Aditiva,ředidla .....

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Stewa
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Stewa »

peopleman píše:
Stewa píše:Ještě by to chtělo otestovat olej se zimním aditivem, ideálně dobře známým VIF http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1647

btw: Při -17°C zamrzne i letní nafta ;-)
Vypadá to že udělám místo v garáži aby měl přes zimu méďa kde parkovat.
No já garáž nemám,tak budu do mergla lít dva litry benzínu k deseti oleje a startovat půjde ;) horší bude ale se na sněhu někam dostat :(
Základ jsou úzký pneu s vysokým vzorkem a pytel písku v kufru ;-)
Pytel ti zatíží zadní kola a když uvízneš, můžeš kola pískem podsypat ;-)
Ten natural do oleje není špatnej nápad, v chytré knížce píšou, že v zimě je možné míchat naftu s naturalem 95 do poměru 50:50 :o
Mercedes-Benz W210 300D
Vinnetou
Přispěvovatel

Příspěvek od Vinnetou »

tak jsem přidal zimní vif večer budem moudřejší :D
felicia combi 1.9D
poulm
Nováček

Příspěvek od poulm »

Mně nedávno známý donesl ze servisu 60l směsky nafty a naturalu 95 v poměru asi 1/2,nevěděl co s tím,vypustili to z Octavie,jak si někdo popletl na pumpě hadice.Tak to přimíchávám k friťáku v poměru 1/10 až 1/8,dle toho jak zrovna nakloním kanystr a musím říct, že nemám problém se starty,viskozita akorát a jezdí to bez problémů. Další známý mi nafasoval v podniku do náklaďáku čistič paliva,který se má míchat 1/500,já to dal do plné nádrže,tzn. 1/80,ať to dostane dobrý klistýr a zatím nemám v ničem problém.
Každopádně to chce do friťáku něco dát na rozředění,teď už ráno bývá k nule,tak ať se ten motor netrápí.
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Hlavně aby ten čistič nebyl AD Blue-to je pěkná sračka a zkurvil sem s tím Transita (LOL)
Jezdím na vše co teče..
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Stewa píše:
peopleman píše:
Stewa píše:Ještě by to chtělo otestovat olej se zimním aditivem, ideálně dobře známým VIF http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1647

btw: Při -17°C zamrzne i letní nafta ;-)
Vypadá to že udělám místo v garáži aby měl přes zimu méďa kde parkovat.
No já garáž nemám,tak budu do mergla lít dva litry benzínu k deseti oleje a startovat půjde ;) horší bude ale se na sněhu někam dostat :(
Základ jsou úzký pneu s vysokým vzorkem a pytel písku v kufru ;-)
Pytel ti zatíží zadní kola a když uvízneš, můžeš kola pískem podsypat ;-)
Ten natural do oleje není špatnej nápad, v chytré knížce píšou, že v zimě je možné míchat naftu s naturalem 95 do poměru 50:50 :o
To je škoda tolik benzínu,já to dám v zimě 1:8 a stačí.Ale mercek zlobí a vaří,tak ho asi nechcu (LOL)
Jezdím na vše co teče..
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

a nezkousel to nekdo riznout technickym ethanolem??? Treba 20% lihu do RO?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

radluk píše:a nezkousel to nekdo riznout technickym ethanolem??? Treba 20% lihu do RO?
já vím akorát že se to spolu kamarádí, ale mrazit nebo v zimě jsem to nezkoušel
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

co se tyka lihu a RO, tak to rozhodne nejde smychat dohromady...ale je to super na odstraneni vody z nadrze :-)
Vinnetou
Přispěvovatel

Příspěvek od Vinnetou »

tak ani VIF král všech aditiv nás nespasí. Stuhlo to stejně jako bez něj zkusim dát poměr 1:500
felicia combi 1.9D
slovacek.milos
Aktivista

deflector píše:co se tyka lihu a RO, tak to rozhodne nejde smychat dohromady...ale je to super na odstraneni vody z nadrze :-)
ano napsal jsem blbost je to už dlouho co jsem to dělal,

líh s se stolním olejem nejdesmíchat,

lih smícháš s ředidlem, směs zbělá pak se vyčeří a pak se s olejem smíchá, jde to tak určitě i s benálem že ho mixneš lihem a pak olejem miloš
Vinnetou
Přispěvovatel

Příspěvek od Vinnetou »

s VIF 1:500 už je znát rozdíl olej stuhl jenom částečně už by to možná i jelo. Zkusim poměr 1:333 to bych viděl jako šibeniční poměr s ohledem na zvýšení ceny.
felicia combi 1.9D
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Vinnetou píše:s VIF 1:500 už je znát rozdíl olej stuhl jenom částečně už by to možná i jelo. Zkusim poměr 1:333 to bych viděl jako šibeniční poměr s ohledem na zvýšení ceny.
To testuješ na RO z marketu že?U přefiltrovaného RO to bude asi 1:200,tak to by nemuselo být zas tak hrozný,kdo má použitý RO za hubičku,tak se nevyplatí ani přestavba.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
slovacek.milos
Aktivista

vif se dávkuje mililitr na litr to je l ku lOOO jiní dávkování je nevhodné miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

slovacek.milos píše:vif se dávkuje mililitr na litr to je l ku lOOO jiní dávkování je nevhodné miloš
milo, nemas pravdu...primo na plechovce je napsane, ze vyssi davkovani neni na zavadu.. (ale asi to uz nic nezlepsi) :-)
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Psal jsem přímo do VIFu a ptal jsem se na ceny SUPER DIESEL ADITIV a u 1/2l cena je 157,- ,ale u 10l už je cena docela dobrá 2175,-.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“