OLEJ Q8 5W40 specifikace 505,01 a predvstryk asi nenastavim je to PD....pri vymene rozvodov som používal pripravky jak na kluku tak aj na vačku......jedine že by som to doladil na tych troch sruboch na remenici vačky.....fakt neviem ....poradte ak niekto ma skusenost...vstrekovace nastavene tiez na220 stupnov ako maju byt......vačka bola tiež v pohode...žiadne hrany ani nijak otlačena....
subz3ro_tdi píše:Marku, opakujem otazku - preco ich na niektorych autach po nastartovani nepocut?
Je to tím že na nekterýh motoreh je v hlavě klapka, ktera zabraní vyprazdnení olejovýho kanalu v hlavě, u VW to nejni, tam je akorat v hydru labyrint co braní uplnemu vyprazdnení hydra
Myslel som samozrejme totozne auto/motor.. takze to asi bude v niecom inom Najskor ten stav hydrozdvihatok a vacky + tlak oleja v systeme a hustota oleja...
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
zdvihatka nove,olej 5w40 50501,filter novy, tlaky volnobeh 1bar a pri 2000ot medzi 2,5 a 3 bar pri 90C merane na filtri miesto cidla. Vačka OK
Dnes asi vyskusam vymenu vahadiel....
naker05 píše:zdvihatka nove,olej 5w40 50501,filter novy, tlaky volnobeh 1bar a pri 2000ot medzi 2,5 a 3 bar pri 90C merane na filtri miesto cidla. Vačka OK
Dnes asi vyskusam vymenu vahadiel....
A na starým hydru nebylo vydet že je vyskrabaný od vacky.
Na jednom to bolo vidieť ale vačka vyzera byť v pohode....Dnes som vymenil aj vahadla aj sruby za tie z gulickami aj tie sedla na pružinach.....no žiadna zmena klepot klepot......Zo štartu to zacalo akoby pofukavat v pravidelnych inervaloch a za chvilku to zacne klepat zvuk podobny klepotu nadzdvihatka... Ako zistym ci nie je niečo z niektorým vstrykom????:?: Už neviem čo dalej s tým Auto inač ide normalne ....Možno jemne vybracie v určitych otačkach pri vytačani motoru na mieste.....No pri jazde v ťahu sa to neprejavuje....
Pred nastartovanim to stalo asi hodinu a pol....Uplne predreny nebol žiadny ale na jednom bolo na vrchu vydrene asi 5mm kruh do hlbky nejaku desatinu nechtom to je citit ale ostatne boli ok
.....na ten filter sa este pozriem ale to by snad neklepalo...či?
naker05 píše:Pred nastartovanim to stalo asi hodinu a pol....Uplne predreny nebol žiadny ale na jednom bolo na vrchu vydrene asi 5mm kruh do hlbky nejaku desatinu nechtom to je citit ale ostatne boli ok
.....na ten filter sa este pozriem ale to by snad neklepalo...či?
Dnes som zhodil olej. vanu jak som cistil saci kos a nasiel som v nej kovove piliny velkosti niektore az 2x6mm akoby nastruhane na hrubom struhadle.....su z tvrdeho materialu (nie hlinik) nič opotrebovane som tam nenašiel....z čoho to moze byt? No a auto stale klepe a klepe....
az ja budu nekdy menit na sve octe hydr. zvihatka tak vymenim i vacku.... Nema cenu nad tim spekulovat, vsechno chce svoje...... To mas stejny jako kdyz delas rozvody a nedas tam novou vodni pumpu.... Holt to jsou zakladni veci ktere bych nikdy nepodcenoval i kdyz by me 10 lidi rikalo ze to neni potreba a ze vacka je ok............