Octavia I climatronic

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

maximus
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od maximus »

no ja musim taky nejak prijit na to jak to vlastne funguje spravne...jak pisu kdyz dam vnitrni okruh horni klapka se otevre a spodni trosicku priotevre,,,,
nevim jestli to tamk ma byt...

snad nam nejaky zkuseny poradi...nemuzu najit na netu nejake video ci foto popis jak to ma slapat pri vnitrnim okruhu atd...

pls radu nekdo?
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

maximus píše:no ja musim taky nejak prijit na to jak to vlastne funguje spravne...jak pisu kdyz dam vnitrni okruh horni klapka se otevre a spodni trosicku priotevre,,,,
nevim jestli to tamk ma byt...

snad nam nejaky zkuseny poradi...nemuzu najit na netu nejake video ci foto popis jak to ma slapat pri vnitrnim okruhu atd...

pls radu nekdo?
Hadam nam niekto poradi ako to správne funguje.Mne to tak ide ako je na videu,ked dam okruh tak sa zatvori jedna aj druha by sa asi mala, a ked prepnem na klasiku tak sa otvori jedna aj druha.Neviem uvidime,či poradia skusenejši (crazy)
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Při normálním režimu na místě jsou klapky horní /omezovací/ i spodní /čerstvého a recirkulovaného vzduchu/ úplně otevřeny.
Při rychlosti nad 20 km/h se začíná omezovací klapka postupně přivírat se zvyšující se rychlostí, aby do interiéru proudilo stále stejné množství vzduchu.
V režimu recirkulovaného vzduchu jsou obě klapky uzavřeny a do vozu se nedostává vzduch z venku, ale jen z interiéru.
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

to Johny RS: Budeš mít asi tu samou závadu co já. Přesně tak se mi to projevovalo. Řešení navrhuji v úvodu příspěvku i s fotodokumentací.
Také mi nešel vyndat servomotorek i když jsem jej uvolnil ve všech příchytných bodech. Musel jsem stlačit tlačítko recirkulace a až se klapka pohla, tak jsem teprve vytáhnul servomotorek. Musíš však být opatrný a hlavně nejdříve uvolnit servomotorek ve všech bodech. Už si přesně nepamatuji na uchycení, protože jsem to dělal asi před dvěma lety.
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Tak dnes motorček vytiahnuty,rozobraty.Zistil som že stredne ozubene koliečko čo tam je je stredom zlomene.Skušal som zlepiť ale nepomohlo,nič ineho mi neostava len kupiť nový (wallbash) Ale ten pristup,fakt pre male ruky,ale aspon viem ako na to nabuduce. (rofl)
maximus
Přispěvovatel

Příspěvek od maximus »

johny ja se s tim sral s prominutim 5dnu
taky jsem mel kolecko zlomeny ale koupil jsem drazsi sekundak a odmastil kolecku osku ,zalepil ozubene kolecko a po chvilce jsem to prilepi na tu kovovou osku a jede to jak ma...

zkus to

neni co ztratit

a klapky uz me jdou taky jak maji,nejaky defekt to tam nahore prehodil ,nasazeni tahel tak jsem vydelal i cidlo teploty a nasadil klapku a pak vratil cidlo teploty a jedeto jak ma...uzavreny okruh me uzavre 2 klapky a otevreny okruh je otevre...

ale i tak si budu muse do budoucna koupit ten motorek...na 100%

jak rikam uz to nehrci a jedeto jak ma...
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Som to skušal zalepiť sekunďakom ale nejak nepomohlo,som to aj odmastil.Prilepil nahodim a chvilku to chodilo a potom klep klep.Našetrim na nove a kupim.Ale mizerny pristup tam je hlavne k tomu šrobiku odspodu.Bavačka dobra pre male ruky (rofl).Ešte kupim nove čidlo,lebo asi odišlo a poskladam to a kašlem na to...ked kupim novy tak ho prehodim a stary necham na ND (noteeth)
maximus
Přispěvovatel

Příspěvek od maximus »

aj tak mozes... (rofl)
patrick369
Nováček

Příspěvek od patrick369 »

Zdravim mam octaviu ročník 2000 s automatickou klimatizáciou, keď som dal dole peľový filter tak tesne pod ním je odlomená klapka myslím že sa vola obmedzovacia klapka je tam po nej iba kus. Dá sa kúpiť tato klapka ako náhradný diel?
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Vieš čo pozeral som v Etke,najde to servomotrčeky,tesnenia,filter..ale klapku som nenašiel,asi nie je to ako ND
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
patrick369
Nováček

Příspěvek od patrick369 »

vďaka za pozretie, nevie teda niekto odkiaľ by som tu klapku mohol zohnať?dá sa vybrať napr. z havarovaného auta alebo je tam na pevno?a čo to spôsobí ak tam nebude?
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

patrick369 píše:vďaka za pozretie, nevie teda niekto odkiaľ by som tu klapku mohol zohnať?dá sa vybrať napr. z havarovaného auta alebo je tam na pevno?a čo to spôsobí ak tam nebude?
Pokud chybí jen klapka/asi 10na 20cm/, která uzavírá přívod vzduchu do interiéru a unožňuje tak vnitřní cirkulaci a vše ostatní je v pořádku/servonotorek V71 a jeho dva převody/, tak to ničemu nevadí. Jen Ti bude stále proudit do interiéru vzduch z venčí i když to přepneš na vnitřní cirkulaci. Tak to však většinou nebývá. Když se začne přidírat tato klapka tak to nemůže utáhnou servomotorek V71 a začne přeskakovat soukolí uvnitř nebo dokonce dojde k poškození/prasknutí/ nekterého z koleček.
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

..
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

,,
profik
Přispěvovatel

Příspěvek od profik »

Může to přeskakování mít vliv na klimatizaci? respektive chvilku mi jde úplně ledový vzduch a pak vlažný pak se to furt opakuje. byl jsem v servise a borec akorát doplnil klimu a prý at to zase zkusím. za3 týdny se mi ztratilo 25g chladiva...
Leon 1.9TDi, AHF, Sprint 764
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“