zdravim vsechny, dnes se mi rano cestou do prace stalo ze v motoru (octavia 1.9tdi 81kw 1997 AHF) zaclo najednou strasne moc klepat (jakoby ventil nebo co) a auto ztratilo totalne vykon a zaclo strasne moc kourit (modre). motor se celej hodne klepe a jeste jak je to odvětravaní na viku zpatky do sání, tak to plive strasne moc oleje do toho saní. nevíte někdo čím by to mohlo být jestli spatný nějaky ventil nebo něco... uvítám jakoukoliv radu a názor.dekuji moc
jako prvni si nech zmerit tlaky ve valcich... jestli to je pist, coz nebyva tak časte tak pak urcite se proklepalo hydraulicke nadzdvihatko a ventil tluce o pist..
alreadys píše:Vyndej hadici od coleru a podivej se na osičku turba a hlavně jestli nebude plnej coler oleje a jestli ten zvuk co šel z motoru nebyl od turba
turbo by mělo chodit v pohode. normálně se točí a "standartně si pohvízává"
josef10 píše:jako prvni si nech zmerit tlaky ve valcich... jestli to je pist, coz nebyva tak časte tak pak urcite se proklepalo hydraulicke nadzdvihatko a ventil tluce o pist..
jsem už domluvenej s jedním automechanikem že se mi na to mrkne, ale nejspiš až po víkendu že si musí přivezt diagnostiku na to. tak jsem zvedavej co to nakonec bude, ale rikal ze by to mohly bejt v nejlepším případě třeba jenom pistní kroužky