bliká kontrolka oleje....

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Richard-richard
Sběrač informací
Odpovědi: 0

bliká kontrolka oleje....

Příspěvek od Richard-richard »

začala mi blikat kontrolka oleje po tom co mi rádio vyhodilo pojistku....nejdřív blikala a po vyřazení rychlosti přestala a to dělalo tak cca 1 hodinu potom už jen bliká... a jinak je to den po výměně oleje... kde může být chyba??? :?
vw golf III variant 1.9 GTD....
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

no já bych zkusil (jenže teď nevím,jestli u 3golfa to čidlo spíná,nebo rozepíná) buď odpojit štekr od čidla,nebo ho odpojit a propojit drátkem,jestli kontrolka zhasne.tím bych vyloučil vedení.pak změřit tlak oleje a pokud by byl tlak o.k.,tak asi vyměnit čidlo...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

Vedle jak ta jedle když bliká kontrolka oleje značí spadlý plochý řemen pokud kontrolka svítí a bzučí pak signalizuje malý tlak oleje, v tvém případě buď uhlíky alternátoru, nebo rozpojený modrý drát co vede do 2pinového štekru altíku, ;)
T4+B5,5
Richard-richard
Sběrač informací

mistrkutil píše:Vedle jak ta jedle když bliká kontrolka oleje značí spadlý plochý řemen pokud kontrolka svítí a bzučí pak signalizuje malý tlak oleje, v tvém případě buď uhlíky alternátoru, nebo rozpojený modrý drát co vede do 2pinového štekru altíku, ;)
altík jsem proměřil a dává cca 10,5-11,2V což je podle mne málo...tak bych řekl že asi bude chycenej altík...
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

to je malo mal by davat cca 13v az14v
mistrkutil
Přispěvovatel

Za demontáž altíku nic nedáš pokud zjistíš krátké uhlíky nové vyjdou cca 1000, jestli budou KO zjistíš cca po 1000 km kdy to přestane dobíjet, teď to jiskří zřejmě ;)
T4+B5,5
Richard-richard
Sběrač informací

mistrkutil píše:Za demontáž altíku nic nedáš pokud zjistíš krátké uhlíky nové vyjdou cca 1000, jestli budou KO zjistíš cca po 1000 km kdy to přestane dobíjet, teď to jiskří zřejmě ;)
zatim nic nejiskří jen přestal fungovat otáčkoměr...
mistrkutil
Přispěvovatel

Jsme pořád u toho buď přerušené vedení těch 2 drátů ale na 97% krátké uhlíky (noteeth)
T4+B5,5
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“