Já tam vačku nechávám, točím motorem a postupně je testuji...ale jakmile jsou všechny stejně staré, je otázka času, kdy odejdou další..takže vyměnit všechny...
Původně jsem byl zastáncem výměny jen těch vadných. Po nějakém čase jsem stejně vyměnil všechny kusy - takže je možná lepší udělat to najednou. Navím jak jiné, ale mě nebaví za rok třikrát dělat vačku jen proto, že mi pokaždé odejde jedno zdvihátko.....
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
To ťažko definovať, koľko km vydrzia...záleží od použitého oleja, dĺžky výmenného intervalu, štýlu jazdenia kym je motor studený..stav gumiciek resp. tesnost vstreku v hlave pri PD motoroch ( nafta v oleji )...
Právě - kdyby........ Jenže když cvakají, jsou vadná a jsou na výměnu.
Neexistuje recept na dlouhou životnost zdvihátek. Zdvihátka odcházejí většinou díky nečistotám v oleji, které způsobí netěsnost ventilku tlakové komůrky zdvihátka. Nečistoty v oleji by neměly být - máme filtr oleje, že? Jenže jsou. Třeba saze ze spalování nafty. Proto nemám rád LongLife interval olejů.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
a ja mam ted prodblem zkontroloval sem na sdi 50KW zdvihatka 4byly KO tak se mkoupil vsechny nový profoukal kanály na mazání ale kdyz jsem dal nový nastartoval tak cvaká pořád kdyz jsem je znovu vyndal tak asi 3 nebyly vubec naplneny vymackaval jsem z nich vzduch ale kdyz jsem je tam daval tak nešlo ani jedno zmacknout motor jsem poradně ohřál asi 12KM jízdy a cvaká pořád dál kde by mohla bejt chyba ? chystám se změřit tlak mazání ale pak us vubec nevím po čem jít poradte prosím
Pri vymene netreba pretočiť motorom a potom ho nechať hodinu postať a potom až naštartovať?Vymenil si olej?...je tu toho hafu popisane len treba pohľadať
Přesně, nemá se chvátat, namontovat, utáhnout,jít na sváču, nebo pokouřit, pak motor pomalu protočit a teprve nastartovat a nechat na volnoběh spářit..Jestli jsou ty správné, neměl by být problém..Ale je divné, že zdvihátko v sobě nemělo olej..