Ford Galaxy TDI 1Z 66KW 1996 -j2 válce-bílý kouř-VYŘEŠENO!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

tak počkej do jara ;) miloš
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A když při běhu povolíš trubku na tom válci, co nejde /nebo obou/, udrží se to když přidáš a přestane to bíle kouřit..? A co řemenice, neháže..?A kdyby ti čerpadlo neotevřelo trysky, tak tam nemá co být nespálená nafta/ve výfuku/
nepropadat panice...
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

Ano s čerpadlem to je pravda,ale teď jsem dal trysky a je toto samé a problém je ten že Supervag hlásí chybu snímače teploty paliva.Je tam -29,7°C a valí to tam 30 mg nafty na volnoběh...je logické že to jede na sytič a proto to nejde za plynem!Dá se ten snímač spravit?
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

ThrashTheTrash píše:Ano s čerpadlem to je pravda,ale teď jsem dal trysky a je toto samé a problém je ten že Supervag hlásí chybu snímače teploty paliva.Je tam -29,7°C a valí to tam 30 mg nafty na volnoběh...je logické že to jede na sytič a proto to nejde za plynem!Dá se ten snímač spravit?
:)
ThrashTheTrash
Aktivista

Zdeněk M píše:
ThrashTheTrash píše:Ano s čerpadlem to je pravda,ale teď jsem dal trysky a je toto samé a problém je ten že Supervag hlásí chybu snímače teploty paliva.Je tam -29,7°C a valí to tam 30 mg nafty na volnoběh...je logické že to jede na sytič a proto to nejde za plynem!Dá se ten snímač spravit?
:)
A jak prosím??:-)Děkuji
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Sundej víko na hlavě čerpadla a je tam pod dvouma šroubkama tuším torx 15 a vyměnit.
gabo00000
Aktivista

Příspěvek od gabo00000 »

to same? to znamena ze este stale to huli na bielo? voda nemizne predpokladam, si sa uz pozeral na predvstrek?
O1,1.9TDI,03, Collection,ASV,KAT OFF, EGR OFF,PP520,11mm
WWW.GTENGINES.SK
ThrashTheTrash
Aktivista

Takže trysky OK,čidlo jsem vyměnil,dal jsem tam kus odporu :-) a ukazuje to 25°C ale problém je ten že čerpadlo dává pořád 30mg dávku nafty!A předvstřik je OK,ale zajímavé je že kdy d ám diagnostiku akčních členů,tak první na ráně je ventil počátku vstřiku...jak pustím test,motor se zastaví.A pokud motor natočím tak packuje pořád na 2 až 3 válce,protože podle mě je v hajzlu čerpadlo a motor se topí v naftě,pokud mu přižhavím na volnoběh,motor se začne sklidňovat...muj verdikt je čerpadlo KO...děkuji za vaše super názory:-) moc mi pomohli!Děkuji vám :-)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

už jsem si vrazil potenciometr na piny tuším 4 a 7 a polaboroval s teplotou paliva že by to způsobilo nějaké hulení nebo chod na dva válce to nikoliv,

pokud jsou v pořádku trysky a dělá to jen když mrzne tak bych zvažoval možnost že mrzne voda v hadroštelech ;)

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight= zkus napsat jánošíkovi

stalo se mi že jsem bral z opravy hlavu a borec mi říká v hydroštelech byla voda ;) miloš
ThrashTheTrash
Aktivista

slovacek.milos píše:už jsem si vrazil potenciometr na piny tuším 4 a 7 a polaboroval s teplotou paliva že by to způsobilo nějaké hulení nebo chod na dva válce to nikoliv,

pokud jsou v pořádku trysky a dělá to jen když mrzne tak bych zvažoval možnost že mrzne voda v hadroštelech ;)

stalo se mi že jsem bral z opravy hlavu a borec mi říká v hydroštelech byla voda ;) miloš
Toto je drarhocená rada,ale já to auto teď měl den v dílně a je ohřátý,mám tam 15°C a furt to jede na 2-3 válce...jde tam prostě 30mg paliva na volnoběh a tím se to hltí a nestíhá to spalovat....co na to ostatní??jinak děkuji za info o hydrách,protože ten olej je jako voda :-D,mrknu na to ještě :-)ale komprese je 27 atmosfer a měřil jsem to na motoru a stál venku v minus 10,tak to by jinak byla komprese mizivápokud by to zůstávalo viset,ne? :-)
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

ThrashTheTrash píše:
slovacek.milos píše:už jsem si vrazil potenciometr na piny tuším 4 a 7 a polaboroval s teplotou paliva že by to způsobilo nějaké hulení nebo chod na dva válce to nikoliv,

Toto je drarhocená rada,ale já to auto teď měl den v dílně a je ohřátý,mám tam 15°C a furt to jede na 2-3 válce...jde tam prostě 30mg paliva na volnoběh a tím se to hltí a nestíhá to spalovat....co na to ostatní??jinak děkuji za info o hydrách,protože ten olej je jako voda :-D,mrknu na to ještě :-)ale komprese je 27 atmosfer a měřil jsem to na motoru a stál venku v minus 10,tak to by jinak byla komprese mizivápokud by to zůstávalo viset,ne? :-)
A SZ víš co znamená?
ThrashTheTrash
Aktivista

Tomas.cz píše:Sundej víko na hlavě čerpadla a je tam pod dvouma šroubkama tuším torx 15 a vyměnit.
čidlo je nahrazeno odporem a ukazuje +25 °C ale motor neustále kouří a packuje na 2-3 válce a NEJDE ZA PLYNEM a volnoběžná dávka je 30mg.
ThrashTheTrash
Aktivista

Ještě dodám že to píše chybu ventilu přerušení paliva...zkrat na kostru...ale to bych neviděl tak tragicky,nebo pokud se mejlím,budu rád za opravu :-)
vena
Přispěvovatel

Příspěvek od vena »

Nemáš vymačkané rozvod kolo na klice na klínku?
ThrashTheTrash
Aktivista

vena píše:Nemáš vymačkané rozvod kolo na klice na klínku?
Dobrá otázka...zkoušel jsem nějak hýbat za řemenici kliky,ale nic jsem nepoznal.Jak se to přesně dělá?Děkuji :-)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“