Zetor 8010 na RO - stírání RO do mot. oleje
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
speedy800
- Přispěvovatel
Zetor 8010 na RO - stírání RO do mot. oleje
Zdar chlapi, leju do Cristala 8011 rostlinnej olej a to jak novej z obchoďáků, tak sem tam vyfrit, ale nikdy né čistej, vždy je tam i nějaká nafta tak cca 1 díl nafty a 4-5 dílů oleje. Nevím proč, ale ten olej mi to pořádně nespálí a stírá se mi do olejové náplně, takže po cca 30 MTH musím vypustit olej z motoru a vyměnit ho, což mě samozřejmě se..
U Feldy mi olej v motoru nepřibejval a to jsem jezdil v létě i na čistej. Nevíte v čem je hlavní problém, jestli v zastaralé koncepci motoru, příp. vstřikování? Ještě pro info, motor už má něco za sebou, ale chytá i v -10 st. C a vstřiky jsou dělané, nekapou a motor ani nehulí...teda za studena při sešlápnutí plynu si odfoukne, ale pak je vše v normě. Díky za jakýkoliv názor a radu.
U Feldy mi olej v motoru nepřibejval a to jsem jezdil v létě i na čistej. Nevíte v čem je hlavní problém, jestli v zastaralé koncepci motoru, příp. vstřikování? Ještě pro info, motor už má něco za sebou, ale chytá i v -10 st. C a vstřiky jsou dělané, nekapou a motor ani nehulí...teda za studena při sešlápnutí plynu si odfoukne, ale pak je vše v normě. Díky za jakýkoliv názor a radu.
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: Zetor 8010 na RO - stírání RO do mot. oleje
speedy800 píše:Zdar chlapi, leju do Cristala 8011 rostlinnej olej a to jak novej z obchoďáků, tak sem tam vyfrit, ale nikdy né čistej, vždy je tam i nějaká nafta tak cca 1 díl nafty a 4-5 dílů oleje. Nevím proč, ale ten olej mi to pořádně nespálí a stírá se mi do olejové náplně, takže po cca 30 MTH musím vypustit olej z motoru a vyměnit ho, což mě samozřejmě se..
olej do motoru se dostávé že ti uchcává vstřik, na volnioběh kouří mírně bíle,
pokud jsou vstřiky OK a neukápnou před otevřením tak ti to teče čerpadlem, musíš ho nechat přetěsnit, nejlépe aby gufero bylo odolné proti metylesteru ne obyčejné to poteče časem zas miloš
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
speedy800 píše:Vysočina - Pelhřimov
pokud se v tom vyznáš tak si to udělj sám to gufero tě vyhde do dvou kil, ale musíš vědět na jakou značku na setrváku pomocí kapiláry nastavíš počátek vstřiku,
já mám celou dílenskou na krystaly ale nechce se mi to hledat,
jinak poštou zlobice u kropměříže horák ti ho udělá celé do trojky miloš
-
speedy800
- Přispěvovatel
Tak to dle všeho vypadá na těsnění pod hlavou a do oleje mi vlítla voda. Když jsem kontroloval hladinu měrkou, tak místo stavu mezi rysky jsem měl hooodně nad horní, ale vypadalo to jako čistej olej. Jak jsem nastartoval, tak se to promíchalo na bílou emulzi a pak jsem zjistil, že mi v chladiči chybí cca 5 litrů vody, takže bude asi v háji těsnění pod hlavou.
Jinak díky za typ na čerpadláře.
Jinak díky za typ na čerpadláře.
-
slovacek.milos
- Aktivista
je kolikrát dobré sdělat vanu naplnit chladící kapalinu na max a tlakovat chladící soustavu, dobrý je ledničkový kompresor, pak zjistíš kudy voda ukápne často teče vložkama dole, to jde utěsnit
mně se to už stalo že vyměna těsnění nepmohla a že je prej KO hlava a nakonec vložka
proto ti píšu vana je dole hned je tam mraky místa a uvidíš miloš
mně se to už stalo že vyměna těsnění nepmohla a že je prej KO hlava a nakonec vložka
proto ti píšu vana je dole hned je tam mraky místa a uvidíš miloš
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
kubicek106