renault clio 1,5 dCi, rok 2003 nestartuje - záhada
Moderátoři: šulda, Moderátoři
renault clio 1,5 dCi, rok 2003 nestartuje - záhada
Zdravím, od března mám clio 1.5 dci rok 2003 a mám tento problém, poslední dobou od cca srpna auto nechce nastartovat. Baterka je OK. Když otočím klíčkem na žhavení a po zhasnutí kontrolky žhavení chci startovat, startér se vůbec nespustí. A pokud startuji ihned bez žhavení, tak startér točí, po cca 2-3 sekundách ( takovou dobu většinou svítí kontrolka žhavení- jakoby po zhasnutí žhavení se přerušil proud do stratéru) přestane točit a auto nechytne. Toto se mi stalo od března cca 6 x. Jinak auto staruje a jede bez problémů a to jezdím skoro denně. Žhaviče jsou nové. Na diagnostice mi to ukázalo chybu v okruhu žhavení. Můžete mi poradit, co to může způsobovat. díky moc. Petr 

Zdravím, trochu jsem se odmlčel. Auto prodělalo několik návštěv autorizovaného servisu Renault v Brně. Ta releová skříňka byla zelená, vyměnili nějaký kabely, pak to bylo chvíli v pořádku, ale po asi měsíci opět stejná závada. Auto nenastartuje, když nechám žhavit a pak chci startovat, tak se ani neotočí startér, jen to cvaká a pokud startuji hned bez žhavení, tak startér točí ale auto nechytne. Po diagnostice v Ren. mi nejdřív vyměnili nějaké hlavní relé a snímač na vačce. Poté, když to dělalo pořád, zjistili, že je to tam celý zelený, tak to nějak opravili a vyměnili nějaký dráty. A teď po asi dvou měsících to dělá zase a stále častěji, někdy nastartuji ale většinou odcházím od auta s nepořízenou. Petr Sovička
Dnes jsem se do toho podíval sám, releová skříň je čistá, žádná oxidace. Ale všiml jsem si, že když to nejde nastartovat ( netočí se startér ) tak svítí kontrolka immo. Když po otočení klíčku zhasne, jede to, pokud zůstane svítit, tak se startér netočí. Během půl hodiny se to opakovalo. Několikrát zůstala svítit a startér netočil a několikrát zhasla a auto jsem nastartoval.. ? Poradí mi někdo, jak to spravit? Je to v klíči?? Petr
Nojo, ale immo u Rencka neodpojuje starter, teda pokud vím. Jestli to někdy netočí, tak to taky může být ve startéru (uhlíky, spínač...).psuvina píše:Dnes jsem zkoušel vše možné, zamykat, odemykat, auto nakonec chytlo, ale ty útrapy s tím. Asi by bylo nejlepší ten immo deaktivovat navždy. Nemá s tím někdo zkušenosti? Tady na fóru o tom někdo psal, že za 4 litry mu to někdo udělal. Nešlo by to levněji..?? Petr
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Zdravím, takže problém je vyřešen. Ke každýmu vstřikovači vedou dva drátky a u jednoho vstřikovače byl problém, že ten drátek se dotýkal trubičky, kterou vede palivo a za ty roky se ten drátek mírně prodřel a kostřilo to. Proto to hlásilo chyby a immo nechtěl spustit start a proto svítila kontrolka žhavení a blikal ten motůrek. Takže zaizoloval jsem a jezdím. Děkuji za rady Petr