2T TDI???

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Smoke
Aktivista
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

to završím: z www.trabant.cz

Po prepočítaní spotreby od cca 50 000 po 98 000km mi vyšla priemerná spotreba 7,1l na 100km /okrem 1000km /všetko po meste každý deň.
ALE !!!
Aj keď je trabi žoštelovaný karburátor, zapalovanie, jazdí na kvalitný olej, dobré sviečky, zbiehavosť OK atď. ...

Sbotreba aj za ideálneho stavu závisí najmä od štýlu jazdy a je to o ľahkej nohe na plyne a žiadnej na brzde.

Tak newim ale já jezdím po městě mezi 8-9litry,dálku 7,2-7,7 l.dle nálady řidiče.Karbec starej....,jezdim docela svižně.V zimě je to 10 jak vyšitá....

7l v meste? Tak to mas spotrebu celkom slusnu. Zalezi aky mas karbec....je to na nom vyrazene, take male cisielko :) Sice videl som aj karbece, ktore to vobec nemali, z nejakych starych trabantov....

Dovolím si s Radimem nesouhlasit. Pokud je trabant v dobrém stavu, tedy má slušný motor a seřízený karburátor, tak se spotřeba pohybuje kolem 6,5-7 litrů. Významný vliv na snížení spotřeby má i karburátor 28H1-1. Kdybych jezdil za osm litrů, tak už je podle mně někde chyba a není to v těžké noze. :-)

Záleží na mnoha faktorech (zatížení a stav vozu, způsob jízdy, terén...) Běžně je to tak okolo 8l/100km po okresních cestách ve 2 lidech, lehká noha na plynu.

S jednim motorem (zavodni upravy) po meste za 14l/100km, s jinym motorem
(klasika po poskladani z novych dilu), ale typove i kusove stejnym
karburatorem za 5l/100km na dlouhe trasy...

to že někdo dokázal jet za 5L/100km je asi 1 ze 100
přeberte si to jak chcete...
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Jistě, když bude mít přefoukaný mišelínky, s kopce bude vyhazovat brambor, nebo ještě lépe chcípat motor, v převodovce olej OTHP3, to samé v ložiskách kol, tak bude mít menší spotřebu než ten, co jezdí normálně. Ale stejně je to motorka na čtyřech kolech.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
serviceMan
Přispěvovatel

Příspěvek od serviceMan »

A je v tom permanentně zima...
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Trabanta nepripominejte. Bejvalka si hrala s tim kohoutem pod palubkou (rezerva / normalne) a na Evropsky u Koospolu mi to pri otaceni chciplo, tak jsem to tlacil az nahoru k Shellu.
Kurevsky tezky vuz...

A zralo to 11/100.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“