huci lozisko i po vymene
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
pokornasek.pepan
- Aktivista
myslim ze je 250 nekde pisou i 270,tim je stahnes k sobe potom to povolis a utahnes na 50nm+60stupnujosef10 píše:na OI je predepsany moment 50 Nm + 60 stupnu....Pája 19 píše:Na O1 je to myslim 300Nm, takže na metrový trubce 30kg. Jen aby byla představa...
nikdo ti nerekne kolik je 50nm + 60 , i kdyz to dotahnes trubkou s rozumem tak proste nic nepodelas
-
mat-paskov.cz
- Nováček
Já to vždy ověřuji před demontáží odposlechem na zdviži. Většinou to je dobře slyšet i nezatížené..A když ložisko vyměním ,nahoře ložisko utáhnu vzduchem a přetáhnu na moment až na zemi, kdy už se ložisku nemůže nic stát..Ono stači vyndat poloosu a s autem popotlačit, musí se předem ložisko stáhnout šroubem, aby se nerozjelo. A samozřejmě když se vymění to, co nejvíc řve, auto ztichne a je slyšet zase to, co předtím zaniklo v tom hlavním hluku.. A když se vymění obě přední, je slyšet zadek.. 
nepropadat panice...
Já zas měním jen co je třeba. Přední vydržela 160 tkm, jedno zadní 220 tkm a teď v 320 tkm je hukot zas, tak jsem zvědav které to nakonec bude, ale řek bych, že to poslední origo. Nebo třeba 1 žhavka mi taky vydržela přes 300 tkm, zbytek už byl dávno mrtvý. Beru to tak, že co funguje nehrabat do toho 
AMF; M47/T2
- romanespana
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
je to o pristupu k autu, kdyz mas v ponozce diru, taky si je vymenis obe, nebo vezmes z druhyho paru jen jednu?
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
Pokud jsem ty ložiska měnil obě zaráz a jedno začne po čase hučet, vycházím z toho že je jen otázkou času kdy může začít hučet i to druhé.
Cena ložiska není tak vysoká abych musel čekat až umře i to druhé.
Pravda, dělám to na svém autě a za své peníze, ale nerad bych aby se to druhé co jsem nevyměnil neozvalo zrovna třeba na dovolené v cizině.
Cena ložiska není tak vysoká abych musel čekat až umře i to druhé.
Pravda, dělám to na svém autě a za své peníze, ale nerad bych aby se to druhé co jsem nevyměnil neozvalo zrovna třeba na dovolené v cizině.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přesně jak píšeš, je to o přístupu, pravidelně vše kontroluju, ojíždění a tlak pneu, olej, vodu, brzdovku, hodnoty na diag či multimetrem a měním to, co je špatné. Já to beru prostě jako zbytečné, ať už vyhazování peněz, tak i riskování, že při výměně zdravého dílu se něco podělá a budu si říkat, že vlastně zbytečně...romanespana píše:je to o pristupu k autu, kdyz mas v ponozce diru, taky si je vymenis obe, nebo vezmes z druhyho paru jen jednu?
U těch ložisek mi zatím vždy odcházelo několik mnoho tisíc km a odejít může i nové.. Jo a bylo to to origo, takže levý zadní 220 tkm, pravý 320tkm.
AMF; M47/T2
Tak to teda jo, kupuji na burze ponožky , které používala ČSLA, ale ty první, co v nich byla ještě bavlna..Vydrží vše, a tak když je jedna děravá, zahodím ji a pak stvořím nový pár...Jsou totiž "obojetné".romanespana píše:je to o pristupu k autu, kdyz mas v ponozce diru, taky si je vymenis obe, nebo vezmes z druhyho paru jen jednu?
A mám kamaráda, který je hrozně šetřivý a jeho žena se mi svěřila, že ponožky otáčí dírou nahoru...
Když sedí v MB , musí to být dobré mimikry.
nepropadat panice...