tak bude asi pro tebe výhodnější a lacinější zajet za tím známým jak ti dělal rozvody.Maximálně můžeš zkontrolovat konektor na snímači a nebo nechat odpojenou baterku třeba přes noc a tím vymazat záznam v ŘJ. ale jen jestli že víš kód autorádia.
Yohanus
Nováček

Příspěvek od Yohanus »

o el. nevim zhola nic :( blbý je to, že když chci jet, tak mě musí někdo roztáhnout. pak kontrolka zmizí a Punťák normálně jede. No, a pak to odstavim a konec. Jen doufám, že to vydrží rozvody (nový). No a ten konektor nemám jak zkontrolovat ne? Na mě musíš jako na debila...

Autorádio původní nemám, takže to mě neděsí, spíš jestli to fakt pomůže (do opravy), vytahovat na noc tu baterku...
Jaroslav1
Přispěvovatel

Příspěvek od Jaroslav1 »

Baterku nemusíš vytahovat,jen odpoj na baterce mínus pol ale pozor musíš mít vypnutý klíček a nebo ho raději vytáhni ze spínací skříňky.Co se týče toho konektoru tak se nachází nad kompresorem klimy. Zvedneš ten háček a rozpojíš, nastříkej kontox a pod. a zasuň zpět.Možná stačí tu baterku nechat odpojenou jen pár hodin.
Jaroslav1
Přispěvovatel

Příspěvek od Jaroslav1 »

Při tom roztahování dávej bacha, POZVOLNA UVOLŇOVAT SPOJKOVÝ PEDÁlL .aby nedošlo k prudkýmu záběru na klikovku.
Yohanus
Nováček

Příspěvek od Yohanus »

aha. zkusim to teda. tam je na prd, že závada se možná smaže, ale při nastartování si to zase diagnostika zjistí, si myslim...no uvidíme

kontakt zkusím no.

pravděpodobný mi přijde to s tím odřeným snímačem. všechno bylo ok, pak jsem měl lehkej ťukec na pp blatník, tak se mohlo možná něco pod*lat...
Yohanus
Nováček

Příspěvek od Yohanus »

Jaroslav1 píše:Při tom roztahování dávej bacha, POZVOLNA UVOLŇOVAT SPOJKOVÝ PEDÁlL .aby nedošlo k prudkýmu záběru na klikovku.
myslim na to pokaždý, snažím se...a mám tam většinou trojku
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

Tak pockat. Pocujes po zapnuti zapalovania cerpadlo v nadrzi?
Co startovaci tlak a otvorenie DRV. Je na 30%?
Passat Variant 1.8T APU
Jaroslav1
Přispěvovatel

Příspěvek od Jaroslav1 »

Čerpadlo v nádrži mu určitě jede, jinak by to nenaskočilo při roztahování, VT čerpadlo si u tohoto auta samo nenasaje palivo.
Yohanus
Nováček

Příspěvek od Yohanus »

po otočení klíčkem je čerpadlo slyšet, cca 5 vteřin, pozhasínaj kontrolky, všechno jak má být. auto pak normálně točí, ale nenastartuje. nejdřív jsem si laicky myslel, že to bude startér, ale to by netočilo vůbec ne?

jinak startovací tlak a otevření DRV (ani nevím co to je) nikdo neměřil/nezjišťoval
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“