1,6 HDi POZOR
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
1,6 HDi POZOR
Všichni, kdo vlastníte tyto motory a máte najeto více jak 150tis. km, tak doporučuji vytáhnout sítko z trubky na mazání turbodmychadla
(je to práce na cca 2hodinky, není potřeba zvedák, vcelku to sítko tam je k ničemu, akoráte se zanese a ucpe kanál k turbu, které se potom zadře.)
Dostalo se mi do ruky již další HDi čko, sice mělo najeto 230tis.km, ale měl pravidelný servis a olej ten co tam má být na 20 000km. a odešlo mu turbodmychadlo. Mohl to být další nahodilý případ, ale já osobně vlastnit tento motor, tak jej vytáhnu.
třeba se to tu už řešilo, ale raději upozorňuji.
(je to práce na cca 2hodinky, není potřeba zvedák, vcelku to sítko tam je k ničemu, akoráte se zanese a ucpe kanál k turbu, které se potom zadře.)
Dostalo se mi do ruky již další HDi čko, sice mělo najeto 230tis.km, ale měl pravidelný servis a olej ten co tam má být na 20 000km. a odešlo mu turbodmychadlo. Mohl to být další nahodilý případ, ale já osobně vlastnit tento motor, tak jej vytáhnu.
třeba se to tu už řešilo, ale raději upozorňuji.
..tak tak,rozhodujuci je ten interval vymeny,ten sa najviac podpíše na životnosti turba a to sitko tam nieje len tak pre parado ono učel plní ten sa pri každej vymene olejy vyberie a poriadne prečistí no ale darmo je teraz lamentovať ja na 2,2 hdi mam sito tiež ale je vždy krasne čiste no olej menim po 12500 km
No ono je tam patrně pro jistotu, když by někdo neměnil olej a olej. filtr se ucpal a přetlakový ventil začal pouštět špinavý olej do soustavy a tento filtřík by polapal tu nečistotu..?Ale když se ucpe, stejně Turbo odejde...tenhle filtr měl už motor 1,9 TD , ale většinou při demontáži zmizel..buď si ho nikdo nevšiml, nebo ano a hned jej zahodil...
nepropadat panice...