Špatný řemen? - foto

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Angel@Devil
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Špatný řemen? - foto

Příspěvek od Angel@Devil »

Zdravím,

chlapi, potřeboval bych poradit. Včera jsem si všimnul, že na řemenu mám prasklinky a z vnější strany je na něm černý pruh , ale nevím od čeho. Řemen by měl mít najeto cca 35.000km. Auto jsme koupil cca před 6 týdny,mělo bymít najeto 160.000km (rozvody údajně při 123.000) a mechanik, co dělal servis říkal, že by to mělo odpovídat a že to vypadá, že je to dobrý. Ale když jsem včera ten řemen viděl, moc se mi to nezdá:(

Je možný, aby měl po tolika km praskliny a ten malinkej výstupek a čáru z vnější strany? Ten výstupek mi připadá jako drátek, který vystupuje z tý pryže:( což by nasvědčovalo i s prasklinama, že má dost.

Nahoďte prosím vaše názory, díky.

Výstupek + čára černá na řemenu

Obrázek

Popraskaný řemen

Obrázek
O1 kombajn, 1.9TDi , ASV - 81kW, 2001
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

nevim co řešíš když se ti ten mikrač nezda tak dej novej a je to
Tiguan 2 2.0 tdi
Stefekl
Přispěvovatel

Příspěvek od Stefekl »

úplně normální jev při tolika km ..Ja sem ještě s horšíma prasklinama jezdil ještě 30tis a furt se neroztrhl až pak jsem ho preventivně vyměnil...Jinak je to záležitost tuším okolo 450kc...Pokud se roztrhne, tak ti nepujde servo, dobíjení a klima...
VW GOLF IV 1.9 tdi 81kw AHF
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

origo řemen na klimu 376,-
Tiguan 2 2.0 tdi
katany
Přispěvovatel

Příspěvek od katany »

nepleteš si náhodou rozvodovej řemen s timhle - píšeš o rozvodech a máš vyfocenej řemen na servu. rozvodovej řemen je schovanej pod tim plastovym deklem. (crazy)

tenhle řemen normálně vyměň - má dost ;)
B5 AFN
F2 HTP :D
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

vyměn to ;)
Angel@Devil
Sběrač informací

Máš pravdu, pletu si to a kaju se (LOL)

Ale jsem rád že jste mi řekli alespoň nějaké postřehy. Díky všem:) kouknu po něm, ale nevím jak na výměnu...však na to přijdu (noteeth)
katany
Přispěvovatel

Příspěvek od katany »

neboj, přijdeš na to, je to hračka
B5 AFN
F2 HTP :D
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

katany píše:neboj, přijdeš na to, je to hračka
já ho měl po dýlce místama na 3 kusy a někde chyběly uplně drážky,to kolečko na tom řemenu je dírka?,ta se udělá jednoduše od kamínku kterej se vejde mezi drážky a pomalinku se protemujeje až ven skrze plátna a gumu,
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

... no pokud to nikdy nedělal... plete si plocháč s rozvodem, tak to taková hračka nebude :)
... u verze s klimou... přístup nic moc, napínák? ... držím palce, práci ZDAR :D
GIV Variant TDi ???kW
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Slavkov píše:
... no pokud to nikdy nedělal... plete si plocháč s rozvodem, tak to taková hračka nebude :)
... u verze s klimou... přístup nic moc, napínák? ... držím palce, práci ZDAR :D
nestaš, starý řemen uřízneš a hodíš nový práce na dvě minuty (LOL)
Angel@Devil
Sběrač informací

miraspetrowski píše:
já ho měl po dýlce místama na 3 kusy a někde chyběly uplně drážky,to kolečko na tom řemenu je dírka?,ta se udělá jednoduše od kamínku kterej se vejde mezi drážky a pomalinku se protemujeje až ven skrze plátna a gumu,
Mě to spíše připadá jako drátek z konstrukce řemenu:) ale je možné, že je to kamínek ;)
Angel@Devil
Sběrač informací

JJ...sice jsem to nikdy nedělal,ale co není může být a naučit se to jednou musím. A neboj, nebudu to dělat nejspíš sám, budu měnit více věcí najednou se zkušeným kamarádem ;)
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

Angel@Devil píše:JJ...sice jsem to nikdy nedělal,ale co není může být a naučit se to jednou musím. A neboj, nebudu to dělat nejspíš sám, budu měnit více věcí najednou se zkušeným kamarádem ;)
ddrátek těžko,mikrořemen není pneumatika,v ní s označením steel drát najdeš,ale do řemenů se kov nedává,to je spíš možný,že tam něco z kovu vlítlo, ono se toho válí po silnicích docela dost :kun:
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“