Zdravím, mám takový problém, když třeba na dvojku sešlápnu prudce plyn a sleduju otáčkoměr tak zhruba do 2400 ot auto zrychluje normálně pak zničeho nic uslyším hlubší zvuk,jako by víc zabíralo ale tahne stejne, no a perlička přijde v okolí 3000 ot do 3200 ot kdy zabere neskutečně. Pak opět povadne a zabírá jako vždy. Už jsem zkoušel čistit váhu vzduchu, koupil jsem i nový vzduchový filtr, teť jsem nechal vyměnit naftový filtr a pořád se děje to samé. Poradí někdo??? díky moc.
alfik píše:Priznaky napovedaju vahe vzduchu,chce ju zmerat.
auto má najeto 47000km ikdyž koupil jsem ho už dva roky staré takže kdo ví ale není trošku brzo aby odešla váha vzduchu? a změřit se to dá jedině na diagnostice,že?
Grandák píše:Taky zalehlá regulace na turbu, tohle už má VGT a ventil n75, ovládání podtlakem.
Dobre dejme tomu, ale kdyz s tim prijedu do fiatu tak mi hnedka vymeni vahu vzduchu za x tisic a zbytecne...a sam nevim jak to zkontrolovat neni nic videt, nebo spis nevim co mam hledat kazdopadne to chci precipovat, ale ne dokud je neco v neporadku...
origoš píše:Podle toho zvuku bych to viděl na AGRko.
AGR to je EGR ventil??? Měl jsem s ním před časem problém tak jsem měl sundaný ten váleček s pružinou moc v tom nechodil promazal jsem ho rozhýbal a kontrolka zhasla a dobré. Ale celý jsem ho venku neměl mohlo by to být tím, že je zanesený?
alfik píše:Skus tu vahu odpojit a prebehnut to,ci sa nieco zmeni.
tak vahu jsem odpojil a jel to projet cca 5 km...pribrzdoval a rozjizdel jsem se...a zadny vyraznejsi rozdil jsem nepoznal. A co me prekvapilo ani zadna hlaska na displayi se neobjevila, proste to auto to asi nepotrebuje
tak uz to chybu vyhodilo, ale az tet vecer jak jsem jel z prace...rozdil ve vykonu skoro zadny...tet akorat resim jak se te chyby zbavit bo sviti i tet kdyz uz mam vahu zaplou ) snad pomuze reset baterky...no takze jsem v pasti, protoze ja spolehal, ze bude vaha vadna a nic
DavidsGP píše:tak uz to chybu vyhodilo, ale az tet vecer jak jsem jel z prace...rozdil ve vykonu skoro zadny...tet akorat resim jak se te chyby zbavit bo sviti i tet kdyz uz mam vahu zaplou ) snad pomuze reset baterky...no takze jsem v pasti, protoze ja spolehal, ze bude vaha vadna a nic
Ked nepoznas vykonovy rozdiel s odpojenou a zapojenou,tak bude KO.
Istotu mas len pomerat to na diag,alebo pozicat od niekoho dobru.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU