Rostlina nebo olej MB W210 130kw ???
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
slovacek.milos
- Aktivista
Chlapy, tak mi prosím poraďte co je lepší pokud chci jezdit na olej, jestli koupit 300 td nebo 290 td v modelu W210 ? Je vidět, že máte nabiflováno docela pěkně co se motorů a alternativních pohonných hmot týče !!! :-)Musím smeknout !!! 
Ještě se zeptám Miloše, jestli pokud budu do 300 td nebo 290 td lejt klasický rostlinný olej z marketu smíchanej s naftou (podle počasí) bude taky karbonovat vstřiky a ničit žhaviče nebo je to jinak než u převoďáku ??? Vychází to asi tedy z toho, že olej má vyšší teplotu při spalování než nafta a zdá se mi že i možná trochu zvyšuje výkon, leju ho občas do A6 2.5 Tdi 103 kw...
Díky za info Egon
Ještě se zeptám Miloše, jestli pokud budu do 300 td nebo 290 td lejt klasický rostlinný olej z marketu smíchanej s naftou (podle počasí) bude taky karbonovat vstřiky a ničit žhaviče nebo je to jinak než u převoďáku ??? Vychází to asi tedy z toho, že olej má vyšší teplotu při spalování než nafta a zdá se mi že i možná trochu zvyšuje výkon, leju ho občas do A6 2.5 Tdi 103 kw...
Díky za info Egon
-
slovacek.milos
- Aktivista
si kupc co uznáš za vhodné ono ti to pojede, pokud máš přímý vstřik tak se umí zakarbonvat trysky, poznáš žš auto méně táhne a víc kouří, tak vyšroubuješ vstřiky a oškrabeš je jak píštalku,Egon píše:Chlapy, tak mi prosím poraďte co je lepší pokud chci jezdit na olej, jestli koupit 300 td nebo 290 td v modelu W210 ? Je vidět, že máte nabiflováno docela pěkně co se motorů a alternativních pohonných hmot týče !!! :-)Musím smeknout !!!
Díky za info Egon
z ohoto důvodu hned ja si auto koupíš vstřiky postříkej třeb konkornem, a při prvném vytažení je trochu obrus,
já se vydrbal s jedním topným olejem a ten mi trysky zasírá, vyšistění mi trvá půl hodiny tak to neřeš, kup a jezdi
tož to já udělám
ale chtěl jsem raději vědět, zda se to nějak liší a co je lepší, mám možnost sehnat mraky slušnýho převodovýho oleje za pár korun, na rostlinu jezdím s A6 (starý model c4) 2.5 Tdi 103kw a úplně v poho pokud se to rozumně míchá, převoďák jsem ale nezkoušel, je tužší a asi bude mít větší spalovací teplotu, tak právě proto trochu obavy...