Použití startovacího spreje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Použití startovacího spreje
Jaké je správné použití startovacího spreje? Jaký je osvědčený a kam a kolik ho mám stříknout ve felicii 1.9D? Včera jsem nenastartoval na směs ceres olej + 20%natural. Je prý lepší než auto trápit tak to startnout pomocí toho spreje.
Škoda felicia 1.9D
Re: Použití startovacího spreje
Takhle kurvit auto může jen diletant.hanyking píše:Jaké je správné použití startovacího spreje? Jaký je osvědčený a kam a kolik ho mám stříknout ve felicii 1.9D? Včera jsem nenastartoval na směs ceres olej + 20%natural. Je prý lepší než auto trápit tak to startnout pomocí toho spreje.
Kdyby jsi měl koně,tak ho budeš krmit hovnama?
-
KamilGTTDI
- Přispěvovatel
-
speedy800
- Přispěvovatel
Zdar, měl jsem taky feldu a jezdil s ní na rostlinej olej, ale startovat za pomoci spreje jsem musel až tak kolem -5°C a pak jsem stejně dával naftu. Jinak jsem kvůli spreji vyvrtal 4mm dírku do plastové trubky propojující vzduchovej filtr k sání motoru a do té dírky jsem vždy krátce stříknul....cca ani ne vteřinovej vstřik a pak jsem dírku vždy přelepil izolepou. Je potřeba dávat bacha, když tam toho stříkneš moc, tak to někdy může samovolně šlehnout od žhaviček a dokonce roztrhat sací potrubí, ale to je extrém. Jinak když jsem to někdy přehnal, tak v motoru zabouchalo jako kladivem....takže to na životnosti rozhodně nepřidá. Zase na druhou stranu jsem feldu koupil s 300 tis. km na tacháku a dalších 60 tis natočil na rostlinej olej a podobné směsky a za tu dobu se mi 2x zaplatila. Tak experimentům zdar 
Tak jste mi to dali.
Nachlamal jsem se dost. Ale je pravda, že mě bylo fildičky líto. Ono se na olej normálně jezdí. A když je to mixlí s naftou 1:1 tak to jde. Ale v zimě tedy budu dávat naftu. A myslíte si, že tam můžu lít bioestel? to je Polské meřo. A ten sprej mi radil borec v servise, že je to dobré na startování při krutých mrazech kdy i nafta nechytá.
Škoda felicia 1.9D
OMV Alpin diesel, GIV TDI, r.2006, -17st.C, někde jsem to tu tenkrát popisoval.ROBIG píše:Tak krutý mrazy aby nechytala nafta pokud je kvalitní a auto v pořádku jsem ještě nezažil.
jinak viz. loňské zkušenosti lidí u Shellu...
nebo to jsou nekvalitní nafty?
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Myslím že zrovna u Shellu není o čem diskutovatnogis píše:OMV Alpin diesel, GIV TDI, r.2006, -17st.C, někde jsem to tu tenkrát popisoval.ROBIG píše:Tak krutý mrazy aby nechytala nafta pokud je kvalitní a auto v pořádku jsem ještě nezažil.
jinak viz. loňské zkušenosti lidí u Shellu...
nebo to jsou nekvalitní nafty?
http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
CHrysler 300C 5.7 HEMI 
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro