Hledám pomoc a diagnostiku - Punto 1.9 JTD 59 kW nejede
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Hledám pomoc a diagnostiku - Punto 1.9 JTD 59 kW nejede
auto nejede, stojí a nenastartuji. motor točí, ale svítí kontrolka poruchy palivové soustavy.
edit:// popis závady:
po týdnu, kdy bylo odstavené, se mi ho nepodařilo nastartovat. otočil jsem klíčem, párkrát to zakopalo, ale nenakoplo a vyblikla na mě červená kontrolka mazání a poruchy palivové soustavy, pak začalo problikávat tuším ABS. to mě zarazilo, ale nechal jsem to být. známí mě přes kabely cca půl hoďky dobíjeli, auto opět nic a zase kontrolky. takže mě opatrně roztáhli, kontrolky přestaly svítit a bez jakéhokoliv problému jsem dojel domů. U našich jsem auto na cca 2 hoďky odstavil, pak sednu do auta a opět problém.
po roztažení auta (následovalo zmizení kontrolky), odjezd do servisu. testy baterky v poho, dobíjení ok (takže alternátor ok), kontrola kontaktů a proměření ok. diagnostika z paměti ukazuje na vadné čidlo vačky, nicméně v době diagnostiky kontrolka nesvítila, takže na prd. 3 dny auto startovalo v pohodě, včera opět pešek - stejná chyba. nevím co s tím.
Díky za jakoukoliv radu. Předesílám, že auta beru jen jako dopravní prostředek a nevím skoro nic. Punto mám cca 3 měsíce.
edit:// popis závady:
po týdnu, kdy bylo odstavené, se mi ho nepodařilo nastartovat. otočil jsem klíčem, párkrát to zakopalo, ale nenakoplo a vyblikla na mě červená kontrolka mazání a poruchy palivové soustavy, pak začalo problikávat tuším ABS. to mě zarazilo, ale nechal jsem to být. známí mě přes kabely cca půl hoďky dobíjeli, auto opět nic a zase kontrolky. takže mě opatrně roztáhli, kontrolky přestaly svítit a bez jakéhokoliv problému jsem dojel domů. U našich jsem auto na cca 2 hoďky odstavil, pak sednu do auta a opět problém.
po roztažení auta (následovalo zmizení kontrolky), odjezd do servisu. testy baterky v poho, dobíjení ok (takže alternátor ok), kontrola kontaktů a proměření ok. diagnostika z paměti ukazuje na vadné čidlo vačky, nicméně v době diagnostiky kontrolka nesvítila, takže na prd. 3 dny auto startovalo v pohodě, včera opět pešek - stejná chyba. nevím co s tím.
Díky za jakoukoliv radu. Předesílám, že auta beru jen jako dopravní prostředek a nevím skoro nic. Punto mám cca 3 měsíce.
Re: Hledám pomoc a diagnostiku - Punto 1.9 JTD 59 kW nejede
To cidlo vacky mas vymenene?
Ak nie,zameral by som sa nan,nakolko je dolezite prave pri starte.
Ak nie,zameral by som sa nan,nakolko je dolezite prave pri starte.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
o el. nevim zhola nic
blbý je to, že když chci jet, tak mě musí někdo roztáhnout. pak kontrolka zmizí a Punťák normálně jede. No, a pak to odstavim a konec. Jen doufám, že to vydrží rozvody (nový). No a ten konektor nemám jak zkontrolovat ne? Na mě musíš jako na debila...
Autorádio původní nemám, takže to mě neděsí, spíš jestli to fakt pomůže (do opravy), vytahovat na noc tu baterku...
Autorádio původní nemám, takže to mě neděsí, spíš jestli to fakt pomůže (do opravy), vytahovat na noc tu baterku...
Baterku nemusíš vytahovat,jen odpoj na baterce mínus pol ale pozor musíš mít vypnutý klíček a nebo ho raději vytáhni ze spínací skříňky.Co se týče toho konektoru tak se nachází nad kompresorem klimy. Zvedneš ten háček a rozpojíš, nastříkej kontox a pod. a zasuň zpět.Možná stačí tu baterku nechat odpojenou jen pár hodin.
po otočení klíčkem je čerpadlo slyšet, cca 5 vteřin, pozhasínaj kontrolky, všechno jak má být. auto pak normálně točí, ale nenastartuje. nejdřív jsem si laicky myslel, že to bude startér, ale to by netočilo vůbec ne?
jinak startovací tlak a otevření DRV (ani nevím co to je) nikdo neměřil/nezjišťoval
jinak startovací tlak a otevření DRV (ani nevím co to je) nikdo neměřil/nezjišťoval